Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 2)

• 34 590
  • 757
  •   1
Отговори
# 690
Кексче, Теди, как са бебоците? Какво стана? Стискам палци да са добре вече🩷🤞

# 691
  • София
След високата температура, която Рая вдигна миналия понеделник бяхме на лекар във вторник, ( не при нашата педиатърка, за късмет я нямаше) и според нея има възпаление на ушите и изписа антибиотик. Нашата педиатърка се усъмни и ни прати на кръвни изследвания - оказа се класически вирус. От вторник няма температура, слагахме и капки в ушите, минахме и без антибиотик, но от тогава се започна едно разстройство, което и до днес трудно овладяваме. Пие ентерол прахчета 2 пъти на ден, но не виждам ефект. Иначе тя си яде, но е много кисела, постоянно се мрънка. По пет, шест пъти на ден се мием, кръста ми е доста зле вече (все пак си е 10 кг.), дупето е зачервено въпреки мазането на бепантен. Надявам се да и мине коремчето скоро.

# 692
Теди, август минахме всички през вирус с повръщане и разстройство. Давах и аз Ентерол, но не помогна и звъннах на педиатърката. Тя каза, че той е пробиотик и за изчистване и каза да дадем Хидрасек. След 2-3 прахчета спря разстройството и не давахме повече.

Доколкото знам разстройство и зачервяване може да има при никнене на зъби. При нас след вируса се появи първият зъб, но може би е съвпадение, не знам.

# 693
Мамчета, при нас последният един месец беше много изтощителен…и ние като почнахме от 15 септември с този вирус повръщане, разстройство и температура, та за 3-4 дни като лавина мина и през петима ни, за щастие през малката най-леко. Тъкмо се посъвзехме и хайде следващ вирус - температура, сополи, кашлица…плюс грижите за малката и всички останали -  направо съм се стопила. Общо взето от тогава насам почти няма момент, в който поне един от семейството да не е напълно здрав.
А и плюс това и при нас ситуацията с храненето е като при Nonsense. Малката не харесва кус кус (от най-ситния), сухар в пюре (по същият начин като при нея е повръщала или все едно се дави), малко парченце морков, не добре пасирано - същата работа, при което се отказвам да й предлагам по-едри храни. От една седмица й взимам детска кухня - пасирана (вече е на 10м) но и от там хапва мноого малки количества, и да добавя, че и ние все още се кърмим и на ден има 1-2 кърмения, но и през нощта си става. Също така й приготвям и домашни пюрета, кисело мляко с бисквити яде.
Но децата са толкова различни - на кака й, на 6 месеца давах пръчици варени картоф, морков и тиквичка и се справяше чудесно, но малката е съвсем различна и май ще ни отнеме повече време докато започне да се храни нормално Confused а може и да се окаже злояда като батко си, и ще си имам компания в яденето само от второто дете Grinning

# 694
След високата температура, която Рая вдигна миналия понеделник бяхме на лекар във вторник, ( не при нашата педиатърка, за късмет я нямаше) и според нея има възпаление на ушите и изписа антибиотик. Нашата педиатърка се усъмни и ни прати на кръвни изследвания - оказа се класически вирус. От вторник няма температура, слагахме и капки в ушите, минахме и без антибиотик, но от тогава се започна едно разстройство, което и до днес трудно овладяваме. Пие ентерол прахчета 2 пъти на ден, но не виждам ефект. Иначе тя си яде, но е много кисела, постоянно се мрънка. По пет, шест пъти на ден се мием, кръста ми е доста зле вече (все пак си е 10 кг.), дупето е зачервено въпреки мазането на бепантен. Надявам се да и мине коремчето скоро.

При нас беше също така с разстройството и зачервяването когато му растяха зъбките Simple Smile Не съм давала никакви прахчета (тук не се и дават), просто го кърмех по често и го миех/мажех внимателно. Когато избиха зъбите спря всичко (около седмица).

# 695
Момичета, бързо оздравяване на мъниците. Flowers Four Leaf Clover
Аз влизам с молба за съвет. Тази вечер реших да направя регистрация на моята дъщеричка в системата за детска кухня и като избера район Витоша и кухнята, която ни е близо, ми излиза следния надпис: Поради липса на места регистрацията в КДХ Витоша ще е възможна от 25.10.2024г.
Пробвах с Овча купел и отново ми излезе този надпис. Да разбирам, че оставаме без кухня за ноември, нали? И за това ли има борба като с детските градини? Не е истина просто. А вчера купих бурканчета и капачки и мислех утре да ходя на място да ги нося. Някоя от вас имала ли е такъв проблем?

# 696
  • София
Да Боби, в някои райони е така, обади се в кухнята и провери как става записването и дали ще има места. В нашия ме се чака и от първи октомври е на държавната

# 697
Боби, в нашия също имаше места. Но заявяването на храна за следващ месец, става до 17-то число на предходния. Преди това трябва да ти е одобрена регистрацията - освен онлайн заявка, трябва да са предадени бурканчета и попълнена декларация на място в пункта. Те предават тази декларация и или в същия ден, или на другия имаш вече възможност да си заявиш кои дни от месеца искаш кухня.

Аз ще почна да взимам от ноември и ми е любопитно дали ще яде. Гледах, че голяма опашка от чакащи за взимане има, явно хапват децата. За мен бонус е, че е буквално на 5 минути вкъщи и дори да е наистина кофти времето, ще мога да ходя с малката.

# 698
  • София
Моето да чукна на дърво си я яде, че даже и десертите яде. Не е нищо особено храната, малко е като количество, но пък си я хапва и му стига за сега. Хубавото е че е на парченца, виждат се продуктите та цена/качество е ок. И на мен ми е много близо пункта, буквално е в съседния блок.

# 699
Маце, вкъщи любимият десерт е бискивити от земята Grinning Добре, че взех безжичната прахосмукачка, че иначе не си представям да развивам кабели по няколко пъти дневно. Кокошки мога да гледам с това дете - вечно има нещо наронено и натрошено. ОКР-то ми чак се предава в някои моменти.

Иначе сериозно - аз нямам против така хейтваните кремчета с нишесте. Вкъщи й правя такъв тип пудинги за следобедна закуска - те реално всички марки са на база царевично нишесте и някакъв оцветител и аромат. Просто ги правя с прясно мляко и добавям малко масло. Ако съм в щедро настроение - и бисквити. И си ги хапва, то и аз бих забърсала някоя купичка, защото стават доста приятни.

# 700
Ами аз и да се обадя, то не ми дава да направя регистрация. А това е първото, което трябва да се направи и те да активират регистрацията. За целият комплекс Витоша не ми дава (районите Витоша, Овча купел, Красно село, Лозенец, Триадица). Педиатърката ни взе 35 лв. за бележка за липса на алергии. Дано не ми кажат следващия месец, че трябва нова, защото е минало много време от издаването й.
П. С. Звъннах. Затворена е системата за регистрации, защото се е запълнил капацитета. След 25-то число ще мога да запиша за храна за декември. Ще ми признаят бележката. Simple Smile

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 10:01 от Bobby®

# 701
  • София, България
И аз брах ядове с кухнята в район Студентски. Накрая се оказа, че жената от 50 заявления записа само моето дете и още едно. Няма места. Обаче аз този път като никога бях нагла и звънях постоянно с въпроси, накрая ми обеща да го запише Grinning Мисълта ми е, че още на 25ти звънкай директно и отивай там с бурканите. Напливът е огромен в някои райони.

# 702
  • Сливен
Здравейте на всички. Да ви питам момичета - кои и какви прибори имате/избрахте, за бебоците. Говоря за чиниики, с вакуум отдолу къде са, както и вилици и лъжици. Все още  използвам купичката и лъжичката на Tommy tippee.

# 703
Здравейте! И нашето момиче го записахме на детска кухня онзи ден. Въпросът ми към по-опитните е: знаете ли къде може да се види подробно разписано меню, в което да са изброени всички съставки на ястията? Търсих, но не открих. Във виртуалната кухня ми излиза само това на снимката, а съм сигурна, че съм виждала някъде снимка на подробно описание на храната, снимана от друга майка. Благодаря предварително!

# 704
  • София
Няма, само това е. Сигурно сте виждали или за друг район или друг град.

Общи условия

Активация на акаунт