Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 2)

• 34 754
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте момичета, супер беше да ви прочета до тук. Страшно много и различни гледни точки, над които да се замисли човек. Аз понеже съм решила да не се връщам на работа. Работата ми като учител , консултант по сън, се надявам да сработят и да не ми се налага да гледам неприятни физиономии на работното ми място. Отделно адски много държа да обучавам Матей вкъщи и все повече си затвърждавам мнението да не посещава градина. Предучилищната… имам позната която с много документи до МОН и това пропусна. Иначе Матей буквално не може без мен. Залепен е за мен, дори когато си почива иска да е полегнал на гърдите ми, после пак отива да лудува, но горко ми ако отида до тоалетната. Изправя се пред вратата и почва да думка с пълна сила по нея. Психоложката ми казва, че това било “сигурна привързаност”. Може би имаше предвид теорията на Боуби.
Правя опити да заместя вечеря, но от кухнята вечерята е предвидена да е една супа- доста водниста, а Матей не яде хляб под никаква форма(сухари, с квас, без квас-НЕ), та май ще се върна на варианта пюре за вечеря.
Пробвала ли си с препечена филийка?

# 661
Да, пробвах хляб с квас , хляб без квас, препечен хляб, френски тост хляб, купих сухари, правих сухари, но не… сега откакто е на кухня и ако му надробя сухара в супата, осмуква хапката, за да си поеме супичката и изплюва само хляба…

# 662
Имортал, а държиш ли да хапва хляб малкият?
Моята госпожица може да гризе коричка, но никога не съм й правила попара - аз лично мразя и не мога да се пречупя, не й дробя хляб нито в супа, нито към нещо друго. Ми, не мисля, че й се отразява негативно. То и вкъщи не ядем хляб и рядко има наличен такъв, та съвсем не се сещам.

# 663
Здравейте момичета, Моника си е на 4 хранения. 8 часа закуска,  12 обяд, 16 сз и 20 ам и добавям малко каша и спи от 21-21.30 до 7.30-8. Напоследък минава на 2 дремки и още си намества графика, че със съня вечер е малко неспокойна, ама и това ще мине. Радвам се, че прояде грубо по 200 гр на ядене.

# 664
Много се радвам за вас мами като чета колко добре се хранят бебетата. При нас положението с хранене още от раждането не е както трябва имам предвид количеството храна и АМ което яде. Имаме 3 хранения в 8-9 след това към 13 и 19. Между храненията пие и АМ понякога но не повече от 120-150мл. Обаче и храната която яде не е повече от 100-120гр. Също още имаме хранене през ноща 1 или 2 пъти по 120мл. Месо много слабо с молене и игра яде. Аз не знам как го осеща това месо в пюретата и не иска да яде. Аз и в бремеността не ядех месо, много ми се гадеше от него, та не знам дали е свързано.
Аз не знам дали бъркам нещо или детето си е такова и не изяжда поголеми количества. Обаче се притеснявам че не е достатъчно. Аз винаги подготвям повече АМ и храна с надежда че точно този път можеби ще си вземе повече, но не.

# 665
Привет и от нас . Тази сутрин малката се събуди с температура , откарахме я на преглед и казаха зачервено гърло , подути венци и спад на имунната система.
Изписаха и голанил спрей за гърло , вит С и биозин . Важно било дали си хапва и да пие течности .
На някой детето имало ли е зачервено гърло и да се е оправило без антибиотик ?
Това ни е първото боледуване и като се сетя с баткото какви напрежения сме имали ме хваща страх .

# 666
  • София
Summer непоискан съвет ама се опитай да намалиш нощното хранене. Калориите за деня се разпределят за 24часа и ако ги поема през нощта е нормално през деня да отказва храна. Знам колко е трудно като отказва храна дете, и моето прави номера понякога, ама гледам колкото е възможно храна да пробутам през деня. Ако примерно не си е изял цялата манджа давам още нещо сам да гризка да напълни коремчето

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 16:50 от Мацето

# 667
И при нас храненето е някаква трагедия… И преди ядеше по съвсем малко, но от десетина дни категорично отказва всякаква твърда храна. Предлагам закуска, обяд и следобедна закуска - евентуално хапва 3-4 хапки само от следобедната. За сметка на това през нощта се буди за кърмене постоянно и никой не спи 🥲. Маце, това е полезен съвет, и аз се опитвам да го приложа. Никак не ми се получава засега обаче - през деня не отваря уста да хапне нищичко и се принуждавам пак да кърмя, за да не стои гладна. Чувствам се сякаш сме направили крачка назад и ми действа доста потискащо. Някой имал ли е такъв период (надявам се да е период…)?

# 668
Summer непоискан съвет ама се опитай да намалиш нощното хранене. Калориите за деня се разпределят за 24часа и ако ги поема през нощта е нормално през деня да отказва храна. Знам колко е трудно като отказва храна дете, и моето прави номера понякога, ама гледам колкото е възможно храна да пробутам през деня. Ако примерно не си е изял цялата манджа давам още нещо сам да гризка да напълни коремчето

Благодаря ти Маце за съвета, ще опитам и така 😊

# 669
И при нас храненето е някаква трагедия… И преди ядеше по съвсем малко, но от десетина дни категорично отказва всякаква твърда храна. Предлагам закуска, обяд и следобедна закуска - евентуално хапва 3-4 хапки само от следобедната. За сметка на това през нощта се буди за кърмене постоянно и никой не спи 🥲. Маце, това е полезен съвет, и аз се опитвам да го приложа. Никак не ми се получава засега обаче - през деня не отваря уста да хапне нищичко и се принуждавам пак да кърмя, за да не стои гладна. Чувствам се сякаш сме направили крачка назад и ми действа доста потискащо. Някой имал ли е такъв период (надявам се да е период…)?

При нас едно към едно..
Аз му давам 3 пъти на ден пюрета/супи и вечер с нас на масата парчета от това което ядем (като той не винаги е фен, хляб най много обича да  държи и да гризка). Спря обаче от около седмица да яде хубаво, защото горния венец е много червен и подут. През нощта се буди на 1-2 часа, което е за мен не лесно, но период, който ще отмине.
Моето мнение е, че понякога при кърмените бебета е по трудно да се замести хранене..
Аз не се напрягам.

# 670
Срещала съм и други коментари, че се дава от това, което родителите вечерят. Но какво се има предвид при условие, че нашата храна има сол? Отделяте от храната преди да я посолите ли? Някой беше писал и за кашкавал. Аз още не съм давала заради солта. Някакъв специален детски ли купувате?

# 671
  • Somewhere beyond the moon and stars
Кексче, разбира се, повечето дребни вируси спокойно се оправят без антибиотик, ако не се насложи бактериална инфекция и дълго спаднал имунитет. Следвайте си терапията ба лекаря и стискам палци да се оправя бързо детенцето!

# 672
Срещала съм и други коментари, че се дава от това, което родителите вечерят. Но какво се има предвид при условие, че нашата храна има сол? Отделяте от храната преди да я посолите ли? Някой беше писал и за кашкавал. Аз още не съм давала заради солта. Някакъв специален детски ли купувате?
До колкото се информирах при бебетата препоръчват чедър или твърда моцарела, защото съдържат по-малко сол от кашкавала. Но всеки си решава сам. Лично аз използвам тях, включително рикота, котидж, крема сирене, много рядко маскарпоне. Друг  е въпроса, че се наложи да спра млечните за няколко дни, че ме притесни моята с нейните изпражнения…

# 673
  • София
Аз давам със сол както си е овкусена за нас така и за него. Нито сирене съм обезсолявала нито нищо. На баткото спазвах всички канони за захранване и е страшно злояд, та сега с малкото го давам по спокойно и през просото.

# 674
Обезсолявах в началото. Сега вече не. Тя хапва малки количества, все пак, така че не се тревожа. Кашкавал й давам да гризка една пръчица, тя половината яде, половината го мачка и мята.
Когато правя супа, слагам малко сол, отливам й в бурканчета за нея, после досолявам. Но ние ядем малко сол вкъщи като цяло. Всичко навън приготвено ми е солено, така че нямам притеснения.

Печено месо й давам директно - има подправки като пипер, мащерка. Хапва си.

Общи условия

Активация на акаунт