Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 2)

• 35 341
  • 757
  •   1
Отговори
# 600
  • София, България
Много зависи какво е детето. Ако е от по-самостоятелните и си стои без родителя, занимава си се, да - подобен тип кошара би било страхотна покупка. Оставяш бебето вътре, даваш му всичко най-безопасно и си свиркаш Simple Smile обаче ако е като моето, нцъ! Най-много да си дам парите. Прекрасно знам какво ще последва на максимум 5-тата минута. Рев, истерия, катерене по оградата. Та да.. прецени си обективно дали си заслужава спрямо твоето дете. Да не говорим колко място заемат, ама хайде…това вече е съвсем съвсем индивидуално. Simple Smile

# 601
Момичета, вашите бебоци хвърлят ли храната? При моята е чудо от край време- хвърля и ме гледа в очите . Опитвам се да не реагирам, ама не винаги ми се получава… в повечето случаи я храня аз, но май трябва да се пречупя с цялото й омазване и хвърляне. Ама е много “яко” да стоиш на котлона цял ден и накрая в коша. Няма наченки на нови зъби, пробвала съм да се храни с нас и без резултат.

# 602
Момичета, вашите бебоци хвърлят ли храната? При моята е чудо от край време- хвърля и ме гледа в очите . Опитвам се да не реагирам, ама не винаги ми се получава… в повечето случаи я храня аз, но май трябва да се пречупя с цялото й омазване и хвърляне. Ама е много “яко” да стоиш на котлона цял ден и накрая в коша. Няма наченки на нови зъби, пробвала съм да се храни с нас и без резултат.
Да хвърлят, това е като игра за тях. Моето бебе го храня с лъжица и рядко яде нещо с ръчичка, по скоро му давам хляб, бисквити или плод на парче, за да се упражнява да дъвче и разбира се по-голямата част отива под столчето. Най-смешния случай беше, когато баща му беше нарязал банан на парчета и подредени в пластмасова чинийка, малкият я взе и директно изсипа всичко на пода и се наведе да огледа какво е направил. Обикновено преди ядене, за да стои мирен, докато му стопля храната, а той е вече сложен в столчето за хранене, му давам някакви играчки да си играе. Всичко се хвърля на земята и после се навежда да го търси по пода, къде е.

# 603
Хвърля, да. Гризка, хапва и като й омръзне или вече  е сита, пуска на земята.
Нейният стол за хранене събира толкова остатъци, както и около него, че с успех може да си вземем една-две кокошчици - даже дебелички ще станат.

Просто го прими като нормален процес. Заради нея взехме прахосмукачка без кабел, защото иначе е мъка.

# 604
Нейният стол за хранене събира толкова остатъци, както и около него, че с успех може да си вземем една-две кокошчици - даже дебелички ще станат.

Просто го прими като нормален процес. Заради нея взехме прахосмукачка без кабел, защото иначе е мъка.
При моята обаче хвърлянето е от самото начало на храненето… иначе като и подавам аз - яде. Може ли да споделиш марката прахосмукачка, че и аз съм в търсене на нещо бързо и практично?

# 605
Здравейте, момичета!
Много отдавна не съм писала, но макар и рядко влизам и изчитам всичко Simple Smile
Нашето момче обикаля вече навсякъде, смяна на памперс, миене след хранене, преобличане са като борба на тепих, голямо е шило Simple Smile За храненето - вече не иска пюрета и каши, но с гризане на храна на парчета все още няма уменията да се нахрани, та правя нещо миксирано - давам му да гризе хляб, авокадо, зеленчуково кюфтенце, например, и през това време му давам намачкана с вилица храна, която съм приготвила като за възрастен, но с малко подправки. Също хвърля храна по пода, маже, любимо му е да се обърне настрани и да гледа какво е паднало по пода и през това време да изплюе нещо на земята😀. След всяко хранене е направо за маркуч, а чистенето на масата, столчето, пода отнема по 15 минути поне, това доста ме напряга понякога, но както съветваха в едно видео - Embrace the mess 😀 Пробвах Фуристо от кухните - на този етап за мен супите за излишни, защото дори и пасирани са прекалено течни и не може да ги яде, но основните и десертчетата му харесват в повечето случаи.
Боби, ние взехме такова ограждение в края на 5 месец, когато започна да се търкаля във всички посоки и наистина до края на 8 месец почти ми беше от голяма помощ, оставях го спокойно там и можех да свърша нещо за 20тина минути. Но като започна да се изправя вече не искаше да стои там, ядосваше се и го махнахме, обезопасихме доколкото е възможно, сега щъка свободно, но като го оставя и за секунда не ми е спокойно, защото веднага се е метнал на белите Simple Smile От вчера започна и да се пуска и да седи прав без да се държи за няколко секунди и става още по-опасен за самия себе си 🤷🏼Но това е необходим етап, колкото по-бързо опознае дома ви и свикне да го използва, толкова по-добре.

# 606

При моята обаче хвърлянето е от самото начало на храненето… иначе като и подавам аз - яде. Може ли да споделиш марката прахосмукачка, че и аз съм в търсене на нещо бързо и практично?
Взехме много евтина марка - Homepany, която излезе изгодно, защото беше и на промоция. Много съм доволна от нея - чистя целия апартамент с нея, включително и килими. Зарежда бързо и ми е под ръка за ежедневно пускане - имам професионална прахосмукачка, но тя е тежка, с дълъг кабел и не ми се разпъва два пъти дневно.

# 607
Здравейте момичета,

Ние имаме кошара за игра. Дадоха ни я приятели, които много я похвалиха.
В началото юнаците се плашеха когато ги поставях вътре, после свикнаха. Иииии, тъкмо им хареса да си играят вътре и станаха много подвижни - единият започна да хапе, другият да скубе. Единият е по-кротък, вземе си играчка, другият веднага се втурва да му я вземе и са заформили мелето Simple Smile
Започнах да поставям само по едно бебе в кошарата за игра, другото - на столче, шезлонг, на килима...
От една седмица - чудо - играят заедно без да се бият- и пак са двамата в кошарата Simple Smile
Иначе единият младеж се изправя сам, лази много бързо, стои седнал, сяда сам. Другият само сяда, лази едва едва и толкова. Но той е толкова спойна душица, че сигурно ще проходи няколко месеца след брат си.
От 1.10 ще ги записвам на кухня. Стават на десет месеца.
Оносно храненето - вие сте мами  мечта. При мен няма такава свобода. Дойде ли време за хранене се сяда по столчетата (доскоро на шезлонгите) и  мама храни със скоростта на светлината и двамата, с една лъжица.... Всичко отнема  между 5 и 10 минути. В хотела в Гърция впечатлихме част от гостите и сервитьорите със скоростта, с която се хранят Simple Smile
Единственото нещо, за което не намерих решение е свалянето до колата. Първо свалям единия, заключвам колата и се връщам за другия. Вече разбират, че ги оставям и се случва да се тревожат/плачат, но докато проходят (за да слизаме заедно за ръка) ще е така.
Пожелавам на всички бебоци да са здрави!

# 608
Импосибел, и аз храня със скоростта на светлината🙂 Ник не сяда още самостоятелно и няма поради тази причина стол за хранене. Храня го в полуседнало положение на дивана и няма как да го оставя да маже навсякъде. Жал ми е, че не може да се включва по-активно в процеса на хранене, но за момента е така. Като подарък получи пръчици за гризане и въпреки неналичността на зъби, си ги хапва сам, за да упражнява координацията между ръка-уста, иначе не съм фен на хапването на снаксове през деня нито при децата, нито при възрастните. Аз не давам на Ник никакви играчки по време на хранене, даже се дразня като не ми отвори веднага уста, ами се заобръща насам-натам, колкото и да зная, че е съвсем нормално. При теб явно е голяма забава, двамата малчугани тепърва ще откриват толкова много игри заедно 🥰 Ние не сме взели кошара, Ник още си играе на килимчето за игра, но баща му иска да вземе една от следващата година, когато е сам с него. Но все пак ще видим, ще се водим по детето.

# 609
elface, точно като вас се храним.
За сега е добре, но още не са проходили и мама казва на 100% кога да се спи, яде, играе. Да видим после когато, ще трябва да се убеждаваме да се свърши нещо как ще се справя Simple Smile

# 610
Елфи,
принципно няма нужда детето да се изправя и да сяда само, за да го слагаш седнало в столче. На нас ортопедът ни даде зелена светлина на прегледа в 6ти месец.
Преди това не е окей да се слага в седеж, защото главата на бедрената кост все още е хрущялна и не е започнал процес на вкостяване. Ако се колебаеш, консултирай се със специалист, но според мен може да слагаш малчо да седи. Той постепенно ще започне да пази равновесие, защото ще заякват коремните и поясните мускули и ще осигуряват стабилност.

И аз не давам играчки по време на хранене и избягвам всякакви разсейващи фактори - включен тв например. Към момента държа детето да прави асоциация - столче, хранене и време за спокойна комуникация. Често и аз й правя компания с хапване през деня, а вечер задължително ее на масата с нас за вечеря.

# 611
Смоуки, нашият физиотерапевт ни каза да пробваме да го слагаме от 9 месец в седнало положение и ако не се накланя напред, е ок. Ник ходи всяка седмица на физиотерапевт заради по-слаба коремна мускулатура и поради нея например още не може да застане на колене и да пълзи. Зная, че всяко дете си има свое темпо на развитие, но все пак и затова сме по-внимателни вкъщи и изпълняваме заръките на физиотерапевта🙂Иначе нямам търпение вече да си има столче и да се храни понякога сам.

# 612
  • София
Елфейс предполагам че е по добре да си слушате физиотерапевта, но аз лично не познавам бебе което да е сядало само преди да е сложено в столче. Моето също не сядаше само, както и баткото, но си бяха в столчета, даже в икейските които нямат наклон. Лично аз не бих чакала, заякването ще стане и там като седи, та бих взела столче. Не мога да си представя даже как се храни на диван... Ама все пак предполагам че за вас е различна ситуация

# 613
Маце, и на мен ми писна да го храня така. А и сега аз го храня и той веднага си пъха ръката в устатата след всяка лъжица и се маже. В понеделник има час при физиотерапевта и ще го питам какъв стол да вземем и после нека малкото прасе да се маже в стола колкото си иска🙄

# 614
.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 21:04 от krasikoleva

Общи условия

Активация на акаунт