Майски бебета 2024г. - Тема 11

• 31 273
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
Аз днес бях на последен преглед при АГ. Имам високо кръвно и  скъсена шийка и трябва да лежа и пия магнезии, за да избутаме до 37 г.с. Добре, че вече съм в 35г.с., та няма да е дълго.

Остана само да пусна две големи поръчки и съм готова с пазара, но днес ще започна с багажа и за болницата, за всеки случай. С чистенето обаче сме до никъде Rolling Eyes

# 541
И на мен в 34 г.с. ми казаха само лежане до 37-ма. Направо броях дните и ми се струваше много далечно, а в петък съм на преглед и влизам в 37-ма Heart Eyes
Неприятно е, мен също ме тормози това, че все още ми останаха неща за дооправяне, но най-важен е крайният резултат. Така че слушай доктора, наистина си лежи и почивай, това е най-важно сега, бързо ще мине Hug
Аз днес бях на последен преглед при АГ. Имам високо кръвно и  скъсена шийка и трябва да лежа и пия магнезии, за да избутаме до 37 г.с. Добре, че вече съм в 35г.с., та няма да е дълго.

Остана само да пусна две големи поръчки и съм готова с пазара, но днес ще започна с багажа и за болницата, за всеки случай. С чистенето обаче сме до никъде Rolling Eyes

# 542
Момичета, имам питане към тези от вас, които пият желязо или B12, при какви кръвни показатели ви ги назначиха? Следящата ме АГ ме претупва ужасно, като изобщо не ми дава възможност да си споделя оплакванията и отрича всяко дори очевидно отклонение в резултатите ми или друг проблем, потвърдено от съответния специалист. Ужасно неприятна ситуация, а вече нямам възможност да я сменя. Започнах да посещавам и друг лекар, но имам време до прегледа при него. Преди бременността винаги съм поддържала хемоглобин в диапазона 140-150. В момента съм в 32 г.с. Чакам да ми излязат резултатите за желязо, феритин, B12, ТЖСК.

Това е готово засега, ок ли е за бременни, или е време да взема мерки.

При тези изследвания ми назначиха 2хСорбифер, 10 капки вигантол през ден и по 1 таблетка б12 1000мкг, защото гоним поне 500.

# 543
Мари, желязо, Б12 и магнезий са ми изписвани на база на ниските им стойности. Изчакай да ти излязат всички и тогава се чуй с АГ.

Момичета, вие в коя седмица говорихте с израждащия (тоест избрахте го) и ви прегледа и назначи дата (за тези, които ще са секцио)?
Аз в 33гс ще говоря с АГ, но той не изражда и тепърва ще чакам препоръки. Дали не е късно?

# 544
  • София
Аз бих си самоназначила желязо при тоя стойности. Lucy Ford е дала добър ориентир за дозировката. За витамин Д обаче 10 капки Вигантол през ден ми се струват малко. Аз си пръсках спрея на Better You за кърмещи - 3000 IU.

Em22, според мен в 33-та не е късно. Някои намират и в 36-та чак. Предната бременност една приятелка чак в девети месец говори с АГ, която я израждаше, не се беше следила при нея.

Вчера бях на тонове, всичко е перфектно. Утре съм на преглед при АГ да видим какво е положението с бебето и да ми издаде направление за раждането. Другата седмица ще говоря вече с АГ във Вита да раждам там. Имам чувството че след това вече ще започне само голямото чакане. Хем нямам търпение, хем хич не искам да идва. Притеснявам се как ще заспива каката като ме няма, дали няма да даде регрес с гърнето, че тъкмо сме махнали памперса изцяло. Чудя се как ще се оправя в началото с две деца.

# 545
Мари при хемоглобин 115 и желязо 9.6 ми изписа по една таблетка на ден Сорбифер. В12 го пия от преди бременността заради мутация.

# 546
Мари, нисък ти е хемоглобина. Трябва да се качи още, че с раждането ще станеш с критични стойности. Изчакай все пак и другите резултати преди да пиеш нещо.

# 547
Благодаря ви много момичета, знаех и усещах , че нещата не са наред и не се чувствам така само от напредването на бременността. Човек трябва сам да се интересува от здравето си и да чете и вземе нещата в свои ръце. Добре, че ви има и вас да споделяте!

# 548
И според мен е нисък хемоглобина на 101 ми изписа на мен.....
Аз мисля още днес да говорим за дата после ще ви пиша.

# 549
Факт, че трябва и ние самите да сме заинтересовани, че не малко момичета по темите са се оплаквали от неглижиране на витамините от страна на лекуващия го лекар. Поне това е лесно да следим - малко кръв и виждаме референтните, ами вчера така се стреснах за едно момиче в темата за въпроси и отговори относно бременността. С две думи следящия я АГ не е видял, че има някаква особеност със шийката и в 20 г.с. се оказва със 7 мм! Направо изтръпнах. Толкова е опасно това, че не знам как лекар не го е видял! Отклоних се, но поне витамини и други показатели може и сами да си следим, ама на ехограф като не разбирам това черно и бяло какво да гледам точно? Молиш се АГ да е видял нужното и всичко да е наред.

# 550
VaniaK Само ще ти кажа, че 2 бременности никой не ми е мерил шийката с вагинален. Сега през тази разбрах за тази опция 😬😁
EleynДа, и аз го смятах вит.Д, че може и повечко, но пък реших, че сигурно така се усвоява по-добре, знам ли 🤔 Ама си го пия редовно и ще го продължа и след раждането. Откакто пия тези витамини се чувствам като истинска машина, пристрастена съм 😂

# 551
  • Пловдив
Александрова, четох и аз вчера за този коклюш. Поразрових се за ваксините, на едни места четох 28-32 г.с., на други до 36 г.с. Аз лично и за двете съм изтървала влака, така че само ще се моля да не го пипнем отнякъде (особено с още едно дете вкъщи, което няма как да го изолирам от света месеци наред...)

Мари, дефицит е ясно, че има с този хемоглобин, въпросът е на какво. Виж какво ще излезе като стойности - би било добре ако си пуснала желязо, ЖСК, феритин и Б12. Последно бях с хемоглобин 123, но и желязото и Б12 ми излязоха нисички (не критично, но все пак) - сега съм на 1000 мг метилкобаламим и 2 х липоферилак. Чудих се дали да не искам направо сорбифер, но ще пробвам така. След седмица пак ще пускам кръвни, та ще видим как е тогава хемоглобина. Чудя се дали да пусна пак и желязо и ЖСК поне, въпреки че без пауза колко ще са показателни...
Иначе за витамин Д - както си поддържах нивата около 90 с 2000 IU, така последния път се оказаха паднали до 73. Все пак останах на същата доза предвид повечето слънце вече.

Последна редакция: ср, 03 апр 2024, 14:45 от Karina*

# 552
VaniaK Само ще ти кажа, че 2 бременности никой не ми е мерил шийката с вагинален. Сега през тази разбрах за тази опция 😬😁

Може би в началото са ти замерили добри стойности, после с коремен не е било лошо положението и за това не си разбрала. Знам ли и аз. При мен плацентата е ниско и тя тежи на шийката. За това след 15-16 седмица АГ почна да ме следи по-изкъсо. И се оказа, че се скъсява и трябва да мина на терапия. Паралелно с това ми пусна микробиология и излезнах с БВ, от която също можело да се предизвика скъсяване. Та и това са добрите лекари, да разиграят всякакви сценарии от къде какво може да излезе, да се следи и да се вземат мерки навреме. Нали за това им се доверяваме. И като някой изскочи с ей такава история и се ядосвам.

# 553
Док беше доста припрян сто неща ми каза...аз питам той отговаря набързо както и да е ....
🍀34 гс 2900🌸
Определихме дата живот и здраве.🍀

Обърка ми името на работата,добре че видях още там...а уж гледа от моя тел ....
Онова папиломче или каквото е горе на крака нищо не каза🫥 даже не поиска да го види...каза през бременността няма да го пипаме после ще видим ...🫥

Ще има още един преглед при него като вляза в 9м .
И ми каза да си купя гел против сраствания,слагал се още по време на операцията,държи се в хладилник,цената му е ШОК🤷

# 554
Аз се ваксинирах в 32 г.с. за коклюш, ваксината не е скъпа, поръчах я в аптека Медея. Мисля, че до 36 си се слага спокойно, но исках да имам поне 20 дни до раждането, че нали за толкова се градят антитела, а не се знаеше кога ще родя.

Аз също си изписах сама желязо на хемоглобин 113, ферофолгама по 2 и за 2 седмици не е мръднал... Желязото ми беше в норма, но ЖСК видоко.Приемам витамин Д 3000 + к2 и б12 по 1000 под езика. Витамин Д ми беше 30 единици(толкова висок скоро не ми е бил), а б12 към 300.

На 22 април ще ми свалят песара и ми казаха да си отида леко закусила и с багажа 😅😅😅😨. Това, ако не родя преди това разбира се, че не е ясно.

Общи условия

Активация на акаунт