Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 2)

• 34 563
  • 757
  •   1
Отговори
# 705
При нас слагат на едно табло в пункта менюто с подробни съставки.
Във виртуалната кухня пък винаги ми казва, че няма меню за периода.

# 706
  • Somewhere beyond the moon and stars
Сикрет, аз ползвам съвсем стандартни малки бебешки лъжички от дм (в кауфланд са същите на тяхната марка). Всъщност са ми любими, защото нямат никакви остри ръбове, тесни с дълги дръжки са и са ми много удобни.
Сетове чинийки и детски купички имам от икеа. За по-голямо дете и прибори имам оттам. Не са с вакуум, ако ме притеснява много да не се разлее нещо, го слагам в по-тежка порцеланова
купичка. Аз съм по-скоро привърженик на по-лесни за поддръжка прибори, които да слагам в миялната и да не ги мисля, ако се изгубят някъде; такъв ни е ритъмът просто.

# 707
  • Сливен
Благодаря 😊

# 708
  • София, България
Чинийката ни е от ДМ с три отделения и е супер удобна. Имаме и купичка от MyMunche. Иначе вилички и лъжички... всякакви имаме. Реално му давам най-обикновена метална чаена лъжичка Grin

За кухнята - в София готвят стриктно по утвърден рецептурник (както и в детските градини), който съм почти сигурна, че някой беше споделял в групата във фейсбук за детски ясли и градини, но в момента не мога да го намеря. Ако ми изпадне пак, ще го споделя.

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 11:30 от Purple_Peanut

# 709
  • Сливен
Благодаря. Вече поръчах от един сайт - купичка, чинийка с 3 отделения, 2 лъжички към тях, отделно вилица, и отделно тренировъчни вилица и лъжица. 😊

# 710
Здравейте! Не съм сигурна дали е обсъждано вече, но днес за първи път взехме детска кухня и ме притеснява солта, която присъства във всички ястия. Какво мислите по въпроса? Някой чел ли е информация, консултирал ли се е с вещо лице - кога и колко сол можем да им даваме на децата? Страх ме е да не нанеса трайни вреди - ако се храни от кухнята, означава почти с всяко ядене през деня да консумира и сол. 😢

# 711
И моето дете от днес е на детска кухня. Хич не одобри менюто, не изяде и половината. В интерес на истината - на мен също не ми допадна. Супата беше буквално вода, основното супер странна мусака с ябълка и елда - на вкус сладникава и блудкава. А десертът - нишесте с вода.
Аз готвя и супите са доста по-плътни, с масло. Десертите кремчета ги правя с мляко и малко масло, добавям ванилия, канела, ядки.

Мен солта не ме притеснява - не ми се стори солено. Вкъщи често хапва от нашата храна, която е овкусена включително със сол. Като цяло слагам малко количество, но има.

# 712
На същото меню сме, също не беше одобрено. 😄 Опитах, и на мен ми се стори безсолно на вкус, но явно слагат по малко, защото я пише солта в съставките. Десерта въобще няма да го коментирам, и без това предварително бях решила да не ѝ предлагам десертите от кухнята. 😄 За другата седмица има по-апетитно звучащи ястия, така че се надявам да им даде шанс моята претенциозна девойка.

# 713
Моника е трета седмица на държавна кухня, но във Варна. Да ви кажа яде си ги нещата, а се води злояда. Преди кухнята ядеше точно 3 неща, сега почти не ми е връщала. Доволна съм от кухнята тук, рядко има неща които не харесвам. Опитвам всичко преди нея особено обедните пюрета са им много добри. Супата е рядка в повечето случаи, но и слагам сухар или пшенична каша или просо и се приема добре. Монито беше на 4 хранения преди защото беше злояда и едно хранене беше към 40 мин. Сега станаха 5 хранения и времетраенето коренно се промени. Десертите в повечето случаи са точно вода и нишесте ама реших да и ги давам, то в яслата и градината пак ще са такива. Да свиква няма с храна да я пращам там. Солта не ме притеснява аз и преди и слагах по съвсем малко сол барем прояде .... че така харесва се при нас държавната кухня, ааааа даже вкарвам разни храни които не успях преди.

# 714
Ще продължа да предлагам храната от кухнята. Даже тези дни ще запиша и декември. Най-малкото за за пробва различни вкусове и консистенции.
Десертът ми обясниха, че ще е такъв докато навърши 1г - след това слагали мляко. Нямам намерение да давам дотогава. Моето виждане за храна е да има хранителна стойност. Във вода с нишесте не виждам такава и ще продължа да й правя домашни.

# 715
Моята е на Фуристо, основно категория Зелено, но съм поръчвала и от другите им менюта. През останалото време готвя аз . Имаше период в който отказваше всичко, сега пак прояде, но като цяло и аз и тя сме много доволни! Само като разбрах каква риба предлагат в държавната кухня на децата и се отказах, а и не очаквам много хранителна стойност за 1.30 на ден…

# 716
И аз я записах на кухня, но частна, трудно да се вредя до държавна, а и предпочитам да ми я носят до вкъщи. Всичко изяжда, даже мисля че малко прекаляваме с количеството.. Тъй като се води за 1-3 години а тя всичко си омита 😅. Аз ѝ давам безмесното ядене за вечеря, а това с месо или риба за обяд. Така правилно ли е според вас? Чета някъде, че не било редно да се разделя храната за два пъти 🙄 Иначе десерта аз съм то отказала да го взимам, само нишесте със захар и нещо допълнително чат пат. Не е ок за мен.

# 717
И аз я записах на кухня, но частна, трудно да се вредя до държавна, а и предпочитам да ми я носят до вкъщи. Всичко изяжда, даже мисля че малко прекаляваме с количеството.. Тъй като се води за 1-3 години а тя всичко си омита 😅. Аз ѝ давам безмесното ядене за вечеря, а това с месо или риба за обяд. Така правилно ли е според вас? Чета някъде, че не било редно да се разделя храната за два пъти 🙄 Иначе десерта аз съм то отказала да го взимам, само нишесте със захар и нещо допълнително чат пат. Не е ок за мен.
Да и аз така правя- уж казват, че е добре вечерята да е по- лека и основно дават супи. Моята така или иначе не може да изяде всичко на един път и ги разделям.

# 718
  • София
При нас е еднакво до 3г и всичко е с мляко яйце сол и захар. И преди казах че не е топ като вид но си я хапва. Аз пък съм супер впечатлена колко е вкусна рибата всеки път и си я изяжда цялата. Десертите не са винаги кремчета,има и овесени ядки с плод, бисквитена торта, млечна баница. Ама в София във всеки район е различно

# 719
Здравейте , мами !
И в нашата кухня готвят с яйце , прясно мляко , брашно . Тя си ги яде с кеф , аз не мога толкова разнообразно да и готвя . Събота и неделя и правя някакви манджи на мултикукъра или зеленчуци на пара. Понякога яде и от нашата храна .
След последното и боледуване , което завърши с инхалации с пулмикорт , сега пък  е със суполи ( ама много ).  Не знам защо така и спадна имунитета , преди това изобщо нищо не хващаше , при положение , че батко и изкара няколко вируса . Много е кисела и отгоре ще и избиват няколко зъба наведнъж . Почти са се показали .  Вие с колко зъба сте вече ?

Общи условия

Активация на акаунт