Майски бебета 2024г. - Тема 11

• 31 359
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
Аз по принцип съм човек доста над нещата и бременността също не беше нещо, което да ме филмира, та си мисля че затова не получих такива "заплахи". А може просто да не съм ги отразила.

Имам обаче една приятелка, която е с две деца и при нея светът е свършил. Оплаква се от децата, от мъжа си, от свекърите, от техните... И буквално всичко е "ще видиш, като". Не сме чак толкова гъсти, но все пак я скастрих 1-2 пъти доста рязко и се усети, че с нея не възприемаме света по един начин.

Близките ми приятелки за щастие не са такива хора, а само ме надъхват колко е яко. Като ги питам откровено и за гадните неща, не ми ги спестяват. Особено за раждането 🤣

# 421
При мен са подмятали разни неща от типа че няма да мога да се наспивам.Понеже се оплаквам постоянно колко съм дебела и незнам дали ще отслабна,ми се отвръща,че няма да имам време и да ям после или ще тичам само по детето и ще отслабна.Ама аз не се сърдя.Все си мисля,че ще се наспивам и ще си имам време пак за всичко.Наистина не е лесно да си родител,особенно с първо дете,но мисля позитивно над всичко.Все пак ще е моето дете и за него всичко бих направила.

А, да, забравих това за отслабването. Аз по същия начин се чудя как ще отслабна. Отговаря ми се, че човек като роди и почне да тича по децата бързо си връщал формата.  Други пък ми казват, че напълняли повече заради кърменето и после не може да отслабнат. Различни хора - различни версии. И все пак за мен няма нищо по-страшно от бременността и раждането, така че нищо казано за послеродовия период не може да ме трогне.

# 422
Аз най-много мразех как всички ми сипват колко е гадна бременността и колко боли раждането. И с подробности всичко което им е било гадно. За бебето като се роди не помня някоя да е отворила приказка... И се оказа че и бременността и раждането минават и заминават и после си имаш най-прекрасното детенце и ти е избеляла косата напразно да чакаш гадостите да ти се случат.
Сега с втората бременност пазих в тайна колкото мога повече и си спестих доста от тези изживявания. Както и въпросите колко съм качила ...

# 423
Да, това с бременността ми е любимо, моята натри носа на всички, които са ми обяснявали колко е гадно 😂
Естествено, не казвам, че ако забременея 2ри път пак ще е такава приказка, като тази. Казвам само, че наистина всяка си е различна и няма смисъл да се плашим една друга

# 424
Ооо моята най-добра приятелка постоянно ме заплашва, как света ще ми свърши и как няма да имам време за нищо.
Майка ми постоянно ми говори как чета глупости книгите, форумите всичко било голяма глупост и нямало общо.
Аз се опитвам да си мисля как ще се промени изцяло живота, но няма да свърши. Няма да е леко ама настройката ми е, че всико ще бъде наред.

# 425
Явно около мен има само добри хора, които не са ми говорили глупости от сорта на “коликите са нищо, сравнение със зъбите”, но пък баткото продължава да се буди по 3-4 пъти на вечер и въобще не спи спокойно. Надявам се бебето да се реваншира и да обича да спи.
Обичам да обменям информация, винаги има нещо което мога да си “открадна” като съвет, но не се задълбочавам ако не ми изнася.
Около мен е пълно с лакоми и спящи деца, баткото не е такъв, но ето вече порасна и аз съм все още жива. 😀
Най - добрата ми приятелка в момента е бременна с първото си дете, ами никога не ми е минало през главата да почна да й сипвам какво я очаква и да я плаша.
Ще има и трудни моменти, но като ви се усмихне малкото човече направо забравяте всичко. ☺

# 426
Красота! Не стига, че в главите ни хиляда притеснения, че и някой на глас да ги говори. Сз преди да забременея никога не съм казвала такова неща, най-малкото без опит как да говоря.
Момичета как сте в жегите? Във Варна днес  беше 27-28градуса едва дишах.

Zoya, имаш ли възглавница за бременно за спане? Можеш нея да я използваш за кърмене.
Днес в Пловдив също беше доста топличко, а аз по принцип не търпя много на високи температури. За мой късмет цял ден трябваше да обикалям по задачи, та доста се изтормозих.

А за възглавницата, така и не си взех за бременни, тъй като много късно ми се появиха неразположенията със съня и реших че няма за кога вече да взимам, пък хич не се сетих, че може после и за кърмене да се ползва. 😀

# 427
Едната ми колежка като разбра, че съм бременна започна да ми разказва за неин кръвоизлив завършил с аборт. После като бях в 5-я месец ми разказа, че снаха й в 5-я месец открили синдром на бебето и трябвало да го махнат. Все ей такива готини неща. Аз не се сдухвам от това, но е жалко колко несъобразителни хора има. Тя не го и прави нарочно, просто явно масово хората приемат бременността за нещо гадно, а не трябва.

# 428
Знаят ме, че съм серт и не смеят да ми приказват такива неща. Веднъж само на една ѝ казах, че въпреки че няма деца и спи, не изглежда особено щастлива 😂 А лошите случки по-скоро ги приемам като безплатен чужд опит, не ме бутат. Все едно да се сдухвам от новините, че някой катастрофирал и да спра да шофирам или да се возя на кола, няма как да стане.
Наистина всеки понася различно болка, дискомфорт, безсъние и т.н. и от там изхожда в разказите си.

# 429
Веднъж само на една ѝ казах, че въпреки че няма деца и спи, не изглежда особено щастлива 😂
😂😂😂
Имах подобна случка на работа миналата седмица. Аз работя от вкъщи, но понякога на онлайн срещите трябва да сме с камери, та една колежка направи коментар, че от сега изглеждам недоспала, представяла си как съм щяла да изглеждам като се роди бебето.
Аз бях в особено добро настроение и реших да сляза на това ниво с "Ами сигурно почти като теб в момента". После другата колежка, която беше на срещата ми писа на лично, че съм била много груба... 😳

# 430
Веднъж само на една ѝ казах, че въпреки че няма деца и спи, не изглежда особено щастлива 😂
😂😂😂
Имах подобна случка на работа миналата седмица. Аз работя от вкъщи, но понякога на онлайн срещите трябва да сме с камери, та една колежка направи коментар, че от сега изглеждам недоспала, представяла си как съм щяла да изглеждам като се роди бебето.
Аз бях в особено добро настроение и реших да сляза на това ниво с "Ами сигурно почти като теб в момента". После другата колежка, която беше на срещата ми писа на лично, че съм била много груба... 😳

А значи ти си грубата? Ей това е супер абсурдно! Провокира те пък после тя е жертва. Ама добре си я наредила, някои хора трябва да ги сложиш на място.

# 431
О и аз такива ги кастря и им казвам, че по принцип и те не са Наоми Кемпбъл и да се погледнат първо те на кво приличат. Има супер досадни моменти, мен ме напряга много ситуации като - това за кво си го взела, то никаква работа няма да ти свърши, само си даваш парите… това съм го чувала като коментар за next2me, за помпата на медела, за муселинови кърпи, за козметика на авен. За квото не съм взела, за него не съм го чула. Е как може едно да ми кастриш ентусиазма, че съм си купила нещо, второ да ми правиш сметка на парите. Обикновено казвам - преценила съм- взела съм, но ме изумява човешката несъобразителност.
Другото е разбира се класиката - то сега е лесно, ти ще видиш като се роди тогава какво става. Мале като се почнат тия апокалиптични прогнози… как пък не се сещат да кажат нещо мило и приятно, да кажат някой хубав спомен и трепет.
Но за мен винаги най-дразнещото ще остане - “ама за какво сега се притесняваш за това, то ти си бременна, тези неща са нормални, стига си се втелясвала/филмирала/тн”. Отнемат ти правото да се притесниш и вместо да те успокоят, ти насаждат даже чувство за вина за дето разбираш ли, нещо си си позволил да изпиташ. Тук аз с майка ми имам голям проблем и често сме в сблъсък точно по тази тема.
Та по тази тема бременността е според мен един засилен период на израстване на майката, в който просто в един момент чашата ти прелива и почваш рязко да се озъбваш на такива коментари и да си отстояваш чувствата, емоциите и изборите. Та моите поздрави за всички вас, които минават през такива коментари всеки ден и отсяват истината от плявата бърборене.

# 432
  • София
На мен много не смеят да ми дават акъл. Знаят, че съм серт и тънкообидна. Smiley  Най-често чувам колко лека бременност имам. Което аз не намирам за толкова чудно. Нито съм само аз така, нито съм някакво чудо. Това, което най-много ме дразни е въпросите свързани с кучето ни. Какво ще го правите като се роди бебето? То ще ревнува. Не мога да повярвам, че още има хора, които са убедени, че щом ще има бебе трябва да махнат животното. Само една съседка ме е питала това. Уж нали загрижена...
И аз не си взех възглавница за бременни, не ми се налагаше. От известно време обаче не мога да си намеря място. Гърбът ме боли, кръста също. След малко тръгвам на тонове. Simple Smile

# 433
😂😂😂

SmileSmileSmileSmile Браво! Много добро! Аз бих отговорила по същия начин, че и по-грубо (по критериите на другата колежка), стига да не се вцепеня от първоначалния шок от това колко прости хора има.

# 434
Мен миналата седмица ме търсила някаква клиентка. Като й казали,че съм по майчинство, се опулила и казала: "Ама как така,тя вече има дете" А пък аз не знаех, че може само по едно дете да има човек. 😁

Общи условия

Активация на акаунт