Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 2)

• 34 736
  • 757
  •   1
Отговори
# 675
Срещала съм и други коментари, че се дава от това, което родителите вечерят. Но какво се има предвид при условие, че нашата храна има сол? Отделяте от храната преди да я посолите ли? Някой беше писал и за кашкавал. Аз още не съм давала заради солта. Някакъв специален детски ли купувате?

Понякога готвя без подправки (ако е лесна храна като ориз примерно, така просто си добавяме после) или си му давам от овкусента наша храна. Той и без това яде малко. 🤪 Но му е интересно и иска от това което ние ядем.

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 01:16 от dzhbin

# 676
Момичета , как ги карате да дъвчат тези деца? Моето се мъчи от няколко месеца с бисквити, банани, хляб, круши, ама все се дави от всичко .. Дъвче дъвче и почва да кашля, да се дави, спира да диша...сумати пъти вече съм го обръщала с главата надолу (почти де, ама нз как да обясня позата която е за даване на първа помощ при задавяне на бебе).
Тия парчета, колкото бебешка ръка, уж да не се задавило бебето, тука не минават...Косите ми побеляват при мисълта да му дам да държи нещо за ядене, той цялото го набутва в гърлото си и се почва я повръщане, я давене ..
Ако има примерно мокър хляб(примерно сухар/хляб в супа), кускус, грис, всичко такова по-туткалесто, започва опит да повръща. Не се отказвам, предлагам постоянно, но не и не..
Та или не яде или се задавя всеки-всеки път ...
Как ги научихте вашите?

# 677
  • Сливен
Започнах да му давам отначало малки парчета, всеки следващ път бяха с една идея по-големи.Като му подам в ръчичка или на масичката/в случая на "паяка" 😆/, вече хваща.

# 678
Gag reflex е това и е нормално. При някои минава по-бързо, при друг отнема време. За мен ключът е в постоянството. Бъдете около детето, нека то да е спокойно - да не е изгладняло много, да е изнервено или разтревожено. Давайте неща, които могат да се смачкат с венец и да не са хлъзгави.  С времето ще започне да дъвче по-уверено и няма да се дави. Нормално е да плюе - това е защитен механизъм.

# 679
  • София
Nonsense сигурна ли си че спира да диша или просто гагва? Съгласна съм със Смоуки, трябва постояннство, може би като съвет свали си Solid starts ако я нямаш и предлагай храните както са препоръчани за възрастта

# 680
Nonsense сигурна ли си че спира да диша или просто гагва? Съгласна съм със Смоуки, трябва постояннство, може би като съвет свали си Solid starts ако я нямаш и предлагай храните както са препоръчани за възрастта

Не се опитва да повръща, започва да кашля, почервенява и в един момент само гледа ококорен, изплашен, целия червен като домат и не диша.. Докато не го наведа напред и не потупам, за да изплюе и/или повърне, не вдишва .. Голям зор виждам с него. А той има желание, сам взима, от моите пръсти също яде, дъвче, обаче...
Гагването го прави само на туткалите, на друго не се мръщи, не се опитва да повръща..
Ще си го изтегля, благодаря за съвета Simple Smile

# 681
  • София
Ами това го прави и при нас, ама успява да го изплюе или изкашля. Аз гледам да не реагирам защото трябва да се научи. Да чукна на дърво не се е налагало до сега

# 682
Nonsense, според мен няма универсална формула как да се научат, до дете си е кога точно. Смоуки ти е дала доста точни насоки. Наистина трябва постоянство и до колкото е възможно спокойствие от твоя страна. Мен също много ме е страх от задавяне и изкарах първа помощ и клипчета гледах и пак ми е тегаво, ако сме сами и й давам някакви неща. Но тя се справя добре за сега.
Като цяло при задавяне няма звук, основната разлика с гагването. Макар че пък ти казваш,че не диша...
Какви бисквити даваш? Защото можеш да направиш мекички от сладък картоф или сварен морков, малко брашно и масло. Аз така започнах. Чрез solid stars ще се ориентираш по формата на храната спрямо възрастта. Ако предложиш настъргана ябълка или краставица дали няма да дъвче или директно гълта? Ако е много лаком пробвай с мляко 30 мин преди хранене. Също така сега се сещам и още нещо, което съм чела като съвет от една мама- да дъвчеш дъвка през цялото време докато се храни (копират всичко).

# 683
  • София
Днес за първи път Рая има висока температура, от сутринта беше кисела, повърна закуската и след това усетих,че е много топла- вдигна до 39,6. Давах и Панадол бебе по 5 мл. И вит С, по съвет на педиатър. Сега си легна пай с температура, не знам колко, дадох и пак панадол. За утре сме запазили час за лекар, надявам се да се оправи.

# 684
Теди, стискам палци Райчето да оздрявава бързо!

Видях, че споменавате курсове по бърза помощ - къде сте минали такива?

# 685
Теди, стискам палци Райчето да оздрявава бързо!

Видях, че споменавате курсове по бърза помощ - къде сте минали такива?
Бях към firstaidbg.com. Имат и онлайн курсове. В ютуб също и клипове.

# 686
Nonsense, според мен няма универсална формула как да се научат, до дете си е кога точно. Смоуки ти е дала доста точни насоки. Наистина трябва постоянство и до колкото е възможно спокойствие от твоя страна. Мен също много ме е страх от задавяне и изкарах първа помощ и клипчета гледах и пак ми е тегаво, ако сме сами и й давам някакви неща. Но тя се справя добре за сега.
Като цяло при задавяне няма звук, основната разлика с гагването. Макар че пък ти казваш,че не диша...
Какви бисквити даваш? Защото можеш да направиш мекички от сладък картоф или сварен морков, малко брашно и масло. Аз така започнах. Чрез solid stars ще се ориентираш по формата на храната спрямо възрастта. Ако предложиш настъргана ябълка или краставица дали няма да дъвче или директно гълта? Ако е много лаком пробвай с мляко 30 мин преди хранене. Също така сега се сещам и още нещо, което съм чела като съвет от една мама- да дъвчеш дъвка през цялото време докато се храни (копират всичко).

Разгледах апликацията, всичко давам както е описано.. Дъвче дъвче гълта и се дави.
Бебешки бисквити всякакви съм давала, буквално няма такива, които да не съм купила.. С тези на Кауфланд се справя най-добре, защото са най-меки и разпадащи се. Плазмон също са ок, но на моменти се дави.
А тях ги давам само след ядене. Тоест не е изгладнял, не е развълнуван.. Супер спокоен си е човека, винаги с позитивна нагласа сме. Просто не успява..
Явно просто трябва да се примиря, че в това отношение ще му отнеме повече време да се научи .. Не се отказвам, не натискам излишно.

Благодаря момичета за съветите и че обърнахте внимание на казуса ни.

Теди, дано се оправи бързо Рая!

# 687
Теди, бързо оздравяване и от нас на Рая🙂

# 688
Nonsense продължавай да опитваш. Ако нещата продължат дълго , винаги можеш да направиш консултация със специалист.
Теди , бързо оздравяване на момичето. Казвали са ми за настърган суров картоф на крачетата при Т.

# 689
И при нас започна с температура в събота. Уж беше по добре и днес кашлица . Откарах я днес да и чуят гърдите и уж чисти , обаче от сутринта до сега кашлицата стана много страшна и обмисля да отивам в спешното . Имам чувството че е със спазъм кашлица . Много съм притеснена и не знам какво да правя .
Също така днес не е яла нищо , съвсем малко мляко и цял ден е кисела , не може да спи .

Общи условия

Активация на акаунт