Професионални серии за коса - Тема 163

• 68 818
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
Аз бях питала за коректорите и то на предната страница. Понеже не получих отговор ще пробвам пак да питам нещо конкретно. Пускам снимка, това ограденото с червено ли се водят коректори (за тази конкретна боя)?

# 331
  • Някъде там
Лимана, най-вероятно са коректори.

# 332
Благодаря за отговора,
Аз искам да премахна червеникаво и да постигане светло кафяво.
Не знам към кой коректор да се насоча като цвят или марка.
Принципно пазарувам от ЗР.
Ако може някой да ме насочи, какво да взема от тях ще съм благодарна?
За да се неутрализира нежелан цвят, се използва противоположният цвят от колелото на цветовете.

Мисля, че Агент е писала по този тема и то доста.

Имай предвид, че срещуположните продукти на колелото на цветовете също така са противоположни по отношение на нюанса – т.е. топлите цветове неутрализират студените и обратно. Например червеното (топъл) и неговият противоположен цвят – зелено (студен) се неутрализират един друг.

С пълното неутрализиране на ефекта на един тон се постига неутрален нюанс, който не е нито топъл, нито студен.
Затова е важно да се знае точно колко коректор трябва да се постави за да се постигне желания ефект. Използвала съм коректорите на Лакме Хрома, като преди това бях правила консултация с фризьор колко см. от коректора трябва да използвам.
Лакме Collage имат и готови нюанси, които се справят много добре с нежеланите отенъци. Например 5.17 и 6.17. Минус на пепелявите нюанси, че се отмиват бързо и после пак се появяват топли тонове.
Благодаря, много изчерпателен отговор.
Явно няма да се справя сама положението е по-сложно.
Ходих на фризьор, но тя ми сложи чиста шестица  и каза да продължавам , така щяло да стане до края на лятото., да не се бърза.
Но честно казано отенъка си го има и цвета не се уеднакви и хич не съм доволна.
Ще трябва да намеря читав колорист явно..?! Sad

# 333
Здравейте,
в крайна сметка си взех серума Jeunesse.
Сега се загледах в ампулите от същата серия и се питам дали да си ги взема или едното заменя другото?
Другото ми чудене е , че в сайъа на makeup цената е многооо по - ниска отколкото в други сайтове.И ми е доста странно,защото и на други марки козметика ценита са фрапиращо по - ниски.Дали са си оригинални и всичко им е наред?
https://makeup.bg/product/232037/

# 334
всичко им е наред

# 335
Здравейте. Изпозлвам комплекта на nuggela and sule / шампоан и спрей / и правя маска за коса с масло от розмарин при всяко миене на косата и вече виждам растеж. Но косата ми е суха и изпръхнала - с руса и нетретирана коса съм. Зимата я суша със сешоар, а през останало време я оставям да изсъхне сама. Отделно използвам шампоан и балсам на Alterna Caviar Moisture, балсами без отимиване и олио за коса, но нищо не помага с този/тази фриз, сухота... Моля препоръчайте някакви продукти, за да върна малко живота на косата.

Също така ходя на фризьор и обикновено махам по една педя коса, но след първото измиване отново става в това положение, което според мен не е защото е увредена, а явно не използвам правилните продукти.

# 336
дпш на 3-4 седмици, разреждане на маслата и по-малко продукти като вид и количество, за да не се получава много наслагване и изпръхване

# 337
Krasivost,ти сигурна ли си,че е червено,а не оранжево?
Ако наистина е червено вземи си зелен коректор.Смятай така,че да се получи 11,т.е. ако цвета ти е 6ца добавяш 5см коректор,6+5=11,ако е 5ца-6см коректор. Имай предвид,че коректорите потъмняват цвета в началото,след няколко измивания се показва реалният цвят.
На фризьорите не вярвай сляпо.Миналата година от любопитство питах една фризьорка с какво да си боядисам косата че да си върна натуралния цвят,който е някаква 6ца. Какъв беше шокът когато ми каза сложи 7.1...Върху изрусените ми до ниво 10 дължини...Grinning Чудех се да се смея ли или да и се ядосам

Лимана,това са микс тонове.Гледам,че розовата има коректори.

WonderWoman,косата ти естествено руса ли е?
Ползвай сешоар...
Олиото кога го нанасяш? И,това олио ли е или тип кристали?

# 338
Ползвах същия комплект на Нугела и ми изсуши дължините. Розмаринът май и той води до сухота. Моята фризьорка ми каза да ползвам шампоана 2 пъти месечно и да включа нещо дълбоко хидратиращо. Така се оправи при мен.

# 339
Ако наистина е червено вземи си зелен коректор.Смятай така,че да се получи 11,т.е. ако цвета ти е 6ца добавяш 5см коректор,6+5=11,ако е 5ца-6см коректор. Имай предвид,че коректорите потъмняват цвета в началото,след няколко измивания се показва реалният цвят.
На фризьорите не вярвай сляпо.Миналата година от любопитство питах една фризьорка с какво да си боядисам косата че да си върна натуралния цвят,който е някаква 6ца. Какъв беше шокът когато ми каза сложи 7.1...Върху изрусените ми до ниво 10 дължини...Grinning Чудех се да се смея ли или да и се ядосам

Ползвай сешоар...

Да, естествено руса. Преса не използвам вече близо 2 години / само за празник Sweat Smile /. Олио нанасям на почти суха коса - имам 2 минита на Chi и ги редувам. Слагам в скрит текст и продуктите, които използвам и редувам.

Скрит текст:

# 340

Ползвай сешоар...
Ами повярвах Simple Smile.
Косата ми е петица с леки кичури между червено и оранжево, все едно, изгоряла от обезцветяване.
След 6 цата на фризьорката просто стана по-тъмна и ръждиво-червена на места.
За това искам да се боядисвам сама.
На ЗР не намират коректор?

# 341
  • Някъде там
От шампоаните на Нугела косата става по суха, споделяла съм много пъти. Трябва си хидратация след тях.

# 342
От шампоаните на Nuggela кой беше този, който спомага растежа?

# 343
Много ти благодаря, Vanessa, и аз видях за розовата серия, но тя се води трайна боя. Това не значи ли че е амонячна боя? А аз се боядисвам със зелената-която е безамонячна трайна и не знам дали мога да ги смеся коректорите от розовата серия с боята от зелената серия.
Питах и в магазин на Златна рибка-не можаха да ми отговорят дали може да се смесят или не. И не знам какво да правя....

# 344
  • Някъде там
От шампоаните на Nuggela кой беше този, който спомага растежа?
https://www.arlen.bg/product/11487/shampoan-za-stimulirane-raste … hampoo-250ml.html
Toва е. Преди в гамата от продукти имаше и такъв за растеж и супер хидратация, но никак не е хидратиращ.Той също пресушава дължините.
По погрешка на ФК вместо хидратиращ балсам съм си закупила балсам екстремна хидратация.Реших да го пробвам. Изненада ме, че не ми е тежък на косата. Косата след него е коприна, надявам се да се запази този ефект и при следващи използвания.

Общи условия

Активация на акаунт