Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 2)

• 35 357
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
Дъщеря ми си заспива също със сучене, не е намаляла количеството кърма, това не и пречи на стомахчето или хапването на друга храна. Просто яде по-малки количества, но по-често. Никога не е изяждала повече от 130 гр твърда храна на едно хранене. Според мен това по никакъв начин не вреди на детето, единствено зависи дали на вас ви се нрави и желаете да продължите.

# 571
Мами,Драги е с разстройство от 2,3 дни. Миналата седмица почнахме кухнята и не знам дали е от това. Забелязах,че от както му смених пробиотика от Био гая на Линекс , акото му стана по-кашаво, а не като пластелин. Няма нито температура, нито повръщане..не мога да разбера от какво се получи. Знам,че сега има такъв вирус. Писах на моята докторка,но още не ми е отговорила. Вие какво давате против разстройство , ако сте се сблъскали с това ? Дали да не му пусна изследвания утре..не знам..Дайте съвет !  В четвъртък трябва да заминем на море за 2 нощувки,не знам дали да не го отложа в такъв случай..Днес става на 9 месеца ! Ето и една снимка! 🫶

# 572
  • София
Ентерол давам аз при разтроено коремче. Имай предвид че при никнене на зъби също се разстройва корема, при кухнята ако има повече разхлабващи храни.

# 573
Момичета, и ние днес "цъфнахме" с един проблем. Та да се опитам на някоя от вас случвало ли се е... Появи й се червена точка на бялото на окото. Като й се спи си търка очетата и се чудя дали може да се е спукало капилярче. Не ми се иска за най-малкото да търча по доктори, а не сме и в София, но ми е притеснено. Чудя се дали да дам време до утре, за да видя ще се разсее ли. Ако не, тогава да търсим очен лекар. Педиатърката ми и тя е в отпуска.
Скрит текст:

# 574
Здравей, Bobby, на моето момиче му се случи това с оченцето преди 3-4 месеца - имаше червено петно вътре. Мисля, че е защото се беше одрала жестоко/бръкнала в окото. Педиатърката потвърди, че вероятно си е бръкнала по-сериозно в окото. Мина ѝ. Не поемам отговорност обаче да твърдя, че е 1:1 с нашето. На нас ни казаха да следим за признаци на инфекция и ако се появят такива, да потърсим лекар - зачервяване, сълзене, секрет, сърбеж, подуване…

# 575
Благодаря ти. И аз имам такива съмнения. Ще я наблюдавам днес-утре и ако има някакъв допълнителен признак, че нещо не е наред ще я водя на лекар. Засега нито сълзи окото, нито нещо показва, че я дразни. Само като й се доспива си търка очетата, но тя го пряви отдавна, а не отсега.

# 576
Здравейте! Има ли и други, чиито бебета постоянно се будят през нощта? Моето тъкмо беше започнало да спи добре и изведнъж започна да се буди през един час - максимум два (но рядко), за да суче. Опитах други методи за доприспиване - не става, само с кърмене заспива отново. За мен това е съсипващо. Така сме от седмици и вече съм на ръба. Ако някой се е справил с подобен проблем или има идея как да се реши, ще съм много благодарна да напише как. 🥲
Пропуснах да напиша, че дневният сън е минимален - две дремки по 30 минути. Сама си направи този режим. Нощем спи по около 12 часа - за нея почти непробудно, защото спи и докато суче, но за мен е страшно и вече непоносимо. Не спя от седмици. Благодаря ви предварително! 🙂

# 577
И при нас е така. Имаше много добър режим, от 20-7 си спеше до преди 2 месеца. Откакто навърши 8 месеца - поне 2,3 събуждания през нощта, само след кърмене заспива, рядко успявам с биберон или гел за зъби. Говорих с консултант по сън, даде предложение да включа вечеря, да не би да не ѝ стига храната през деня.Пробвах,няма ефект 😄 Вероятно е регресия, която дано мине скоро.. Ама то вече май минахме и в тази към 10 месец, изправя се и сяда в кошарата като е време за сън. И при нев ИБ са максимални, дневен сън около 2 часа.

# 578
Ами аз съм така от както се е родила.... вече 9 месеца! Няма сън през нощта за мен и това е! Какво ли не пробвах, всякакви вариации на режими и не се повлиява от нищо. Примирила съм се вече, че ще спя след 2 години Grinning поне толкова ми отне с батко и. В доста от случаите се буди и не иска гърда, та не знам защо и как ама както казах съм се примирила.

# 579
    Момичета,  имам въпрос към тези от вас, които все още кърмите. Търсят ли бебета ви преди сън гърда? Ето сега в 8:00 закуси, в 9:30 трябва да спи и ще търси да суче преди сън. Чудя се дали няма да е по-удачно да и отказвам сучене преди сън чак след като мине на едно дневно спане? Ако и откажа сега това ще проточи много приспиването а не ми се иска, защото целия график за деня ще се измести. Как мислите?

Асоциацията за гърда и сън я премахнах още в 4ти месец. Най-доброто решение, което взех.. малко е зор в началото, обаче си заслужава, защото заспива много по-бързо с други асоциации и си заспива в леглото.

Иначе през нощта си се събужда в 23:30,3, 6 да яде(наистина яде, не просто да цока за заспиване) и това е от 9 месеца😂

# 580
    Здравейте! Има ли и други, чиито бебета постоянно се будят през нощта? Моето тъкмо беше започнало да спи добре и изведнъж започна да се буди през един час - максимум два (но рядко), за да суче. Опитах други методи за доприспиване - не става, само с кърмене заспива отново. За мен това е съсипващо. Така сме от седмици и вече съм на ръба. Ако някой се е справил с подобен проблем или има идея как да се реши, ще съм много благодарна да напише как. 🥲
    Пропуснах да напиша, че дневният сън е минимален - две дремки по 30 минути. Сама си направи този режим. Нощем спи по около 12 часа - за нея почти непробудно, защото спи и докато суче, но за мен е страшно и вече непоносимо. Не спя от седмици. Благодаря ви предварително! 🙂

Според мен, прекалено малко е дневния сън, това влияе върху качеството на нощния. Пробвала ли сте през деня да доприспивате, затъмняващи завеси, бял шум(през цялото време на спането), биберон?
    Прехода към нормален режим отнема между 7 и 10 дни, всеки ден с по 5/10+ минути и в един момент започват да спят или удължават дремките.
    Също следете за интервали на будуване. Обикновено са 3/3:30/4 ..

Щом вечер Ви ползва за биберон и то за над две седмици, значи има изградена асоциация. За жалост не знам как да Ви помогна, нямам опит с кърменето и този тип асоциация..

Иначе моят син(9м) също се върти и събужда често нощем, но това е в следствие на преумора през деня. Към момента нямам възможност да структурирам правилно будуването му и това се отразява на съня.

# 581
    Ах не съм сама значи Grinning и ние все още се кърмим, и аз по тази причина въведох и вечеря зеленчуково пюре, но и при нас е като при Irki, не изяжда по много. Понякога може да си издържи от 9 (каша) до 12 (зеленчуково пюре), но понякога се налага да я кърмя между тях ако е кисела и й се спи и не е заспала в количката.
    Все още не можем да изградим режим и всеки ден да сме навън преди обяд и очаквам с нетърпение кака й и батко й да си тръгнат на детска и на училище Smile
    А и от вчера при кърмене ми прави едни номера, както си суче - пуска гърдата, след малко пак се връща към нея и ме гризка с две долни зъбчета…много неприятно, направо подскачам Sweat Smile и снощи беше много неспокойна докато заспи, и си мисля, че сигурно горните зъбки вече я тормозят

# 582
    Благодаря ви за подкрепата! Явно наистина е много силна асоциацията. Ще опитам да създам нови асоциации - песни, приказки… Ще помисля. Има си играчка за гушкане, но явно не е достатъчно.

# 583
    Добър вечер ! Искам да ви питам чукват ли си вашите бебета главата често ? Моята когато и да се изправи някъде ако не съм до нея за 1 секунда се е чукнала . Дори като се държи за спалнята и просто се пуска и пада талпа назад , добре че имаме мек мокет . Не е усвоила как да се върне обратно като стои изправена . При вас как е ?

# 584
    • София
    Минахме през този период, само че аз не стоях да помагам а го оставях да пада. Да, неприятно е да го гледаш как се удря,но за няколко дни се научи как да се подпира с ръка и да не пада. Случва се и сега от време на време, понякога се подпира на дивана с коремче и държи играчка с двете ръце и залита и пада, ама няма как.

Общи условия

Активация на акаунт