Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 2)

• 35 394
  • 757
  •   1
Отговори
# 390
Аз вече избягвам и с някои познати да говоря за деца, защото или детето ни ще е дебело, защото добре си хапва, или аз лоша майка, че не съм я кърмила. Засега за развитието още никой не е изказал мнение, с изключение на това, че не лазела на 4 крака, защото е дебела. А истината е, че детето на тази позната (1г.6м.) е доста слабичко, а не нашето.

Даяна става утре на 8 месеца и си лази на 4 крака, изправя се, но само на колене. Опитва се да се изправя напълно, но ѝ е трудно. Сяда сама само, ако е била на колене, иначе не може, просто застава леко изправена и не знае как да продължи. Тогава ѝ помагам. Аз я слагам да седи, но не е стабилна и като видя, че е много полегнала напред, я слагам по корем. Чат пат се опитва да се набере и изправи от легнало положение, нооо не ѝ се получава засега. Гледам да не се мъчи детето, но и винаги се съмнявам в себе си дали правя нещата, както трябва и дали не пропускам нещо важно. Затова и следя децата на приятели, макар че е много грешно. Реално, просто трябва време и не усещаме как до вчера бебето не е могло нещо, а днес сякаш изведнъж го е научило Simple Smile

За яденето, педиатърката ни каза още сутринта да минем на попара, но аз не я слушам и давам мляко. Яде попара/каши в 10.30-11.00 и заместих и това хранене, защото много връща храна. Всеки ден въвеждам по нещо ново, защото май изоставам и ми се струва, че яде едно и също. Страх ме е да ѝ давам фингър фуудс, а в същото време се притеснявам да не закъснея с даването на по-едра храна. Та, това го отлагам, но ще трябва да се престраша. 🫤

Зъби няма, но ги очаквам тези дни, че вчера и днес е страшно, мрънка много и ме хапе 😆

Иначе си бърбори и е доста забавно, представям си като започне да разбира Simple Smile

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 15:56 от tsv.ivanovaa

# 391
Много се радвам колко много пораснали бебета имаме вече. Борис утре прави 9 месеца /7 коригирани/. Но отдавна вече не го следя кое по кой месец може да прави. Започна  да иска да сяда сам от петия месец, но и досега, ако си отвлече вниманието тупва настрани и не се сеща как може да стане сам. Не може да пълзи още, но застава на четири крака и почва едно клатене напред/назад или забива главата на пода и прави мост напред, уж това били признаци, че скоро ще се сети как и да пълзи. За възрастта си върви дребен, но като гледам моя бебешки картон и спомените на майка ми, аз също съм вървяла дребна, а съм родена доносена и детето горе долу за месеците си е голям, колкото аз съм била на неговата възраст.
Относно храненето, ако ме чуе някой какво яде и как яде детето ми, като сложим, че се роди недоносен и то хипотрофичен /с тегло под нормата за гестационната си седмица/ ще ме осъдят много. Детето ми беше с много лош рефлукс. На 5++ месеца започнах да захранвам с пюрета, грешка голяма, трябваше с каши в неговия случай. В началото на шестия месец давах паралелно сутрин и следобед каша с плодово пюре и дохранвах с АМ. Наобяд си ядеше зеленчувото пюре с месото и жълтъка през ден. Оставих му вечер и сутрин да пие само АМ. От седмия месец започна да си изяжда целите порции и изведнъж стана така че имаше 3 заместени храненея. Вечер започна да реве и да се дърпа от шишето с мляко, заместих го първо с бисквити с мляко, но взе да не качва много тегло. Така че малко преди да навърши 8 месеца го записах на частна кухня. От както е на кухня се родих, яде всичко горе долу с малки изключения. Манджите с риба не ги иска, като ги помирише и настава истеричен рев, но успях да го захраня, не е проявявал алергия към нищо. И се получи, че в един период от време Борис започна да пие АМ само сутрин то и с много зор. През последните седмици настана някакъв обрат. Детето стабилно си изяжда храната. Сутрин се събужда с рев и гладен, взе да пие малко повече мляко. Наобяд преди да заспи пие допълнително около 100 мл мляко и вечер пак преди заспиване пак изпива около 100 мл мляко. Така че детето започна отново да си търси някакво дохранване с мляко, не го насилвам за нищо. Започнах всяка неделя да му давам от нашето ядене, което готвя, разбира се напълно пасирано и съобразено с неговите вкусови особености /без подправки и с много малко сол, и без белтъци/. Досега е ял с нас мусака с кисело мляко, кюфтета фрикасе, всякакви крем супи с добавка масло и сирене към тях. За тази седмица съм решила пълнени чушки с кайма да му давам. Не знам дали е правилно или не, но той го яде и да не се хваля излишно, каквото съм му сготвила го е изяждал до дъно, за разлика от някои от манджите от кухнята.
Май стана много дълго обяснението.

# 392
Здравейте , мами и от мен .
Ние сме заместили почти всички хранения , вкарали сме всичко и тази седмица вече яде кухня . На 7+ е . Има  режим на спане и ядене и сега ще ви кажа какъв е режима.
6ч - 120 мл мляко
9-10 ч - закуска ( каша или йоголино )
12:30-13:00 - обяд ( от кухнята с един сухар)
14:00ч -преди сън - 120 мл мляко
18:00 -следобедна закуска ( кус- кус , попара , крема от кухнята )
22:00 - 180 мл мляко
През нощта към 1-2 пак яде 120 мл мляко . Не мога да и махна това ядене , търси си го .  По някое време яде плод във биберон с дупки ( диня , пъпеш ) или настъргана ябълка . Сутрин става в 9 . Заспива след това в 11 до 12 . В 14:30 и е обедния сън до 17:00 ч , най късно 17:30 . Вечерта заспива сега лятото към 22:30 .
Все още не може да седи , не може да пълзи .
Само се върти като пумпал . Казва тата , ета , айде … Вече 5-6 пъти маха с ръчичка като срещнем някой и и кажа “дай здравей “ . Но много тренираме  . Постоянно  и посочвам лампичката , пляскам с нейните ръчички и т.н.
Миналата седмица я откарахме да и сложат обици , рева няма и една минута . Не беше нищо страшно .   Хубав ден от нас и прегръдки 👐🏼

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 15:23 от Keksche_31

# 393
  • София
Кексче малко и е млякото през деня , 420мл и за това търси и през нощта. Трябва да пият на тази възраст около 500мл на ден и когато са по малко калориите през деня се търсят през нощта. Та пробвай да увеличиш през деня.

Аз не бързам да замествам за сега още хранения, сигурно след 9я ще въведе вечеря и по нататък и закуска

# 394
Знам , че трябва да яде повече мляко , но тя едвам това изяжда , сякаш в полузаспало положение само го пие , ако е събудена и не е пред заспиване яде 50-60 мл . Затова заместихме набързо каквото можем .

# 395
Keksche_31 - разкош!!! Уникално съкровище си имате. Heart Heart Eyes

# 396
  • София
Разбирам те, и при нас е мъка и само преди сън го пробутвам, ама заспива пак бутам , буди се дохранвам, че имаше няколко вечери едвам избутахме и смучене бибероната от глад много. Едната се пречупих, ама после се усетих къде е проблема.

Много сладка ♥

# 397
Много сладка бонбонка Sparkling Heart

Аз махнах нощното ядене още през 4ти месец. Започнах да намалявам количеството, което давам през нощта - с по 30 мл на 3 дни, после още толкова и така за няколко седмици. Тя автоматично почна да хапва повече през деня и по този начин преустанови това хранене, защото нямаше смисъл да се буди за 60 грама, да речем.  Сега последно яде към 22.30, но реално го прави спейки, защото си ляга най-късно в 20.30.

Все още има две заместени хранения, и аз не бързам със останалите. Случва се сутрин да й дам да гризе бисквита с млякото, но не е често. Като цяло гледам да има едни 3.45-4 часа отстояние между храненията, защото иначе не огладнява и не си изяжда яденето. А никога не съм била фен постоянно да се дъвче нещо - нито от деца, нито от възрастни.
На дневен ред са ми дремките - редувам ден с две и ден с три. Гледам общо дневният сън да е под 3 часа, защото иначе почва да отваря око през нощта и да е в настроение за купон, което не е нещо с което съм ок.

# 398
Благодаря ви за милите думи 🩷 
Ще пробвам това с намаляване на милилитрите задължително .
А иначе още от баткото процедирам така - през нощта никога не я изваждам от леглото , храня я в леглото , ако мрънка давам бибата , понякога се събужда върти се , върти и заспива . Просто искам да знае , че през нощта не е време за игра и за внимание , а за спане .

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 16:45 от Keksche_31

# 399
Кексче, прекрасно слънчице си имате. Heart
При нас новото е, че ни избива зъбче. Не ми дава да го видя, едва направих една снимка, за да добия представа колко е излязло, защото ми драска само връхче като опипам с пръст. Тази вечер реших да промия със силиконов напръстник след последното мляко и да сложа гелче. Струва ми се, че расте накриво. Четох, че често се случва и се изправяли после. Дано е така.
Скрит текст:
Последната една седмица е голяма драма вечерното заспиване и си мисля, че е заради зъбите. Но пък цяла нощ си спи. Днес й дадох попара за първи път и орева света. Изяде 3-4 лъжички и то със зор. Утре ще направя само с 1 сухарче (взела съм едни мини сухарчета от спелта от Дм). Явно и с това ще е зор докато свикне.
Summer, как си? Надявам се нещата при теб да се наредят по най-добрия за теб и бебче начин. Hug

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 00:12 от Bobby®

# 400
https:// Боби ще се оправи зъбчето. Млечните не са проблем, проблем са после постоянните ако не се наместят( баткото е с шини). Иначе и при нас вечерното заспиване пак стана драма.... Сутрин и следобед не издържа повече от 3 часа будна, обаче вечер прави едни 5 часови интервали дето и идват в повече според мен, но не иска и не иска да заспи преди това.  Момичета как правите попарите? Забравила съм на тази възраст как се даваше....

# 401
Аз не правя попара, не разбирам концепцията на това "ядене". Ако някоя от бабите иска да даде на детето, нямам против, но аз да дробя сутрин - не.

# 402
  • София
Аз не правя попара, не разбирам концепцията на това "ядене". Ако някоя от бабите иска да даде на детето, нямам против, но аз да дробя сутрин - не.

+1 , с баткото също не съм давала... Потриса че мисълта за мокър сухар с чай или вода 😂

Боби нищо му няма не е на криво, а и както Вивиан е казала постоянните излизат криви, млечните не 🤗

# 403
Нашия батко обичаше много, даже до голям. Спомням си, че това беше единствения начин да му пробутам чай от лайка, когато е болен. Не държа да е попара, просто се чудя с какво да и разнообразя следобедното, приемам идеи. За сега редувам каши  и плодови. При нас има само държавна кухня, а тя е от навършени 10м. и до тогава аз ще съм кухнята (:

# 404
Аз давам каша следобяд. Някак не ми се иска и сутрин да й давам каша. А само плодово пюре не е  ли малко за закуска? Опитах с една бебешка паста на много малки звзедички. Сложих масло и малко сирене. И пак не и не. Мисля, че в сиренето е проблема. Натрупва го в устата и прави физиономии, че й се гади.
Иначе попарката я правя с мини сухарче от ДМ. Заливам го с малко гореща преварена вода и добавям масло и сирене. Да ви кажа, става много приятна на вкус. Изядох я първата сутрин, че да не я хвърлям. Grinning
Днес с триста зора изяде малко попара. Дадох й парче авокадо и го хареса. Но си дохраних с мляко, а по принцип не го правя.

Общи условия

Активация на акаунт