Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 79 (м. април)

• 30 939
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 135
В моя амбулаторен преди години след обременяване май пишеше хиперинсулинемия.
Но дали в мкб има такава диагноза не знам.
Сигурно няма.

# 136
Именно, ИР сама по себе си не е заболяване, а нормален отговор на тялото. Друг е въпросът, че хроничната злоупотреба с телата ни, води до същинското заболяване диабет.

# 137
  • София
Какви са тия доктори, дето нямат елементарна представа от нещата. ИР не е диабет, дори не е преддиабет. А относно това, че подсладителите не повишават кръвната захар, на мен диетоложката при която ходих ми каза, че не е вярно и не ги препоръчва, защото реално пращат сигнали към мозъка, че си приел сладка храна и пак се освобождава инсулин.

Отговор на докторица (не че нещо, ама не мога да си замълча като не съм съгласна)

Отврат. Значи ир било диабет 2.
Егати и некадърното същество.

Не се въздържах и я нахраних Joy

# 138
Е, тя каза - педиатър, а не гериатър. За възрастни си имало други лекари.
Ама като ни объркат от деца иди се оправяй като възрастен.
Така излиза, че ИР при деца и изобщо инсулина при деца няма нищо общо с този при възрастните. Може да е права, защото не съм лекар, но силно се съмнявам инсулина при деца да действа различно.

# 139
При растящ организъм нуждите и производството на инсулин действително са различни от тези на пораснал човек. Също и при бременна жена. Затова има детски ендокринолози, защото при някой който още расте не е като при мен или при теб. Те и останалите хормони са с различни от нашите нива.
Педиатър колко да учи за диабет тип 2, дето до скоро му казваха "старчески"? Колкото е учила в общата медицина, вероятно доста общопрактикуващи са научили повече от нея, тя работи с деца. В случая жената сбърка че се изказа по този начин сякаш, вместо да си каже че не е запозната и да препоръча чуденето да е към специалист.

# 140
Би трябвало да е учила достатъчно, щом ще лекува деца.
Явно медицинското ни образование е гола вода.
Не че е нещо ново, знаем си ги какви са.

_krisinka_, не само за сигналите.
Ами и употребата им води до омазняване на дроба и отново до ир.

Яла съм шоколади със стевия в началото. Като се мотах из морето информация.
След малко хапване ме гонеше голям глад.
Та колко да не вдига.

# 141
Педиатър колко да учи за диабет тип 2, дето до скоро му казваха "старчески"? Колкото е учила в общата медицина, вероятно доста общопрактикуващи са научили повече от нея, тя работи с деца. В случая жената сбърка че се изказа по този начин сякаш, вместо да си каже че не е запозната и да препоръча чуденето да е към специалист.
Който не е учил, най-добре да си замълчи като не знае, защото слагането на равенство между захарен диабет и инсулинова резистентност води до излагация.

# 142
Заплеснах се с тая докторка дето пак казвам че пише в оная тема за каквото са я довели - да казва на хората че този продукт е много хубав. Иначе и аз това казвах, редно беше просто да каже че според нея не е проблем, но да се допитат до специалист който разбира от това.

А всъщност се канех да пусна линк към едно видео, което много ми допадна, с Бен Бикман е.
https://www.youtube.com/watch?v=WAIQCrKjhp0
На английски е, но много ми харесва тоя човек как обяснява, супер достъпно. Вероятно ако се пуснат преведени субтитрите ще е достатъчно разбираемо и за който не разбира добре английски.
Почти час е видеото, но си струва да се изгледа. Толкова много неща казва и толкова простичко и без излишни завъртулки. И голяма част от него е свързана с нашата темичка тук, то и няма как иначе.

А да не ви казвам как ме удари право в емоциите като каза че не смее да държи у тях някакви май зърнени закуски бяха, щото го били викали вечер, ама по име го викали Joy Ей такава съм с бирата, ще пийна малко и рядко като изляза, но вкъщи си нямам вяра да държа защото сън няма да спя ако има бира за изпиване Joy Всеки си има по нещо такова - кой шоколади, кой бири, кой крекери и знам ли какво още.

# 143
Що за отговор е “аз съм педиатър, а не гериатър”?! Излиза, че и гериатрия не знае какво означава. А педиатрите не са виждали деца с диабет ли, какво… Боже, все повече се изумявам.

# 144
Какъвто и специалист да е, ИР при деца също не е равно на захарен диабет. Rolling Eyes

После що че чудим, че здравната грижа е на това дередже...

# 145
Плашещо е хора, плашещо е нивото на бг лекарите.

# 146
Е, деца с тип 2 са си рядкост сравнително, каквото и да си говорим. Виж за гериатрията и аз се почесах по главата доста Grinning
Младичка е докторката, сложили са я с представителни функции там, не знае и как да се справя като стане напрегнато. Тя като гледам това изказване за ИР даже си го е редактирала по-късно, след тая патърдия.
Не я защитавам, неподготвена си е отвсякъде, аз в такава тема не бих и очаквала адекватен съвет де. Хубаво, лекарка е. Темата е за добавка, в случая пробиотик, можеше и друго да е. Дамата пак казвам че са я извикали за фасон на този продукт, не за друго. Тя реално не мисля че има и право да дава някакъв сериозен здравен съвет в такава среда, жалкото е че има хора и в такива теми всичко приемат за чиста монета. А темата си е изцяло рекламна и никой не го крие това.

# 147
Аха, редактирала.
Ама пък Беки я е цитирала Stuck Out Tongue Winking Eye
Щом е редактирала, значи няма да ми прати източник Confused

# 148
Можеше да излезе много елегантно от тази ситуация, като не коментира и насочи разговора към пробиотика, така и така въпросът се явява страничен.
Имаше и друг отговор, който не знам как да разбирам

Последна редакция: сб, 06 апр 2024, 22:33 от beki8

# 149
Добре бе хора, вие сериозно ли не разбирате че това е нает човек за реклама. Дали ще е с бяла престилка, дали ще е известен актьор или де да знам, кой под ягодите очаква някакви сериозни или смислени отговори в тая тема? Ами не е подготвена жената за това, хич не съм и изненадана. Сложили са млада симпатична дама, сигурно оня ден е завършила специализацията си. Хем те слагат лице на лекар, за тежест нали, пък и не е някоя дърта гарга дето не ги знае новите неща - модерна работа, един вид. Хем и тя застава така че все някой ще е чувал за нея, което кой знае дали е така иначе. Нейната работа е да хвали продукта и друго от нея никой не очаква.
Да, имаше по-елегантно как да излезе от ситуацията. Ама това ни е ясно на теб и на мен, а ние май не сме на нейните години? Grinning И не знам за теб, но аз съм свикнала да заставам пред хора и да се справям с това, а тя вероятно не е.
Знам, наистина съм станала много цинична.

Дайте по-добре да си говорим за Бен Бикман и за алулозата. Или за доктор Боз дето се извъртя за Оземпика оня ден и каза че май не бил толкоз лош Grinning

Общи условия

Активация на акаунт