Майски бебета 2024г. - Тема 11

• 31 336
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
Е теб не мога да те разбера, хем дете имаш, хем по майчинство излизаш, а даже не си уведомила и клиентите. 🤣

Хората са тотално изтрещели.

# 436
  • София
Мише, с глас се смея! Ей така ходихме с мъжа ми преди 2-3 месеца до една сладкарница, където сме редовни клиенти и собственикът дойде да ни види с думите "Къде е бебето?". Понеже не бяхме ходили отдавна мислехме, че визира голямото и я посочихме, тв търчеше наоколо. Той вика "Не, новото бебе къде е?" Тогава му посочихме корема ми и му казахме да почака още малко.

# 437
И аз съм голяма фенка на подобни изказвания. Хич не им се вързвам и но нямам никакъв проблем да отговарям заядливо, независимо кой ги е подхвърлил.

Слава Богу нямам такива хора около мен. Ако имах така или иначе вече нямаше да ги има😄

Хич не ги жалете такива хора да им отвтъщате със същото

И аз имам един въпрос за майчинството. 45-дневният ми започна на 17ти март и работодателя веднага подаде към нои. Вече го виждам в справката за болнични листове в процес на обработка.
Онлайн чета, че се изплащат до 10 раб. дни след подаване или ако болничния обхваща повече от 1 месец - до 5 дни след изтичане на месеца.
Това означава, че сега април трябва да получа за дните болничен март и след това в началото на май за април, ли?
Че не ми стана ясно кой точно месец трябва да изтече, за да се изплати болничния

Последна редакция: вт, 02 апр 2024, 10:15 от Yo_St

# 438
Еха момичета напоследък нямам време и сили за нищо, едва смогвам да изчета какво става тук с вас:) Да се похваля на 20ти станах леля 🌸 имаше малък проблем но вече всичко е наред. Ходихме онзи ден да я видим толкова е мъничка нямам търпение вече за бебчо. И взех че паднах, малкия се разплака и да видя какво има и си изкълчих глезена и си паднах върху него после страшни болки в кръста и естествено стягания но не стигнах до лекар мина всичко. Аз нямам проблем с това ще видиш и някакви такива страшни приказки, аз съм от хората които винаги обичат да знаят и мислят най лошото за да са подготвени Simple Smile  Вече съм в 33 + 3 и съм оочти готова вкъщи, но малкия постоянно разхвърля 😁

# 439
Здравейте, момичета и от мен. Аз съм в 31 + 5 дни. Напредваме с пазара, готови сме с големите покупки.  Дрехи не съм взимала още. Много скъпи ми се струват, какво е вашето мнение? Оглеждам се за намаления, но не виждам все още... Вие какви чувалчета взехте? Аз не мога да преценя искам от angelbaby, но се чудя дали изобщо ще влезе в употреба, а за 1 месец хич не ми се дават 50 лв. и косур. . Адски неподготвена съм, но слава богу вече излязох няколко дни отпуск и след това болничния и ще започна засилено да гледам видеа Simple Smile

# 440
Дрешките наистина са безбожно скъпи.
Аз гледам от пепко, sinsay, reserved, h&m. Пепко и sinsay са доста ок с цените а и всичките редовно пускат намаления.

# 441
И аз още не съм купувала дрешки, знам, че няколко приятелки ще ми дадат. Засега съм сложила в количката дрешки от НМ, добре ми изглеждат и на цена и качество. Тези дни ще натисна бутона за покупка Blush
Чудя се дали ми трябва чувалче за сън? Ако съм без чувалче как ще спи - повито с пелена предполагам. Много мои познати казват, че изобщо бебетата им не са искали с чувалче. Вие всички ли ще сте с чувалчета?

От както се стопли и не нося на мъжа ми якетата, а слагам моите корема стърчи доста и всички съседи се опулват Joy

# 442
Аз лично не бих оцеляла без пепко. Баткото имаше един период, в който късаше по 1-2 панталона седмично. С 10-15 лв проблема се решаваше.

# 443
Това означава, че сега април трябва да получа за дните болничен март и след това в началото на май за април, ли?
Че не ми стана ясно кой точно месец трябва да изтече, за да се изплати болничния

Да, аз съм като теб, само че от 18-ти и вече получих парите за месец март. Тези за април си ги чакаме до 5-ти май Simple Smile

Аз не мога да преценя искам от angelbaby, но се чудя дали изобщо ще влезе в употреба, а за 1 месец хич не ми се дават 50 лв. и косур.

Защо за един месец, те са 0-6 техните? Виж и Сладък сън, също имат чували, аз от тях поръчах https://www.sladaksun.com/categories/spalni-chuvalcheta/tip--tor … ezon-prolet-esen/

# 444
Здравейте, обърквам се пак малко в гестационните седмици. Кога влизаме в 9 месец. Днес съм 34г.с. точно навършени. Гледам едни снимки в интернет пише до 35г. 8 месец, 36г.с. 9 месец. Всъщност започната 36г.с. или навършена?

# 445
  • София
Аз се върнах от тонове. Всичко е точно, не се засякоха контракции. Бях единствената, която не си носеше нищо сладко за хапване или кола. Просто забравих, но и нямаше нужда. Малкият съдейства. Simple Smile Другият вторник пак. Взех списък за болницата. Силно казано списък- осигуряват почти всичко. Плюс нощница, превръзки и еднократни гащи. От мен се иска чехли, тоалетни принадлежности, кърпа и документи. Но аз ще си взема моя нощница и превръзки. Няма да пълня сака, но и не мога да отида без нищо.

# 446
Здравейте, обърквам се пак малко в гестационните седмици. Кога влизаме в 9 месец. Днес съм 34г.с. точно навършени. Гледам едни снимки в интернет пише до 35г. 8 месец, 36г.с. 9 месец. Всъщност започната 36г.с. или навършена?

Аз мисля, че като завърши 36г.с. започва 9 месец

# 447
  • София
Аз броя девети месец от 36+0.
А за чувалчетата - зависи какви са температурите у вас. Нощем при нас от повече от месец е около 24 градуса. При такова положение лятото бебето сигурно ще спи или само по памперс или по боди-потник.
Аз имам чувалчета от каката, които се видят пролет-есен, ама с нея ги ползвах зимата, защото пак беше топло в тогавашното ни жилище. Сега не знам дали изобщо ще ги ползвам. Но ако беше около 20 градуса - сигурно щях.

# 448
Момичета подуват ли Ви се краката? Освен подуването на ръцете, сега и краката ми станаха тройни. Frowning
Утре ще ходя да пусна 1 изследвания, че малко ме притеснява вече. Нещо почна много да ми тежи последните дни.

# 449
И аз най редовно пазаря за каката от Пепко и Синсей разбира се тя има и скъпи дрехи,но ги цапа,къса няма смисъл 😅ура,че ги има
Всичко е скъпо и как растат,не си струва ....

Вчера си взех четка за шишета ...от дм ...ами там е най-скъпа в Хиполенд ок  и Пепко дори има,днес видях .
Та си взех от Пепко повивалник,подплънки за сутиен за кърмачки и това имало там и
И едни найлонки с цип за дрехи обувки нз важното е,че са с цип.
Също така забелязах че в Комсед бибите са по-скъпи от Хиполенд 😅сравнявам тези дни ама късно 😅

Нз дали ще ги ползлзвам, но да има
Предния път си ми течеше (е вечер)...а сега ще е лято😅😅ще си личи

Общи условия

Активация на акаунт