Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 2)

• 35 382
  • 757
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Смоуки баткото е такъв и всичко бяхме пробвали... И бяхме стигнали до етап като не иска не иска... Ами да бе да ама не... Оказа се с щзапочнало оформяне на камъни в жлъчката от неядене, та му казах ако щеш ме мрази, не ми пука колко травми ще ти нанеса ама ще се яде... Лекарите е Пирогов бяха потресени колко е слаб и в какво състояние е. Тааа сега гледам поне малкото да го науча само да се храни и белким и то няма да ни къса нервите в бъдеще 😂

# 301
Смоуки, и този начин пробвах, но без успех. Стигна да 12 часа да не е яла защото не иска ама това ок ли е ? Както казах минах доста специалисти и не можаха да намерят проблем.  Явно ще спи и ще яде или ще и правя маумунджолъци. Кофти е и за двете ни, но опцията когато тя иска е някакси неприложима при нея специално. Тя даже не реве или да дава друга индикация да е гладна .... чудо е, но само който го е минал го разбира.

# 302
Разбирам ви, момичета. Просто аз наистина имам ужасни спомени от храненето като дете и съм решила, че няма да правя така. Не съм била от ядящите - в първи клас съм тежала 15 кг и тогава мам шеймингът също  бил модерен - постоянно цъкали с език и обяснявали на майка ми как съм супер слаба и вероятно ще се гътна от недохранване. До края на гимназията ядях ограничен брой храни. Сега ям всичко.

Вече при наличи на медицински проблем, се променят нещата, разбира се.

# 303
Има ли някой друг, който среща трудности с приспиването на този етап? През деня няма проблем, сутрин спи в количката, на обед в стаята. Обаче вечер е някакъв АД! Видимо и се спи а започва страшен протест. Пробвах всякакви варианти, с повече дневен сън( да не е преуморена) с по-малко( да не и е много ) и промяна няма. Другото странно е, че беше започнала да не си издържа интервалите( понеже сме на ново място от две седмици) и дори се беше върнала за няколко дни на 4 спанета. После нещата се нормализираха и ето ти, от 3 дни спи по 2 пъти. Шах и мат съм! Каква разлика за две седмици. Период ли е или аз бъркам някъде,  не знам.... Преди това заспиваше вечер сравнително бързо и без проблеми, а сега като дойде време за вечерното лягане лошо ми става. То е рев, мрънкане, нервничене Sad

# 304
Vivian321, при нас веднъж се случи да има рев, чак трябваше да я взема да я погушкам. Тогава единствено нещо, което ми дойде на акъла, че може да е причината, беше, че се прибрахме и веднага започнахме да я оправяме за сън, нямаше никакво време за успокоение. От тогава гледам да сме по-рано вкъщи и не се е случвало повече.

Ако е по-активно дете или на новото място има повече стимули, може да ѝ е нужно повече време да се успокои преди сън.

# 305
https:// Качваме се в стаята един час преди спането. Оставям я на спокойствие, даже не и говоря... Просто и давам една шумоляща книжка да се занимава и я оставям на спокойствие. Да, тук е по-шумно и оживено, но си мисля дали ако беше от това нямаше да влияе и на дневния сън, а тям нямаме проблеми...  Поне за сега.

# 306
Vivian не мога да помогна много, но искам да знаеш, че не си сама. При нас ден с ден не си прилича- например будуването преди първата дрямка й е 2:30 ч , а тази вечер преди нощния сън изкара будна близо 5 часа… вярно, че следобеда спа 2 часа, но… до преди няколко дни приспиването вечер беше ад… така и не разбрах причината. Възможно ли е при теб да е от новото място на което сте?

# 307
И при нас забелязвам през последната седмица трудности при нощното заспиване. Освен това започна да се събужда много често нощно време. Вече 3 дни съм без сън. А през деня има 2 големи или 3 малки дремки. Обаче това не беше проблем преди. Единствена промяна е че бяхме на почивка и този проблем се яви след като се прибрахме вкъщи. Не знам и аз вече дали е от промяната на климата или някакъв период.

# 308
[video][/video] Ами аз не съм много сигурна вече дали е от новото място, защото денем със спането няма проблем и е видимо спокойна, но знам ли.....  Като цяло от както нвърши 4 месеца се буди често нощем, като имаше по една критична нощ на седмица( през останалото време горе долу се спеше), но пък заспиваше без проблем. А сега от както сме тук всяка нощ е критична. Товс със интервалите да прави един къс сутрин и един супер дълъг вечер и при нас се случва. Обърквам се, защото преди беше супер стриктна в спането. Издържаше си всеки ден еднакво, и не сме имали проблеми а сега не знам какво се случва, но най-ме изморява това нощно приспиване.

# 309
[video][/video] Ами аз не съм много сигурна вече дали е от новото място, защото денем със спането няма проблем и е видимо спокойна, но знам ли.....  Като цяло от както нвърши 4 месеца се буди често нощем, като имаше по една критична нощ на седмица( през останалото време горе долу се спеше), но пък заспиваше без проблем. А сега от както сме тук всяка нощ е критична. Товс със интервалите да прави един къс сутрин и един супер дълъг вечер и при нас се случва. Обърквам се, защото преди беше супер стриктна в спането. Издържаше си всеки ден еднакво, и не сме имали проблеми а сега не знам какво се случва, но най-ме изморява това нощно приспиване.
Сега като споменаваш 4-ти месец- точно около него има регресия на съня. Не е задължително да се проявява през деня.

# 310
Здравейте,

Какви изследвания се правят сега, на 6 месеца, знам за нефролог/ехография на вътрешни органи/, кръв и урина, ортопед? Може ли да ми препоръчате и специалисти за София. Ние със захранването сме още на фаза зеленчуци, всичко яде, но е едно гънене, свиване, много неспокойно яде.

Елф не е писала отдавна, надявам се да са добре!
Здравей, Теди, и здравейте на всички. Аз преди няколко дни писах в чата. Там чета всичко, както и тук. Не се включвам често, защото Ник беше последното бебе на групата и като такова мина след всички с ваксини, а сега така и със захранването и зъби. Захранването ще го започва като стане на 6 месеца, четох някъде за определени неща, които се следят дали детето е готово или не. А и мислим да пропуснем морето тази година, защото Ник е много бял. Така че няма закъде да бързаме. 🙂 Ник продължава да е спокойно бебе, изкара двете седмици в България в количката на път. В самолета също нямаше проблеми. Спрях му нощното хранене от раз преди пътуването ни без драми. Имаше период, в който почти спря да спи през деня, но сега отново си поспива - не броя дремките и не следя продължителността на съня, водя се по детето. Като го видя, че е уморен го слагам в леглото казвам му "Лека нощ" и той слага ръката на главата и заспива. Не го приспивам, от новородено го оставям сам да заспива. От една седмица обаче иска да се обръща през нощта и си извива главата и започва да плаче. Вчера бях спала само 4 часа и просто реших, ако два пъти през нощта има такива моменти просто да го взема с гнездото при нас в леглото. Ник е много любопитно бебе и иска всичко да види и чуе, започна да си държи шишето с мляко и проявява интерес към нашата храна. Два пъти облиза морков 🙂 Иначе се храни по 4 пъти на ден, че за пето няма време. Сутрин го оставям като се пробуди да си говори в леглото и да си свърши акото и яде към 8-8.30,а гледам 8.30-9.00 вечерта да е легнал да спи. В момента много харесва книжки, включително тези, които шумят много. Взех му и книжка с животни, които издават звуци. Активната гимнастика пак му е интересна, откакто смених играчките. Ходим на физиотерапевт, защото има по стегната мускулатура. Иначе е много активен, маха ръце и крака. А и ние го водим навсякъде, даже направи първия ресторант на един месец 😄

# 311
Влизам в клуба с лошото спане. Вече няколко седмици е много зле. Събужда се постоянно. Избиха 2 долни зъба, но спането не се оправя. В кошарата иска да се върти по корем, но има лек наклон и му е трудно, все пак се завърта, но мрънка и се събуждаме. Последната седмица почти на всеки час сме будни през нощта. Да минава каквото и да е това. На 3 дремки е, но последната изобщо не се получава - 10-15 мин напоследък и то преди 18:00, съответно от 7 и половина вечерта да се се сърди. Заспива към 9 и сутринта в 5 и нещо почва да гука да си приказва неговите си приказки и се будим всички.
Като имам възможност лягам с него на обяд и мъча да понаваксам с колкото може.
Иначе много се очовечва вече, приказва бебешки срички, "пръцка" с уста, и понякога повтаря като му казвам и аз срички или бррррр с уста. Смее се много и на всички. Миналия ден бяхме да му вземат кръв за изследвания, лаборантите взеха да го закачат и на тях се усмихва, изобщо не разбра че му пуснаха кръв.

# 312
Ако лошият сън продължава повече от три дни и зъбчета са избили проблемът е в режима. Увеличете максимално интервалите на будуване, съкратете дълга дрямка ако има такава и последния сън за деня да не приключва по-късно от 17:30, това разбира се за да се прицелите в лягане в 20:00ч или около това

# 313
Благодаря, ще пробвам да разместим/преизчислим дрямките. Вероятно обедната идва в повече. Надявам се да имаме успех, добре че си яде хубаво, там поне няма такива трусове засега...

# 314
Как сте мами и бебчовци. Как прекарвате лятото. Нещо интересно около вашите деца ? Ние станахме на 7 месеца . Водих го на бейби спа ,много му хареса . Още не съм въвела жълтък, месо и глутен. От утре почвам жълтъка. Нещо настина явно от климатиците. Хрипа му нослето и от време на време накашля. Още не сме ходили на море,нямаме и зъби. Сънят ту го има ту не.  Общо взето едно и съща 🙂

Общи условия

Активация на акаунт