Професионални серии за коса - Тема 163

• 65 900
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
Кои са ти любимите омекотяващи продукти?
Gery старата маска с кафявата капачка на Мароканойл Smile но вече я няма. Все и търся заместител. В момента много ползвам PHILIP KINGSLEY Moisture Extreme Enriching Conditioner
Casual, благодаря, че се включи! Много точно ми сравни керастазкото олио с олаплекс, купих го и за мен са супер сходни като усещане!
Харесва ми усещането на един такъв “балансиран”.... - който оставя косата жилава
Черната серия на Керастаз ми дава такова усещане , а също и балсама от серията им за блондинки.
Моля, радвам се че се е получило с олиото.

Но пак си е до косата, с различни протоколи по различен начин се държат продуктите, а и зависи от цялостната грижа и състояние на косата в момента.

# 721
  • Някъде там
Момичета, Redken All Soft добре ли хидратира и омекотява ли прекалено? Има ли силиконово кит усещане? Може ли да го сравните с някоя друга серия като усещане?
Използвала съм само шампоана. Близо месец на морето се мих само с него, беше напълно достатъчен за тънката ми коса. През повечето време не използвах балсам и маска, само шампоан и серум. Косата ми ставаше мека, без фриз и много добре хидратирана.
От Нотино обмислям да си закупя тази маска и този leave in балсам  на Матрикс.

# 722
Искрица, благодаря ти! Щом само на шампоан сте изкарали море, значи си е тежка артилерия, дори и на тънка коса… твоята суха/изсветлявана ли е? За Матрикса  по отзиви ли стреляш или на сляпо?
Casual, точно комплект Chronologiste забих снощи от нотино, след много четене в старите теми посред нощите 😄 Не съм я ползвала откакто се боядисвах кестенява и тогава бях много доволна, но тя и косата ми беше много  здрава. Иначе блондинския  балсам и термо наистина дават това, бях ги позабравила, също Bleach Recovery на Редкен, но много странно, те са някак протеинови, а пък стават добре след хидратация 🤔
Вчера направих нещо, което го докара почти този ефект - хидратиращ преуош с маслата на Алтерна, шампоана на Калиначи - хидратиращия, балсам Джойко Moisture, на влажна ми хрумна да сложа крема Bleach Recovery, Oway drops и за финал спрея на Олиосета 😄 Тотална “манджа с грозде”, но косата сега ми е с обем, хидратирани дължини и тези “клечици”, които харесвам.
Единствено да се оплача, че стоях с масло от репей в корена под шапка явно по-дълго, защото сега ми е малко раздразнен скалпа 🫤

# 723
  • Някъде там
Sensaya, косата ми е тънка и леко суха.  Боядисана в натурална гама. Боядисвам корени всеки месец, а дължините на 3-4 месеца.
Матрикса ми допадна по отизиви.На повечето места е оценен с 4.6 звезди.
Ще го обмисля още малко и ще преценя. Наскоро си закупих Londa Fiber Infusion In-Salon Reconstructive Treatment, както и Londa Deep Moisture. Нямах големи очаквания към тези маски, а те са оказаха доста прилични.

# 724
Много отдавна искам да пробвам Redken.. Възползвах се от една мостричка на шампоана Redken Extreme.. и много се озадачих.. На следващия ден косата ми беше доста зле, като мазна стоеше, а аз нямам мазна коса. Имам тънък косъм и без обем..
Сега се чудя, случайно ли е било, хормони ли са били..
Искам да си поръчам да тествам нещо друго, но се чудя. Гледам серията за обем, също коментарите са за омазняваща се коса..
В момента имам Alaparf серията за коса и честно казано доста ми допадна. Ползвам и маска на тях.  Косата ми изглежда жива и лъскава. До скоро ползвах на Chi маска ми идваше доста изсушаваща на мен.
Сега се чудя какво друго да тествам?Искам някаквъв шампоан и нещо за след измиване...За обем и стилизиране.

# 725
Аз съм с тънка коса и много харесвам на Лалга серията з тънка коса , но тя е и за изтощена коса , на Керастаз серията genesis също ми се струва удачна .

# 726
Много странно за Редкен Extreme, моята тънка и без обем коса много го харесва!

Серията за обем на Редкен почиства много добре, но без да премива и да докарва до скърцане. Затова и се препоръчва за мазни корени. Не утежняват нито шампоана, нито балсама.

Коя маска на CHI ви е изсушавала!?!

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 16:33 от Agent Provocateur

# 727
Много странно за Редкен Extreme, моята тънка и без обем коса много го харесва!

Серията за обем на Редкен почиства много добре, но без да премива и да докарва до скърцане. Затова и се препоръчва за мазни корени. Не утежняват нито шампоана, нито балсама.

Коя маска на CHI ви е изсушавала!?!
Oхх, може би проблема е бил при мен.. тогава. Но странното е, че след това с Alaparf нямах този ефект. Затова сега съм с тази серия. Много искам да дам шанс за Редкен и имам още една мостричка от Extreme, да видим пак ли ще стане така. Благодаря за отзива за серията за обем.
А маската на Chi( всъщност е балсама). Моя грешка: ето този:
https://zlatnaribka.com/products/balsam-za-obem-i-platnost-s-alo … 63&pr_seq=uniform

Иначе много ми допада копринената им серия и ползвам тази за след измиване.

# 728
Не, изобщо не си приписвайте "грешка" Simple Smile Нали затова тестваме! Факт е, че две уж силно подобни коси могат да реагират на един и същ продукт по различен начин - има значение и твърдостта на водата и влажността на въздуха и състоянието на самата коса и с какво е била мита преди това. Дори много любими мои продукти, които съм ползвала с години понякога ми дават различен резултат от очаквания от мен. Алфапарф Milano и аз харесвам, въпреки силно лимитирания ми опит с тях!

# 729
Здравейте, дами!
По ваши препоръки си взех балсама и маската от Weightless repair серията на Macadamia и съм очарована! Косата става мека, хидратирана и изобщо не е утежнена. Мисля да пробвам и leave-in продукта от същата серия.
Аз комбинирах с почистващия шампоан на Lakme, от който също съм много доволна. За първи път ми се случва да мога да измия косата през два дни. Мисля обаче да пробвам и шампоана от Organic Balance серията, и да редувам двата.
За справка - с тънка, права, не третирана химически коса съм и с мазен скалп.
Благодаря ви много за съветите! Hug

Edit: Взех си и един еластисайзър съвсем спонтанно, но още не съм го пробвала. ThinkingSweat Smile

# 730
Знами трябва и аз да пробвам серията на Макадамия

# 731
Здравейте, това е съдържание на противокосопадни продукти, някой който е наясно със състава може ли да коментира, първата снимка е на шампоана, втората на серума който е без отмиване

# 732
  • Варна
С тая шапка екстракти/главата ме заболя Grinning/ нещо корейско ли е? Те си падат по подобни салати Grinning. Кои са продуктите,че малко като изпитване ми звучи подобен въпрос.

# 733
Не мисля, че са корейски заради парабените, би ме учудило сериозно. Въпросът е направо излишен без да се каже кои са точно тези продукти, на коя марка.

# 734
Оказа се, че имам половин шампоан Хронолоджист и една мини маска 🫣 забравила съм ги… това не е нормално 😳🫣
Та се измих с тях, на влажна коса сложих блондинското термо и малко олио Еликсир ултим. Ефектът е въздушна коса с добре напоени краища, блясък и дори сякаш леко матирано русо…Очаквах отежняване - но не, лек протеин + малко хидратация, но не колкото да омекоти и сплеска. Доволна съм! Сега дилемата е дали да се презапася с вече поръчания комплект с термото или да бъда разумен възрастен и да откажа поръчката 🤪🤯
Много ли ще е по-специално хронолоджист термото от блондинското?

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 23:30 от Sensaya

Общи условия

Активация на акаунт