Томболи, игри, конкурси и подаръци, анкети (тема 145 - април 2024)

• 107 504
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 105
Физическо лице не може да внася такъв данък.
То и да опиташ, няма да стане нищо, ще излезе грешка, а на гише най-много да те овикат.

# 106
  • при късмета
Добре, че  се за четох в условията на сенсодин, че понякога първо купувам после чета.
Участва само един единствен вид паста за зъби, закупена само от Лили или ДМ. Един човек има право да печели повече от една награда, включително и от вид. Спечелилият четка за зъби сам си декларира и внася данъка, а хавлиената кърпа е със завидните размери 30/50см.
Ами..не, мерси 🙂

Тези в час ли са? Нали по закон организаторът внася данъка. Може да поиска пари от спечелилия, за данъка, но го внася той.
Няма да участвам, защото не ползвам продукта, но ако бях на мястото на някой от участващите бих писал на организатора, че условията и правилата на играта, не могат да противоречат на закона

# 107
Може и да греша, но аз така го разбирам

# 108
Има праг на значимост 100 лв, под който сумата на наградите е необлагаема. Плюс това данъкът се удържа от фирмата, в момента на даване на наградата и се декларира от фирмата, не от човека. Ето линк за подробности:

https://www.tita.bg/free/taxes/623

# 109
Колко струва тази четка?

# 110
Колкото и да струва, задължението за деклариране и внасяне на данъка не е към човека. Фирмите трябва да удържат данък за подаръци над 100 лв. Обикновено поемат тези 10% данък за своя сметка, щото е много тъпо да ти кажат - ето, печелиш фритюрник за 150 лв, ама дай 15 лв да ти внесем данъка.....

# 111
Вие пък сега за четката сте се хванали.В правилата на някакво уиски беше,не помня вече кое.Печелиш АТВ и там пишеше,че не стига човека трябва да си плати данъка от (2-300лв),ами и трябва да ходи да си го регистрира и да оправи всички документи.Успех на всички включили се в тази игра 🤣
Иначе при мен скука.Нищо от никъде няма.Искам да спечеля нещо полезно.Стига вече с тези слушалки,кърпи,чаши и раници.

# 112
  • Велико Търново
Вие пък сега за четката сте се хванали.В правилата на някакво уиски беше,не помня вече кое.Печелиш АТВ и там пишеше,че не стига човека трябва да си плати данъка от (2-300лв),ами и трябва да ходи да си го регистрира и да оправи всички документи.Успех на всички включили се в тази игра 🤣
Иначе при мен скука.Нищо от никъде няма.Искам да спечеля нещо полезно.Стига вече с тези слушалки,кърпи,чаши и раници.
Аз разгледах модела на АТВ-то. Ми то гони 5000 лв.

# 113
Аз да спечеля АТВто, пък ще му платя данъка, даже и с радост ще го регистрирам....ама за съжаление не участвам в таз игра.

# 114
Регистрирах покупка за играъа на Метро и мастъркард, но ми изписва вече участваш за първо теглене. (което беше вчера). Как да го разбирам това сега? Покупката ми е от 31.03 и тегленето е на 01.04, но аз регистрирам сега.

# 115
Значи,че участваш в първо теглене.Тези хора от Метро винаги забравят да теглят на датата.Няма да се изненадам ако спечелиш (успех)в първо теглене,а днеска да си се регистрирала.Спекулирам,но просто опит до тук.

# 116

Кодът е FREE
Иначе търся кодът за безплатната Хидролина🥰

# 117
# 118
# 119
  • при късмета
На мен това ми се вижда съвсем в реда на нещата. Все още в закона пише, че данъка е за сметка на печелившия, само декларирането и внасянето е задължение на организатора. Това, че за по-дребни суми не си правят труда да го взимат от печелившите е съвсем друг въпрос. А за регистрирането е повече от ясно, че трябва да си го регистрираш сам. Ако можеше друг да регистрира превозно средство на твое име, то никой нямаше да регистрира неговото на себе си, а на който му падне

Общи условия

Активация на акаунт