Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 2)

• 34 563
  • 757
  •   1
Отговори
# 720
Ние сме с 4 зъба само. Sleeping
Момичета, преди малко видях, че на Ема й се е зачервило дупето от едната страна и има някакви бели петънца. Това май са гъбички, нали? За първи път се случва такова нещо. Тя толкова рядко се подсича, а сега и това... Някъде четох, че и от зъби се случвало (подсичането, за гъбичките не знам). Естествено утре е неделя и нямам много избор за действие. Поръчах на таткото да купи нощес Клотримазол. Гледам, че педиатрите го изписват при такива проблеми, а и в листовката пише, че е подходящ за бебета. На някой случвало ли се е такова нещо?

# 721
rgold, каква информация имаш за рибата в детската кухня? 🥲

# 722
Малката е с 12 зъба и още поне 2 готови да се появят. Малко ми е странно, че е толкова зъбата, но пък е доста смешна като се хили.

Рибата в детската кухня пише, че е тилапия, която не се води много-много добър избор. Детето ни не харесва особено риба - пробвала съм да й давам под различна форма, не се радва на успех. Така че, вероятно и това ястие в менюто ще прескача.

Боби, честно казано не бих мазала с антимикотичен крем без да я види лекар. И аз имах съмнение за гъбички преди време - на друго място от тялото, оказа се обикновено кожно раздразнение.

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 14:49 от Like_Smoke

# 723
rgold, каква информация имаш за рибата в детската кухня? 🥲
От няколко места са ми казвали, че е пенгасиус, което не е добър избор, поне за мен…

# 724
Ние си имаме 4 зъбчета. При всеки зъб той спира да яде и само иска да го кърмя. Като избият си започва да яде нормално. Също така и дупето му е много червено тогава и носа запушен/тече и има много секрет. Както и при храната, се подобрява всичко веднага почти като избие зъбчето. Пада просто имунитета.
Нашия не е много фен и на риба и на месо, слагам в пюретата, но не гледам всеки ден да има месо. Доктора също каза, че до годинката не е нужно дори ако той не иска. (То и след това де)
Не обича кисело мляко, елда и тн и това прави закуската еднаква сутрините, но да.. имате ли някакви идеи? Иначе си хапва зеленчукови пюрета наобяд и вечер с над на масата от нашата храна +плодово пюре с гриз например, но от една определена марка.

# 725
За закуска ние редуваме кус-кус с масло и сирене и палачинки от банан, яйце, пшенично брашно. И при нас не са много разнообразни закуските, така че и за мен ще са полезни нови идеи. 😄

# 726
  • Somewhere beyond the moon and stars
За закуска (сутрин или следобед) обикновено въртя някаква - или няколко вида - каша (сега сме на йогурт с горски плод); попара с мляко, масло и сирене; кускус с масло и сирене; тъкмо взех и бебешко мюсли на хипп.  Ако правя някаква закуска за нас, която може да яде - примерно палачинки, баница - давам и на нея. Не обича бисквитки с кисело мляко, иначе щеше да е в менюто. За следобедна закуска давам и плод, ако имам подходящ вкъщи.

# 727
Юфка, вари се 1 минута, със сирене /котидж, масло, малко авокадо понякога.
Кус Кус/звездички на хип/охлювчета на плазмон.
Има едно детско мюсли в дм, като бързам сутрин и го правя, залива се само с топла вода и много ѝ харесва.
Палачинки, когато имам време, 2 яйца, котидж и смлени овесени ядки. Късам и ги на парченца и си ги "топи" в кисело мляко, давам и банан на парченца.
Нашите закуски са това, общо взето 😃

# 728
Аз давам и от фините овесени ядки на ДМ. Стават за нула време. Слагам масълце, а понякога и сиренце. Ема много ги харесва. Бисквитки с кисело мляко също харесва. Паста на Бебелан с масло и сирене. И нашите закуски са малко еднообразни засега. Правила съм й бананови палачинки, но малко е мазало с тях и не мога да хвана какво изяжда, какво маже и хвърля. Да пораснат още няколко зъбки и ще се опитам да й правя някакви неща от сорта на филийка с яйце и сирене от време на време или някаква домашна баничка. Като че ли ни е рано засега за такъв тип закуска. Тя като седне вечер с нас на масата и само като види хляба и започва да крещи по специфичен начин все едно вика: Дай, дай. Та изяжда няколко малки парченца. Smile

# 729
  • София
Аз не давам ядене с лъжица за закуска. Яде филийки намазани с масло и сирене, лютеница,баничка, мъфини, кекс, бананови палачинки, филия с яйце и сирене. Баткото 9г закусва мляко с бискивити и се бях заклела че няма да допусна пак още едно дете да яде еднообразно... Та понякога ги хапва понякога не, ама той още пие мляко в 6 та не ми е драма, идва му като междинка

# 730
И тук закуската и СЗ се яде с ръчички.
Закуската е: палачинки, тиганички, юфка, плодове, баница.. задължително с айран😅

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 15:31 от Karena Checheva 738426

# 731
Здравейте! Иска ми се да ви питам нещо, което май не сме обсъждали - на кърмещите от вас дали и кога им се възстанови цикъла? Чета из интернет, че всичко е индивидуално, но въпреки това бих била по-спокойна да знам, че не съм само аз родила преди 11 месеца и все още без цикъл…

# 732
Аз не давам ядене с лъжица за закуска. Яде филийки намазани с масло и сирене, лютеница,баничка, мъфини, кекс, бананови палачинки, филия с яйце и сирене. Баткото 9г закусва мляко с бискивити и се бях заклела че няма да допусна пак още едно дете да яде еднообразно... Та понякога ги хапва понякога не, ама той още пие мляко в 6 та не ми е драма, идва му като междинка

Благодаря на всички за идеите! Ще опитам някои неща.. Проблема е, че той не яде всичко с ръката.. Хляб например като е на кеф, държи и яде, но да намажа нещо и да го сложа пред него.. в този момент е целта в живота да се хвърли всичко на земята и да гледа от стола горе къде са парчетата на земята. 🤣 Затова е по трудно, но предлагам де.
Аз го кърмя по няколко пъти през деня и ми се иска да спра към годината, но ще ни е трудно. Той не иска и вода да пие (понякога по много малко от шише или чаша), та ще ни е трудно 😩

# 733
Здравейте! Иска ми се да ви питам нещо, което май не сме обсъждали - на кърмещите от вас дали и кога им се възстанови цикъла? Чета из интернет, че всичко е индивидуално, но въпреки това бих била по-спокойна да знам, че не съм само аз родила преди 11 месеца и все още без цикъл…
При мен дойде на 3- я месец след раждането, но много жени нямат по 1 г и повече. И аз съм чувала,че е нормално.

# 734
  • Somewhere beyond the moon and stars

Обичайното положение е да няма цикъл, докато бебето е на ексклузивно кърмене, т.е. до захранването в 5-6 месец.

При мен дойде около месец след свършване на лохиите с второто бебе, въпреки че и досега се кърмим; първия път - като спрях да кърмя около 5 месец на детето.

И аз мисля, че вероятно е нормално, но ако те притеснява, е по-добре да минеш на преглед при АГ. Или да съчетаеш с профилактичен.

Общи условия

Активация на акаунт