Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 2)

• 35 368
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
Теди, хубава почивка ви пожелавам. Стискам палци, няма да мрънка детето 🙂

# 556
Теди, хубава почивка пожелавам! Да хапва, спинка и да слушка малката маймунка Boat

Май само нашето бебе не можа да стигне до морския плаж тази година. Ние с баща й категорично не обичаме този тип почивки и не ходим. Даже при мисълта за няколко поредни дни с програма - събуждане, плаж, обяд, плаж, вечеря, се изприщвам. Ще видим следващите години как ще е с летата.

# 557
Теди, хубава почивка пожелавам! Да хапва, спинка и да слушка малката маймунка Boat

Май само нашето бебе не можа да стигне до морския плаж тази година. Ние с баща й категорично не обичаме този тип почивки и не ходим. Даже при мисълта за няколко поредни дни с програма - събуждане, плаж, обяд, плаж, вечеря, се изприщвам. Ще видим следващите години как ще е с летата.
    Спокойно, ние живеем на морето и не стигнахме до плажа... Само като си представя цялата хамалогия, жега, шум и търчане  под слънцето понеже тя не седи на едно място и ми се отщяваше. Ама аз не се и впрягам, има време за всичко.

# 558
  • София
Да ви кажа, тази година беше идеално с бебе на плажа, сутринта отивахме , плицикаше се и го слагахме да спи в количката и спеше по час и половина. Следобеда същото, пак си спеше в количката докато ние плажувахме. Сега вече е още по подвижен и не знам дали би издържал толкова на плажа. Догодина ме е по страх,че са като мухи без глави, проходили и вървят и тичат без посока... Ама ще се ходи пак 😁

# 559
Теди, издържа се. Онзи ден се върнахме от остров Тасос , близо 6-7 часа път с ферибота. Много се притеснявах, но малката беше герой. Единственото неприятно беше на отиване, тъй като повърна от едни кофти завои, но и зависи откъде ще минавате. Навръщане минахме през Кулата и в посока Гърция беше ад… пожелавам ти да си изкарате невероятно! Малката много се радваше на водата и всичко като цяло. Милата , не е случила на родители, че аз и баща й не харесваме плажове, морета 😄

# 560
  • София
Момичета вече сме в Гърция. Пътуването беше кошмар, който надмина и най смелите ми фантазии- пътуваме 8 часа. От София до границата 6 часа, такова нещо никога не е било, всв едно отиваме на друг континент.....Малката се държа прилично, свърши голямата работа по път, михме дупе с шише минерална вода по отбивките,  приказно. Пристигнахме в 9 часа, и купона продължи с рев. Не иска да заспи- превъзбудена и много уморена.
А тя сама заспива по принцип, без дундуркане, без нищо. Ей снощи 3 часа рев, рев, и не можем да я успокоим. Уморена,  със затворени очи и реве. Супер гаден ден и нощ. И така с нащето пътуване, никога повече.
Ужасяващ се как ще се приберем

# 561
Теди, не го мисли отсега прибирането. Гледайте да си починете тези дни и ако малката има режим, да се съобразите с него, за да е спокойна.
Можете ли да пътувате вечер, за да хванете нощния й сън на прибиране?

Мен точно това ме спира в пътуването с толкова малко дете. Че в крайна сметка ще се напрегна толкова, че ще съжаля, че съм тръгнала изобщо. Но това съм аз. Гледам и по самолетите ги рзнасят бебетата, и по разни туристически маршрути, на които ходим с мъжа ми. Дремят в едни раници, някои прегрели на 40 градуса температура. Явно няма на кого да ги оставят или пък просто самите родители са смели, не знам. С ръка на сърцето си признавам, че нямам никакви притеснения да оставяме малката при бабите и да пътуваме без нея. Нито ще помни нещо от тази възраст, нито ние ще си изкараме добре.

# 562
Ние направихме 2 морета с нея, абее с баща ѝ се шегуваме, че не отиваме на почивка, а на "разнообразие" хахаха. Много ѝ беше забавно на плажа, особено да рови в пясълаз но честно казано повече от час и половина там с нея ми идва в повече. Няколко пъти поспа на плажа и успях да пия едно фрапе на спокойствие. 😃След плаж обаче беше мноого уморена и заспиваше за секунди. На планина е по-лесно, бяхме с нея и там мога да кажа че си починах, а тя сигурно заради високата надморска височина реши да поспива повече сутрин, което ме устройваше.
Пътуванията винаги ги съчетаваме с дремките. Тръгваме непосредствено преди да ѝ е времето за сън. Веднъж пътувахме и за част от нощния сън, беше добре.

# 563
  • Somewhere beyond the moon and stars
От една страна, децата усещат напрежението и нервничат. И те изпитват дискомфорт, схващат се, стоят вързани часове наред в столчето... От друга страна, не можем да се откажем да пътуваме. Аз също се изнервям покрай пътуванията, заради огромната организация преди тръгване (а в същото време гледаме и децата, разбира се).

Понеже аз съм от тези, които си влачат децата навсякъде, ще си позволя да споделя няколко хак-а:
- Най-добре е да се тръгне преди най-дългия сън на детето, то да е нахранено и облечено подходящо (да не е твърде облечено); много е важно столчето да му е удобно и да не е свито в него.
- Ако пътят е много дълъг (за нас е над 6-7 ч с кола) , може да се раздели с нощувка по средата.
- Достатъчно и по-дълги почивки, с възможност детето да се раздвижи;
- Планираме почивката така, че да пътуваме в по-необичаен ден и час (напр. на отиване пътуваме във вторник, на връщане - в петък). Гледам си в реално време маршрута на gps, за да избегнем голям трафик, дори за нас да е непознат, необичаен или с малко "черен" път.

За съжаление, няколко часа забавяне с малко дете го изнервят до крайност, а с това - и всички останали.

Теди, насладете се на почивката и не се напрягай. Сигурна съм, че на връщане всичко ще е наред.

# 564
  • София
Подкрепям написаното от Емералд. Максималното което издържа на пътуването е 3-4 часа и ние го разделяме с нощувка при нашите. Най ме напряга оправяне на багаж. Отзад в колата не ми е драма, има си батко. Да, имат време за адаптация,но предпочитам да гледам детето на почивка, отколкото вкъщи където трябва и да готвя, чистя, пера и простирам 😂

# 565
    Момичета,  имам въпрос към тези от вас, които все още кърмите. Търсят ли бебета ви преди сън гърда? Ето сега в 8:00 закуси, в 9:30 трябва да спи и ще търси да суче преди сън. Чудя се дали няма да е по-удачно да и отказвам сучене преди сън чак след като мине на едно дневно спане? Ако и откажа сега това ще проточи много приспиването а не ми се иска, защото целия график за деня ще се измести. Как мислите?

# 566
    • Somewhere beyond the moon and stars
      Vivian321, и ние на гърда се приспиваме, това е огромно улеснение в сравнение с не-кърмените деца

# 567
      Vivian321, и ние на гърда се приспиваме, това е огромно улеснение в сравнение с не-кърмените деца
    Да, така е в това спор няма! Просто се чудя дали не и се натоварва стомаха по този начин? И дали ще се регулира някога кърмата ако всеки път пресди да заспи суче, или мога да оставя процеса да се случва естествено и бавно без да се притеснявам излишно?

# 568
      Момичета,  имам въпрос към тези от вас, които все още кърмите. Търсят ли бебета ви преди сън гърда? Ето сега в 8:00 закуси, в 9:30 трябва да спи и ще търси да суче преди сън. Чудя се дали няма да е по-удачно да и отказвам сучене преди сън чак след като мине на едно дневно спане? Ако и откажа сега това ще проточи много приспиването а не ми се иска, защото целия график за деня ще се измести. Как мислите?
      Според мен прави асоциация с гърдата и заспиване, което не се нрави на доста майки. При нас ситуацията е такава, че суче час преди нощния сън. Единствено кърмене има преди първия дневен сън, но може да заспи и без да суче, зависи как се паднат часовете. Ето сега й избиват зъби и два дни отказва храна, само суче. Общо взето се водя по нея. Но горката ми гърда (храни се само от едната) тъкмо се регулира на по-малко на брой кърмения и сега пак наваксва …

# 569
      И при мен е така. Едната ми гърда си остана за предпочитане, другата дали произвежда и 20мл. не знам. Абе с две думи, иска ми се да имаме някакъв по-изграден режим на хранене, но явно няма да ме огрее скоро...  Синът ми го кърмих само 4 месеца и се наложи да спра поради заболяване, та за това нямам опит с късното кърмене.

Общи условия

Активация на акаунт