Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 2)

• 35 389
  • 757
  •   1
Отговори
# 360
  • София
И ние се върнахме в неделя от нашето море. За първи път бях на море на олинклузив, с бебе и с......баба и дядо Simple Smile. Избрах хотела нарочно да ни е удобно, да не мислим за нищо, имаше всякакви пюрета и адаптирани млека, бебешки басейн, алеи за разходка до плажа. Хубаво беше, но морето вече не е каквото беше - отиваме сутрин на плажа с нея и започваме да я анимираме - постоянно трябва някой да се занимава с нея, топнахме я в морето и в басейна. На обяд я давахме на баба и дядо и, които бяха в друг хотел и си я взимахме в 5,6. Спеше си добре.

Имахме само един бански, но предимно голичка беше на плажа. В стята имаше бебешка кошарка и спално бельо за нея. В ресторанта си имаше столчета за хранене. Момичета в този хотел беше пълно със семейства с бебета и малки деца. На закуска и вечеря постоянно се чуваше рев, мрънкане, говорене, от всякъде се гледаха бебоците и Рая много им се радваше, голям кеф беше за нея да бърбори, мрънка,пее на другите Satisfied.

Пътят беше предизвикателство - 4 часа си е скука за едно бебе - рева малко, после заспа от умора от мрънкането, после ядене и така 2 пъти.

Още нямаме зъби, но ръката и е постоянно в устата, придвижва се с въртене, рядко с пълзене. Захранваме се, не бързам за никъде.

Обмислям още едно море септември, но в Гърция.

# 361
Вие купувате нови столчета ли? Ние сме със Cybex Aton b2 I-size. По принцип ми се вижда тесничък и сега влязох да видя - дават го до 2 годинки на детето. Някой бил ли е с подобен модел на Cybex и трябва ли според вас нов да се взима? Не съм много в час със столчетата.
.
Bobby, в кой хотел са тези екстри Grinning
HVD Clubhotel Miramar в Обзор.

Теди, а вашият хотел кой е? Звучи добре. Blush

# 362
Столчето ни е Axkid one 2. За мен това беше най-важната покупка и бяхме безкомпромисни. До колкото четох е издържало най-тежките тестове. Тъпото е че не се върти и е по-твърда седалката. Но както ни казаха- шведите изроботват столчетата си не за удобство, а за безопасност. Малката също не се оплаква за сега…Има допълнителна защита отпред на крачетата.

# 363
Благодаря, Боби, ще го погледна хотела, звучи супер.
И за мен беше много важна покупка столчето, тъй като пътуваме доста. Бюджетът ни беше до 700 лв и избрах Cybex Sirona Gi I size. Много е удобно, че се върти, но тая функция е малко, глезотия за родителя според мен. Гледаме да пътуваме според дремките ѝ и най-вече на първата ѝ, че иначе има драма 😄

Дъщеря ми на този  етап на 7++ се върти от гръб-корем постоянно, но не пълзи, камо ли да се изправя 😂  Седнала стои само за няколко секунди без опора. Горе долу 80% от будното време е на килимчето на земята и през другото време в столчето, особено докато се храним с баща ѝ. Не ѝ давам зор с двигателни умения предварително, няма да бъда от свръхамбициозните майки със сигурност😄😄

С това захранване нещо се притеснявам. Вкарала съм повечето зеленчуци (готови пюрета) пуешко, пилешко, заешко, жълтък. Каши тепърва започвам безглутенови. Комуникирам чат пат с някои други майки и какъв е тоя късмет, все по ЗВБ захранват. Като чуят, че захранвам класически ме гледат едно нацупено, сякаш си тровя детето. Как може с безвкусни пюрета да захранвам, да съм се осведомявала за нови методи. Криво ми става от такива неща...

# 364
Благодаря, Боби, ще го погледна хотела, звучи супер.
И за мен беше много важна покупка столчето, тъй като пътуваме доста. Бюджетът ни беше до 700 лв и избрах Cybex Sirona Gi I size. Много е удобно, че се върти, но тая функция е малко, глезотия за родителя според мен. Гледаме да пътуваме според дремките ѝ и най-вече на първата ѝ, че иначе има драма 😄

Дъщеря ми на този  етап на 7++ се върти от гръб-корем постоянно, но не пълзи, камо ли да се изправя 😂  Седнала стои само за няколко секунди без опора. Горе долу 80% от будното време е на килимчето на земята и през другото време в столчето, особено докато се храним с баща ѝ. Не ѝ давам зор с двигателни умения предварително, няма да бъда от свръхамбициозните майки със сигурност😄😄

С това захранване нещо се притеснявам. Вкарала съм повечето зеленчуци (готови пюрета) пуешко, пилешко, заешко, жълтък. Каши тепърва започвам безглутенови. Комуникирам чат пат с някои други майки и какъв е тоя късмет, все по ЗВБ захранват. Като чуят, че захранвам класически ме гледат едно нацупено, сякаш си тровя детето. Как може с безвкусни пюрета да захранвам, да съм се осведомявала за нови методи. Криво ми става от такива неща...
Въобще не обръщай внимание на тези майки. Аз не отричам ЗВБ, но скоро научих за една жена, която хранила по този метод детето си и сега е с дефицити, защото масово храната е по пода. Разбирам и идеята на метода и всяка майка решава кое как. Аз също мислех да започна по него, но прецених че страхът ми е голям , а и има други негативи също. Така че, никога не се съмнявай в твоите решения, защото те са най-правилните за теб и детето ти ❤

# 365
Хич не са безвкусни пюретата - аз слагам лук, зелени подправки, няколко вида зеленчук. Вече като се добави масло/жълтък/месо/сирене си става напрво супер.
Освен пюрета, давам и парчета по ЗВБ, но ако разчитам само на последното, детето няма да хапне съществено количество и ще трябва да я чакам по един час.

Никакви крайности и вманиачаване не са окей и честно казано изпадането в тях говори повече за майката и има общо с желанието й за контрол. Такива родители не се спират със захранването, после това се прехвърля към другите етапи от развитието и социализацията.
Лично аз нямам никакво желание да превръщам детето си в проект. Нито за него е окей, нито за мен и мъжа ми.

# 366
Аз мисля, че няма нищо лошо в това да имаш предвид как се развиват бебетата в определен месец и майките да обменят опит. Просто аз винаги си имам наум, че всичко е строго индивидуално и всяко бебе/дете има своето темпо на развитие. Аз също се възхищавам като виждам на спорта бебе, което вече стои по корем на лицеви опори🙂, а Ник сега вече закрепи строенето по корем за по-дълго време. Да не говорим, че по препоръка на физиотерапевт той е още в кошчето на количката и няма столче за хранене 🙄 А като дойде време за проговаряне с тези два езика, сигурно пак няма да е веднага 🙂 За сравнение аз съм познавала на две години всички букви. Той пък казва по цял ден "ррррр", а аз съм казала "р" чак в първи клас 🤭
Ник има вече място в ясла. Аз ще съм майчинство до първата му година и след това баща му остава с него за още девет месеца. Мислех си като бях бременна, че ще ми омръзне толкова дълго да съм вкъщи(аз си бях и цялата бременност), но не. Даже сега малко съжалявам, че няма да съм две години с него, защото този период няма да се върне, ноо Ник ми тежи вече, а за след година не ми се мисли как ще го вдигам. Всичко си има плюсове и минуси. Така Ник може да изгради по-силна връзка и с баща му, а и да си поговорят двамата немски преди яслата. А аз трябва и работа да си търся, че договорът ми беше срочен. А и в детската градина пак ме чакат деца 🙂 пъти повече от Ник😄

# 367
  • София, България
Много е удобно, че се върти, но тая функция е малко, глезотия за родителя според мен. ...

Глезотийка, ама пък готина глезотийка 😁 направо се родих, откакто си сложихме пак Сироната. Много ми е удобна тази функция с въртенето и става все по-удобна като пораства и натежава детето.

Аз този пък ЗВБ не практикувам, НО давам парчета. Смятам, че всеки родител има право да избира как да си захранва детето и никога не се мешам и не взимам крайно отношение по въпроса, както и не обичам да ми се мешат на мен. Захранвала съм изцяло по ЗВБ и бях много доволна. А това не пречи детето ми сега да е лигльо и да не иска сега на 5 години да дъвче нищо по-голямо от малки парченца и да режа на парчета дори филията, докато като малък цели меса хващаше и дъвчеше. Така че…. Всичко накрая опира предимно до детето и характера му.

# 368
Вмешателство как да си гледам детето и укорителни погледи не понасям. Започна се от раждането с нон стоп задаването на въпроса дали кърмя с поглед очакващ да кажа ДА. Всеки ме питаше това като ме види и едва ли не се чувствах като некадърна майка, защото не съм се справила с тази задача. Сега пък да се обяснявам как си храня детето...
Правила съм на Ема домашно пюре примерно от картоф, морков, тиквичка, лук, копър. Като сложа и месце от заготовките на Plasmon направо ми се дояждаше и на мен като усетех вкуса. Давам и готови пюрета като предварително преглеждам състава преди да купя. Кашичките, които й взимам също са с много приятен вкус. Племенницата ми я хранят по различен начин, но не съм си позволила да давам акъл. Нас като са ни хранили с неща, които на днешните майки звучат абсурдно, не сме умрели. Аз нямам никакви стомашни проблеми, гастрит и т.н. Какво са киселини за първи път разбрах сега по време на бременността. Винаги съм била слаба и като млада ядях хляб с ядене, а не ядене с хляб. Изяждах по 4-5 филии и бях като клечка. Чак над 40 започна да ми влияе откъм килограми и почти го спрях. Естествено, че науката се развива и гледаме да се съобразяваме с новостите, които се приемат за здравословни, но чак в лов на вещици да се превръща това как си гледаш детето ми идва в повече. 🙂

# 369
Здравейте групичка, отдавна не съм се включвала тук, повече пиша във Фейсбук чата. Последно бях ви споделила, че на малката и се изолира клебсиела в стерилната урина, която пуснах контролно с другите изследвания. След това бяхме на нефролог, д-р Кремена Димитрова, от която между другото сме изключително доволни. Тя не откри никакви други признаци на инфекция и ни посъветва да не даваме антибиотик засега, а да пуснем контрола след десетина дни, сега си чакам резултатите. Дано да е била замърсена пробата. Малката днес стана на 7 месеца, също така си чакаме часа за физиотерапия в края на месеца, че не можахме да оправим с домашните гимнастики кривенето на вратлето. Вчера повърна на фонтан след обедното пюре и аз в суматохата да изчистя направих грешката да я оставя на спалнята, за секунди тупна на земята, и на нас се случи, колкото и да
си мислех, че ще я опазя. Сви ми се сърцето и плаках повече от нея. Иначе изглежда, че нищо и няма, не сме я водили на преглед още, вие в такива ситуации на какъв преглед ги водите? Вече и излязоха 3 зъба долу и горните два белеят, съответно аз киселите ѝ настроения ги оправдавам с това.
С мм искаме много породени деца, но не си бяхме планирали да се случи толкова бързо. Днес си направих тест на един ден закъснение и е положителен 🫢 Аз още си кърмя денонощно, малката е много привързана към гърдата, сега се тревожа да не ми спре млякото, иначе радостта е голяма, но и въпросите са ми много как ще протекат нещата оттук нататък. Дал Бог всичко да е наред.

# 370
Ехаа, честито, пожелавам безпроблемна бременност! Във фейсбук има група бременно & тандемно кърмене, не съм в нея, но се сетих, че може да ти е полезна. И дъщеря ми падна от спалнята преди няколко седмици, тъй като се върти като пумпал и секунда невнимание е много 😄 Няма да лъжа, бая се изплаших, тъй като и спалнята не ни е от най-ниските, нямаме пътеки и си падна на паркета. Наблюдавах я да няма ударено,  повръщане, промяна в реакциите ѝ в следващите часове.

# 371
Честито и от мен - всичко да върви по мед и масло, много радост вкъщи пожелавам!

И моето бебе тупна вече два пъти на земята, но нищо притеснително - няма подувания, повръщане и т.н., та не съм я водила на лекар. Очаквам, че тепърва предстоят падания, ожулвания и т.н. Забелязала съм, че при нея е важно аз или баща й как ще реагираме. Ако сме спокойни, тя също. Много ме изненада, че на последната ваксинация, не плака. На взимането на кръв от пръста също. Направи физиономия като че ли се чудеше дали да ревне или не, но в този момент почнах да й говоря някакви нещаа с усмивка и тя се нахили и това беше.

Вече два дни пробва детска кухня и за момента не одобрява. А нещата са вкусни. Ще я оставя няколко дни да почине и пак ще пробвам.

# 372
Ехаа, Irkii, честито! Много ти се радвам на позитивната нагласа въпреки малката разлика. Ако можех и аз щях да забременея още сега, ама не мога. Grinning Пожелавам ти лека и спокойна бременност. Няма по-голямо щастие от това. Flowers Four Leaf Clover
Ние имаме 2 падания от дивана. За щастие на мек килим. Не сме ходили на лекар, само я наблюдавах в следващия 1 ден дали е добре. Сега не смеем да я оставим и за секунда, защото е много подвижна и бърза. Едни чинии не мога да измия освен ако не я сложа в стола. На земята пак прави бели. Днес докато й миех шишета щеше да стовари на главата си дървената активна гимнастика. Хвърлям всичко и тичам да й оправям белите. Grinning

# 373
  • София
Ехаа Ирки честито и да поведеш още след теб ♥

За падането, и нашия го севтосахме, няма страшно. Даже гледах видеа че от седнало трябва да падат, това е важна стъпка за да се научат да слагат ръка и да се предпазват, той като почна да седи тупваше нон стоп но за седмица се научи да си слага ръката. Сега е ред да се научи от мебелите да се пази.

Смоуки каква поръча?

# 374
Маце, два пъти взимам от Хер бебе. Другият път ще взема от другите фирми - казаха ми, че общо взето е на налучкване коя кухня ще си хареса детето. Ако я хвана кое й допада, аз също ще приготвям по нещо, но дотогава не ми се готви в такова мини количество. Другият вариант е правя огретен с тиквички за нас и просто за нея слагам в едно мини съдче, за да няма сол. Паста болонезе по същия начин и така.

Общи условия

Активация на акаунт