Майски бебета 2024г. - Тема 11

• 31 250
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, на какви превръзки и еднократно бельо за след раждането се спряхте?

Аз се спрях на превръзки Lansinoh за родилки . А за еднократно бельо още не знам
. Не съм избрала .

# 556

И ми каза да си купя гел против сраствания,слагал се още по време на операцията,държи се в хладилник,цената му е ШОК🤷
Това да не е от онези гелове, които са по 500+лв.? Явно и на мен ще ми каже същото, но ако става дума за тези гелове, ще ме прощава ама ще пропусна

# 557
Да погледнах толкова струва,ще припадна ...нз дали не е само когато си второ секцио
🫥

# 558
С този коклюш сега ме притеснихте, обаче и аз съм изтървала каквото е могло, 35+6 съм...

Бях на тонове, всичко чудесно. Обаче после на ехографа ми каза, че имала пъпна връв около врата - това за първи път се случва. Според АГ за момента не е драма, случвало се при 70% от бебетата. На мен обаче ми се съсипа деня 🙄 Да си следя движенията, ако нещо ме притеснява да отида веднага в спешния им кабинет за тонове.

Следващите тонове са другата седмица, а ехограф пак след 2. Другата ще ми издадат и направление и ще подготвим документите. Иначе 2800 гр., големичка ми се вижда, ма нали давало отклонения вече...

# 559
Ох, това с пъпната връв ме ужасява, дано всичко да е наред 🍀❤️

# 560
И аз съм чувала, че често се случва това с пъпната връв. До колкото разбрах даже има голяма вероятност да се увие и след това да се разплете без дори да разберем, че нещо изобщо се е случвало. Дори са се раждали бебенца с пъпна връв около врата. Всичко ще е наред! Flowers Four Leaf Clover

При мен от скоро се появява един странен симптом, докато вървя ми изтръпва десния крак и сякаш става с 10кг по-тежък, едва го движа. Бързо минава, но понякога се случва по няколко пъти в рамките на една разходка. Ще подпитам АГ следващия път дали е нормално.

# 561
При нас пъпната връв е увита по един път последните два месеца. Може да се навива и развива, при положение, че околоплодните води са нормални лекаря каза, че няма нищо притеснително и няма как да се стегне.

# 562
Минавам да се оплача. Паднах много тъпо върху корема на едната страна и веднага се телепортирах при доктора да ме види. Доста се уплаших. Толкова разцентрован баланса си не съм усещала никога, много беше гадно, а и не съм падала от години. Слава Богу всичко изглеждаше наред на тоновете, доктора каза, че не може да съм му направила нищо.

# 563
Да споделя каква е ситуацията при мен след 4 дни контракции, които не бяха болезнени (с 1-2 изключения). Бях на преглед, всичко с бебето е наред, слава Богу. Обърнало се е седалищно отново. Обаче шийката се е скъсила - 30 мм (миналия месец беше 32 мм, а две седмици по-късно на контролен ехограф беше 36 мм). Няма фунелизация. Лошо ми стана. Persevere  АГто леко се напрегна докато мереше шийката на ехографа, но каза, че 30 мм са добре и е важно да не е под 25 мм. Обясни още, че вероятно това се е случило заради тези контракции и завъртането на бебешока, като понеже аз съм с много чувствителна матка и най-малкото нещо я раздразва. Ще увеличим дозата на магнезия, а при нужда - папаверин. Много се притесних. Persevere Ще увелича магнезия естествено, но ще остана и на Утрогестан, който искат да ми го спират от миналия месец, но аз упорито отказвам това да стане. Пазя се, лежа повече, обаче ей го на. Предстои ми и пътуване на около двучасово разстояние, АГто каза, че не е проблем.  Ох, сега само тази шийка ще мисля. Sweat  Някоя от вас минавала ли е през подобно нещо - да има скъсяване на шийката, но с покой и терапия после тя да се удължи леко? Нужно ми е успокоение в момента. Frowning1

# 564
Ох и аз много се пазя да не падна,особено в банята.Каква съм мецана само това ми трябва.И аз имах одеве стресов момент.Нещо яко ме проряза в кръста.Много силна менструална болка.Беше Еднократно.Знам,че родилните контракции удрят яко в кръста.Те първа сигурно ще се шашкам все повече Confused

# 565
И аз много внимавам в банята,онзи ден мих терасата,бях с чехли също внимавах

# 566
Аз съм от хората, които се спъват само като вървят на равен под. Много съм смешна, а сега супер много се притеснявам, защото от нищото може да се спъна и да падна. Имах 1-2 момента с подхлъзване в банята, та и там ми е стресово.

Пазете се момичета, бъдете внимателни!

Радвам се, че и при двете нещата са наред въпреки преживяното.
Аз лично не бих се ангажирала да пътувам освен ако не е наложително. Днес цял ден по улиците с колата ми се струваше като сафари. Вярно, че в София навсякъде е с дупки, ама аз си усещах всяка една неравност и ми беше много некомфортно. Не бих си представила да пътувам по-дълго време.

Иначе и аз имах една рязка болка онзи ден в Икеа и ми се доплака.

# 567
Да споделя каква е ситуацията при мен след 4 дни контракции, които не бяха болезнени (с 1-2 изключения). Бях на преглед, всичко с бебето е наред, слава Богу. Обърнало се е седалищно отново. Обаче шийката се е скъсила - 30 мм (миналия месец беше 32 мм, а две седмици по-късно на контролен ехограф беше 36 мм). Няма фунелизация. Лошо ми стана. Persevere  АГто леко се напрегна докато мереше шийката на ехографа, но каза, че 30 мм са добре и е важно да не е под 25 мм. Обясни още, че вероятно това се е случило заради тези контракции и завъртането на бебешока, като понеже аз съм с много чувствителна матка и най-малкото нещо я раздразва. Ще увеличим дозата на магнезия, а при нужда - папаверин. Много се притесних. Persevere Ще увелича магнезия естествено, но ще остана и на Утрогестан, който искат да ми го спират от миналия месец, но аз упорито отказвам това да стане. Пазя се, лежа повече, обаче ей го на. Предстои ми и пътуване на около двучасово разстояние, АГто каза, че не е проблем.  Ох, сега само тази шийка ще мисля. Sweat  Някоя от вас минавала ли е през подобно нещо - да има скъсяване на шийката, но с покой и терапия после тя да се удължи леко? Нужно ми е успокоение в момента. Frowning1

Да, с терапия и покой може да се удължи. Тя е еластична. Една на спешен кабинет ми я измери 39 мм и след една седмица ми беше 29 мм. С почивка и Утрогестан стана 32 мм. Последно беше 30 мм. По принцип отначало никога не ми е била 39 мм, не знам тази как я измери толкова. Утре ще видим как е, че аз много не спазвам препоръките за почивка. Не се притеснявай, аз съм в 27 седмица и за сега съм спокойна за шийката. Ти сигурно си още по-големи седмици. По принцип е нормално към края да се скъсява. Щом не е под 25 мм, не е опасно. Ако има нещо, може да се сложи песар.

# 568
Аз съм си от клуба "Краката ми пречат" и спъване, падане, изкълчване на някой глезен, гипс, шина, късане на връзки и тем подобни са си кажи-речи ежедневни при мен.
Откакто съм бременна не съм се пребивала, въпреки, че няколко пъти се "разчеквах" в банята, включително и днес, докато чистих терасата. Слава Богу не успях да се пребия на 100%.

LucyFord, радвам се, че веднага си отишла и всичко е наред 😊

GreenArrow много тъпа ситуация, че бебешорчето пак се е заъвртяло... Ти в коя г.с. беше?

# 569
Аз пък от както съм бременна постоянно чупя чаши и чинии и купи.Незнам какво правя,но все ги изпускам или бутам.Това никога не е било.Останахме без чаши в нас

Общи условия

Активация на акаунт