Майски бебета 2024г. - Тема 11

• 31 249
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
Аз вчера бях се заела с терасата, която е към 20кв. Размествах, метох, мих с маркуча, търках с една твърда метла.....

# 586
Да ви успокоя, в 34+5 дни шийката ми е 20 мм. Единствената препоръка е да си почивам повече, не са ми назначени други лекарства освен магнезия.
Да споделя каква е ситуацията при мен след 4 дни контракции, които не бяха болезнени (с 1-2 изключения). Бях на преглед, всичко с бебето е наред, слава Богу. Обърнало се е седалищно отново. Обаче шийката се е скъсила - 30 мм (миналия месец беше 32 мм, а две седмици по-късно на контролен ехограф беше 36 мм). Няма фунелизация. Лошо ми стана. Persevere  АГто леко се напрегна докато мереше шийката на ехографа, но каза, че 30 мм са добре и е важно да не е под 25 мм. Обясни още, че вероятно това се е случило заради тези контракции и завъртането на бебешока, като понеже аз съм с много чувствителна матка и най-малкото нещо я раздразва. Ще увеличим дозата на магнезия, а при нужда - папаверин. Много се притесних. Persevere Ще увелича магнезия естествено, но ще остана и на Утрогестан, който искат да ми го спират от миналия месец, но аз упорито отказвам това да стане. Пазя се, лежа повече, обаче ей го на. Предстои ми и пътуване на около двучасово разстояние, АГто каза, че не е проблем.  Ох, сега само тази шийка ще мисля. Sweat  Някоя от вас минавала ли е през подобно нещо - да има скъсяване на шийката, но с покой и терапия после тя да се удължи леко? Нужно ми е успокоение в момента. Frowning1

# 587
pipilota17, аз ще раждам в Шейново.

И при мен на феталната също изместиха термина от 17.05 на 12.05 и сега вече и аз не знам кога ще е, но нали съм за естествено раждане, когато тръгне. На мен също не ми се чисти и подрежда, все отлагам, а и малкия ми взема силите. Трябва да купим дребни неща, но не са фатални, всичко си имам от баткото.

# 588
Pipilota, аз ще съм в Шейново също.
При нас терасата таткото я изми, че ако бях аз и 2 часа нямаше да стигнат 😁
Дори и да не бяха препоръките за повече почивка, толкова ми тежи, че след 15-20 минути права започват болки в краката, кръста, стягане, чудо 😁
И аз съм сред тези дето не са готови с нищо. Още си работя, макар и болничен и не смогвам и със задачите вкъщи, а и с ремонта сме доникъде. успокоявам се, че терминът ми е чак 22.05, а пък върви със седмица назад, даже последния път според ехографа дойде 03.06 терминът.

# 589
За коклюша и аз малко се притесних, но съм изпуснала влака за ваксината, та ще се пазим.
Гледах имунизационният календар и ваксината за коклюш се слага втория месец.

Аз малко съм притеснена относно пазенето на бебето след раждането от роднините. Имам чувството, че всички ще искат да го гушкат, а с тези вируси на мен така не ми се иска. Мисля да ги предупредя поне без целувки по лицето и ръцете първите няколко месеца. Знам, че на всички ще им е голяма радост и ще се чувствам малко кофти да им ограничавам контакта, но в крайна сметка е за да го опазим здраво.
Силно се надявам да няма драми, защото много ще ме изнерви.

На мен акушерката тази седмица ми даде документите за раждането и вече си ходя с тях в чантата за всеки случай. Само направление за раждането остана другата седмица от доктора.

# 590
Някоя беше писала за гела за срастване.. и моя позната ми препоръча. С хиалурон е доколкото знам. Има един за около 1000лв и един за 500лв. Бях питала моя доктор, каза че е пълна глупост и при стандартно секцио докторите си знаят работата и без гел. А моя мъж настоява да купя такъв.. да се подсигурим, ако решим след година-две за второ.
Като избера израждащия лекар (че съм до никъде) и него ще го питам все пак за гела.

# 591
Някоя беше писала за гела за срастване.. и моя позната ми препоръча. С хиалурон е доколкото знам. Има един за около 1000лв и един за 500лв. Бях питала моя доктор, каза че е пълна глупост и при стандартно секцио докторите си знаят работата и без гел. А моя мъж настоява да купя такъв.. да се подсигурим, ако решим след година-две за второ.
Като избера израждащия лекар (че съм до никъде) и него ще го питам все пак за гела.

Извинявай, може ли да ми кажеш (ако трябва в лично съобщение) какъв е този гел и за какво точно се ползва?

# 592
Мен също ме притеснява това всеки да го целува примерно.Ще им кажа но всички,няма да си трая.То наистина има постоянно болести,но поне отначалото да се въздържат.За гледането на бебето мисля,че поне отначало няма да ми трябва помощ голяма.Бебето ще спи само и трябва да го кърмя.Бабите искат да помагат,щели отпуски чак да взимат,незнам.Таткото и той отпуска ще вземе,много помагачи стават Grinning

# 593
О, да, далеч не става дума за пълна изолация и пазене до 5 години никой да не го пипа Smile
Ама първите месец-два, най-вече до ваксината за коклюш мисля да ограничим целувките и мятането от ръце на ръце.

На мен също ми се иска да нямаме помощ в началото, за да можем с таткото да си изградим някакви навици и да свикнем с бебо, в крайна сметка и да искам няма да има кой да ми помага след 2-3 седмици постоянно. Това с бабите и желанието им да са 24/7 помощ в началото по-скоро го виждам като мечешка услуга лично аз.
Таткото е по-скиптичен и леко наплашен по въпроса да сме сами с новородено, но аз мисля че ще се справим.

# 594
При нас само майка ми ще остане вкъщи първите 4-5 дни след изписването, за да ми облекчи домакинската работа след секциото, а ние с ММ да си се отдадем на човечето.

Гелът против сраствания за мен в абсолютно ненужен и няма да си купя.
Ако АГ настоява, ще сменя АГ просто. 2000лв. за секцио и за капак още 600лв. за 10мл. гелче - еми смешно е.

# 595
pipilota17, аз също ще ражда м в Шейново. Ще искате ли да сте в самостоятелни стаи?

# 596
Аз бях писала първа за гела, АГ ми го каза....споделете после ако питате вашите АГ....
Гела се слага вътре докато е отворено полето,съхранява се в хладилник.

# 597
  • София
Ние ще сме си само двамата с ММ. Първите дни, даже седмици няма да пускам никой при бебето. Не говорим за някакво вманиачено пазене, но все пак това е новородено. Надявам се само да не сме много спечени и бързо да се окопитим. Аз работя с деца, та се предполага, че трябва да ми е по-лесно. Ще видим.
Вчера реших да измия прозореца в едната стая, но само като го погледнах и рязко ме домързя. Smiley  Тези дни се чувствам много уморена, а не правя почти нищо. Единствено пускам пералня и гладя. Но и това с гладенето ще е само сега. После не мисля да си причинявам и това. Та, ясно е, че ММ ще мие прозорци и закача пердета.
На мен АГ-то не ми е искала такъв гел. И да поиска, не бих купила.

# 598
Мн е досадно това с гладенето нз колко ще издържа....колко е минимума,нямаме сушилня 😁

# 599
  • Пловдив
И аз съм го умислила това пазене на бебето, и то основно заради баткото. С баби и дядовци чак такива проблеми не мисля, че ще имаме - не са ни наоколо, та няма да се задържат много на гости. Помощ и предния път, и сега не искам. С таткото си се нагодихме докато беше бащинство и от тогава си се оправяме сами. С добра екипна работа не е чак толкова трудно.

Баткото ми е най-голямата грижа, отсега си говорим как бебето ще е мъничко, че ще трябва да го пазим да не се разболее, че няма да може да го целува по лицето и ръчичките, че постоянно ще мием ръце и т.н. Уж разбира, повтаря на всички какво може и не може, но ще видим дали от ентусиазъм няма да забрави 😂
Както и да го погледна, той е най-голям бацилоносител, въпреки че вече рядко боледува, има много контакти. В чудене съм от градина дали да го спра за по-дълго време, а не само след непосредствено след изписването за седмица-2,  но май ще решавам в движение в зависимост дали той иска да ходи (той е от децата, които обичат да са си с приятелчетата). И да го спра, навън пак ще е трудно да го изолирам (а и не ми се иска, не е Ок за него). Снощи буквално се наложи да се изнесем от парка с една приятелка и децата, защото едно много кашлящо дете си ги беше харесало и буквално ги преследваше… 🤦🏻♀

Общи условия

Активация на акаунт