Майски бебета 2024г. - Тема 11

• 31 246
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Ние предупредихме роднините за целуването на бебето преди няколко седмици и минаваха през петте етапа на скръбта Grinning Да видим как ще се държат в реална ситуация

Ние сме в разгара на оправянето и почистването на апартамента, днес има фирма за основно почистване, вчера дойде човек да оправи повърхностите на някои от мебелите. Много препоръчвам ако някой има нужда от такива услуги, човекът работеше бързо и много старателно - https://www.facebook.com/popravki?mibextid=LQQJ4d

# 601
Ние сме предупредили, че искаме да сме само тримата в началото, за да се опознаем и напаснем с бебето. Има време да му се радват всички, не е нужно от първия ден още.

И аз съм вече от по-лежащите и пазещите се, но вкъщи сякаш е паднала бомба и ме сърбят ръцете да оправям и чистя. Ще видим кое ще надделее. Cold Sweat

# 602
Карина на колко е баткото моята е първа група и окончателно я спрях от началото на април не искам накрая да ми донесе нещо ... колкото пъти я пусна за малко все носи нещо....цяло лято също няма да ходи... 🤷умувам за септември

# 603
  • Пловдив
4 години и половина ще им е разликата, ноември 2019 е. В началото често правеше отити и се бях видяла в чудо. И после изведнъж зимата на първа група приключи. Съвпадна с първата му година с противогрипна ваксина, не знам случайност или не. От тогава насам си ходи по 2-3 месеца без прекъсване, като ако се разболее е нещо не много сериозно, аз дори и за течащ нос си го спирам от градина 😀 в общи линии боледуванията са му хрема, стомашен вирус за 2-3 дни. Най-сериозното беше бронхит миналото лято, който пак леко мина вкъщи.
Та да чукна на дърво закрепи положението 🤞

# 604
Момичета, ще къпете ли всеки ден бебетата? Чувам, че в болницата ги къпят май всеки ден, но една приятелка в Австрия каза, че там ги съветват да е през ден или два, за да нямат проблем с кожата 🤔

# 605
Аз предупредих майка ми, че забранявам да целува бебето по лицето и ръчичките, помолих ММ да предупреди и свекито, че не искам аз да навлизам в този разговор с нея.

Бебето няма да го къпем всеки ден, през 2 дни мисля, че е ок.

И за по-големите деца - доведената ми дъщеря е 1 клас, говорихме с майка ѝ поне седмица преди да дойде за изписването да не ходи на училище, че все още се случва чат-пат да хване някой вирус. Ако беше на градина още, може би щеше и за по-дълго да се спре

# 606
Мои приятелки родили преди година са на мнение, че не е нужно да ги къпят всеки ден. То е бебе, колко се цапа и изпотява? И има логика. Аз още не съм решила как да постъпя с къпането. За подмиването на дупето е ясно, че всеки ден, че може и по няколко пъти. Но цялото тяло и главичката, се чудя още.

# 607
  • София
И аз не мисля да го къпя всеки ден. На два дни мисля, че е добре. Дупето е ясно, че ще се мие след наакване. И козметика съм решила да огранича до минимум. Душ гел и лосион след баня е достатъчно.

# 608
pipilota17, аз също ще ражда м в Шейново. Ще искате ли да сте в самостоятелни стаи?

Аз лично не, тъй като ще ми е първо смятам, че ако съм сама има вероятност да се притеснявам.

# 609
2 пъти седмично къпя бебе аз. В болницата, в която ще раждам ще говоря да не бъде къпан и като цяло искам да не ми го взимат изобщо, аз ще си го замивам докато сме там ( дай Боже да си родя нормално и да са 3 дни) и да си го изкъпя като се приберем. В Токуда видях как ги къпят и ми призля, особено и от факта, че демонстрацията беше върху моето бебе Grinning

# 610
И аз водих отдавна разговора за не го целувате и естествено бях нарочена за луда. Майка ми е медицинска сестра и е нон стоп с болни, даже не знам защо трябваше да и го обяснявам, но ето на, обяснявах. Аз съм хипохондрик попринцип така че ще съм им адски благодарна, ако се съобразят с тази ми специфика без да се налага да крещя и да се карам. 😀

За къпането, ако къпете всеки ден може да е само с водичка, така слушах от една акушерка. Идеята е че измивните гелчета са вси пак дразнител за кожата, колкото и да са чисти. Ежедневното обливане с вода пък стимулира движението на лимфата и кръвообръщението. Аз лично не съм решила какво ще правя, мисля, че ще ми подскажи само.
За помощ също помолих да ни оставят сами, ако имам нужда, ще кажа. Моите обаче са в София и лесно мога да ги привикам, ако имам нужда от тях.

# 611
То ежедневието ще е кърмене,смяна на памперс ,миене на дупе по 10 пъти на ден Grinning.
И аз ще държа на това да сме си само с мъжа ми и бебето.Искам той да помага повече.Със свеки живеем в една къща така че кога ти ми потрябва нещо ще я извикам.Може би да сготви  или да почисти,макар,че и тези неща неискам да ги прави ама в началото може.Иначе всеки ще може да идвапда вижда бебето когато пожелае

# 612
Не е препоръчително бебето да се къпе всеки ден.

В някои болници веднага след раждането ги къпят, но за съжаление с това премахват верникса - покритието, което им помага за адаптацията с външния свят.

В ютуб има видео на болница Щерев и демонстрираха как се къпе новородено, така го нашампонисаха, че ми призля.

Козметика препоръчвам до минимум, кожата на бебето излишно се изсушава с всички грижи, от които няма нужда.

# 613
Не е препоръчително бебето да се къпе всеки ден.

В някои болници веднага след раждането ги къпят, но за съжаление с това премахват верникса - покритието, което им помага за адаптацията с външния свят.

В ютуб има видео на болница Щерев и демонстрираха как се къпе новородено, така го нашампонисаха, че ми призля.

Козметика препоръчвам до минимум, кожата на бебето излишно се изсушава с всички грижи, от които няма нужда.

Абсолютно съгласна. Помня веднъж като някакси акото беше извряло почти до врата и после мих мих с вода, обаче кожата стоеше жълтеникава, няма измиване без сапун туй чудо Grinning
Иначе и самата вода изсушава много, не само измивната козметика. Аз колкото и да не обичам да мацотя, като видя, че е сухо, мажа.

# 614
Как измиха бебето в Токуда🤔 интересно ми стана.

Иначе даже не се бях сещала да им казвам да не целуват бебето, мислех, че е близко до акъла. Като да си измиеш ръцете като се прибереш вкъщи…

Мен голямата ми драма е да науча кучето ни да не ближе. Тя е осиновена, мн е мила и добра, но мн обича да ближе за да покаже любов. Ако оближе бебето първите месеци има вариант да превъртя😂
Бях ви споменавала, че се притеснявам от количеството косми и как ще се справим. Оказа се, че нашето куче е от тези, които имат нужда на 2/3 месеца да им се чисти аналната жлеза. Преди няколко сед в заведохме при вета изчисти я + ѝ биха инжекция против падане на козината. Амии като нова е, нищо общо. Сега си пада норм количество козинка и мисля, че няма да е проблем

Общи условия

Активация на акаунт