Професионални серии за коса - Тема 163

• 68 662
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
lidijagХидратиращите хайверени Алтерни са една от най-универсалните и харесвани серии на марката. Само шампоан и финишите на Олиесета ли ползваш?
 Работата на шампоана предимно и най-вече е да мие. Алтерните работят най-добре в серия. Шампоан,балсам СС-крем. Това е универсално лекарство. Като балсама се ползва като терапия при суха коса с нужди. Нанасяш на 5см. от скалпа с масаж ама не една шепа балсам. Количество колкото голям лешник емулсираш между дланите и започваш да нанасяш от краищата на косата постепенно нагоре. Разресваш накрая,за да се разнесе равномерно продукта. Свиваш на кок под шапка за баня и хавлия и стоиш поне 15мин.
 Другия важен момент е правилното измиване на косата. Шампоанира се два пъти с МАЛКО/колкото монета от 2лв./ шампоан и е хубаво предварително да се разреди с малко вода САМО И ЕДИНСТВЕНО СКАЛПА. Дължините не се търкат и не се перат. По тях не се нанася шампоан те се почистват само от стичащата се пяна и това им е достатъчно.
 Ползването на профи козметика си има правила,които ние знаем,но е хубаво чат пат да си ги припомняме,за да не стават недоразумения.
 Кремът на Олиесета е продукти който много харесвам както и олиото с круши,но не мисля,че са достатъчни като грижа след шампоан.

# 436
След шампоана  слагах хидратираща маска на Lakme -зелената , мия косата си точно по описания начин , финишите тези ползвам отдавна и в комбинация с други шампоани  и терапии винаги съм била доволна от тях . Може би Алтерна трябва да съчетая при мен както казахте цялата серия , а не шампоана им с друга марка маска или балсам .

# 437
Утежнява ли косата аргановата серия на Лакме?

# 438
  • Lost in a fairytale ...
Здравейте, влизам с въпрос Simple Smile

Струва ли си, според вас, хидратиращата серия на Moroccanoil, заедно с маската? Имах само шампоана по едно време, но нямам някакви уау впечатления сякаш. Доколкото четох предните теми, серията е по-скоро балансирана?! отколкото хидратираща?! или просто не работи достатъчно.

Косата ми е изсветлена с боя на ниво 9-10, дълга и сухичка. От години не ползвам преса, само сешоар, като наскоро и купих и Дайсън. В момента редувам Mediceuticals ш+б заради косопад, Блонд абсолю ш+б и на новата марка в ЗР съм взела уж супер хидратиращи ШБ - Lola from Rio /изобщо не ми харесва/. Купих и комплект с ботокс ефект от Арлен - Be Botox.

Косата е в добър вид като цяло, не изглежда суха и изморена, но на пипане е. Знам че може да е по-хубава но не съм сигурна какво да направя. Някак си не уцелвам златната среда и винаги е или напротеинчена или прехидратирана.
Колебая се между Мароканойл и Джойко МР - от двете имам добри впечатления, но не съм ползвала цели серии дългосрочно.

# 439
Хайде, новият бутиков крем идва 🤩

# 440
Утежнява ли косата аргановата серия на Лакме?
Зависи от косата. Аз съм с рядка, тънък косъм и лесно омазняваща се.Всеки продукт с арган ми я прави като каска.😃😃

# 441
Моля да ми препоръчате хубава фризьорска ножица. Извинявам се ако въпросът ми не е за тук.

# 442
Струва ли си, според вас, хидратиращата серия на Moroccanoil, заедно с маската?
Колебая се между Мароканойл и Джойко МР -.
Развалиха хидратиращата маска на Мароканойл
Вземи си Джойко

# 443
Косата ми е на кичури и корените боядисвам на всеки 3 седмици.
Почти същата, както описва Shiny* .
Джойко МР балсам ми идва нещо много хидратиращ.
Шампоана Joico HydraSplash Hydrating Shampoo, след това маска на Фармавита с арган (Argan Sublime MASK) и накрая балсам на Макадамия (Natural Oil Smoothing Conditioner by Macadamia )засега дава най-добри резултати.
Пробваx  Joico HydraSplash Hydrating Shampoo, маска на макадамия и след това Джойко МР - не става добре.
Искам да кажа, че трябва да се пробват различни комбинации, за да се види най-добрия възможен резултат.

# 444
Здравейте, чудя се какъв шампоан да купя на човек, който до скоро лекуваше много мазен скалп с пърхут, оказа се че е себорея и по време на лечението използваше Ducray, обаче сега този шампоан е към края си и ме помоли да му измисля нещо. Лекарят е казал да си купи пак Ducray и да го ползва веднъж месечно, а през останалото време не е дал препоръка за друг шампоан. Бяха ми казали за един на System, че действал благоприятно точно на себорейна кожа, но не знам какво да правя.

# 445
Здравейте, чудя се какъв шампоан да купя на човек, който до скоро лекуваше много мазен скалп с пърхут, оказа се че е себорея и по време на лечението използваше Ducray, обаче сега този шампоан е към края си и ме помоли да му измисля нещо. Лекарят е казал да си купи пак Ducray и да го ползва веднъж месечно, а през останалото време не е дал препоръка за друг шампоан. Бяха ми казали за един на System, че действал благоприятно точно на себорейна кожа, но не знам какво да правя.
Аз бих препоръчала тези. Със себорея съм и когато не е обострена и в етап на лечение, много добре ми се отразяват.

# 446
Хапчета нистатин в шампоана  и течния пантенол от Лили.Също, ако е под стрес да се успокои.

# 447
  • Варна
При себорея е взжно да се сменпт често шампоаните,за да не привиква проклетия бацил към тях. Медицинския шампоан трябва да е винаги наличен и да се ползва при обостряне. За останалото време показания по-горе 107 е наистина много подходящ както и Зеления Trimay https://bestcare.bg/product/your-garden-shampoan-120ml/

След шампоана  слагах хидратираща маска на Lakme -зелената , мия косата си точно по описания начин , финишите тези ползвам отдавна и в комбинация с други шампоани  и терапии винаги съм била доволна от тях . Може би Алтерна трябва да съчетая при мен както казахте цялата серия , а не шампоана им с друга марка маска или балсам .

Заради проклетото Лакме Grinning Рибите ги храня от години Grinning. Появи ли се момиче в магазините им да попита нещо задължително му се препоръчва лакме. Конкретно тая био-мио бесиликонова маска явно ти идва тотално нищоправеяа. Вземи си една Олиесета за блясък маска - пак е лека и пак е бюджетна ама поне ще върши нещо за разлика от проклетото лакме.
 Мацките тук ме знаят,че рядко плюя продукти ама на лакме единствения продукт,който някога съм харесала/не,че много съм се силила да ги тествам де/ е К2.0.

Последна редакция: пт, 09 авг 2024, 17:28 от prinzesata

# 448
Здравейте, поръчах хидратиращия балсам на Joico , най-добре ще е да го ползвам след хидратираща маска , нали ? Имам налични хидратиращите на Lanza и Alterna

# 449
При себорея е взжно да се сменпт често шампоаните,за да не привиква проклетия бацил към тях. Медицинския шампоан трябва да е винаги наличен и да се ползва при обостряне. За останалото време показания по-горе 107 е наистина много подходящ както и Зеления Trimay https://bestcare.bg/product/your-garden-shampoan-120ml/

Заради проклетото Лакме Grinning Рибите ги храня от години Grinning. Появи ли се момиче в магазините им да попита нещо задължително му се препоръчва лакме. Конкретно тая био-мио бесиликонова маска явно ти идва тотално нищоправеяа. Вземи си една Олиесета за блясък маска - пак е лека и пак е бюджетна ама поне ще върши нещо за разлика от проклетото лакме.

Мацките тук ме знаят,че рядко плюя продукти ама на лакме единствения продукт,който някога съм харесала/не,че много съм се силила да ги тествам де/ е К2.0.
Работила съм там.. знам много добре как се обучават момичетата да препоръчват само марките,  които те официално внасят. Ползвала съм доста от продуктите и точно тези, които те представляват са най-зле като качество. Лакме са ми супер гадни, всичко което съм пробвала, така ми дразни скалпа, че няма на къде..
Също не съм фен и на Philip Kingslay... толкова нищо да не ми правят на косата.. а моята е тънка и хвърчаща, точно за такива коси уж трябва да работят.

Общи условия

Активация на акаунт