Нормално ли е?

• 14 339
  • 543
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Фивър, тогава какво разбираш ти под това да го "защитиш пред други хора"? Защото на няколко пъти се споменава такава защита и може би е добре да изясним кой какво разбира под това.

# 211
  • София
Толкова хора познавам и с толкова се подхилвам по кафенета, че мога да се благодаря, че съм разведена и нямам сестра Simple Smile

# 212
  • София
Фивър, тогава какво разбираш ти под това да го "защитиш пред други хора"? Защото на няколко пъти се споменава такава защита и може би е добре да изясним кой какво разбира под това.

Допълних и в предния пост (виж го).
Да защитя правото му на личен избор.
Примерно, идва леля Пнка и ми споделя как го е видяла. Най-естественото не е да се тръшна колко е пропаднал и как не го е срам, а да кажа, че той е възрастен човек и сам избира как да живее и не дължи никому обяснения. Не е престъпление това, което прави, колкото и да е грозно и не е нужно да се отчита на никого, освен на жената, на която е дал обещания и ги е нарушил.
Ако дойде жена му да ми реве, няма да почна да я подкокоросвам, а ще я пратя да се изяснят и ще я помоля да не ме намесва.
Каквото имам като мнение, ще го кажа само и директно на него. На 4 очи.

# 213
  • София
Фивър, ясно. Аз вероятно бих казала на някоя "любопитстваща", че не е нейна работа и няма да коментирам. На съпругата например бих казала, че ми е мъчно, но това е въпрос, който трябва да изяснят по между си. Признавам си, не бих тръгнала да браня дори правото му на избор, ако вярвам, че е направил нещо нередно. Той правото си го има, но не е моя работа да му го отстоявам. Той си го е ползвал и трябва да си се оправи с последствията. Сестра съм му, не майка-орлица.

# 214
Жената пита дали е нормално, като се роди дете, мъжът да си хване любовница. За мен лично не, но за някои мъже, като брат й, явно да. И на бас, че жена му не знае, и че тази няма да е нито първата, нито последната. Има си такива к##ри, цая живот по урви тичат. Авторке, кажи му поне да се крие по добре. Обичал си жената, грижи се за нея, ама не му пречи да качва и колежката.

# 215
Не е нормално в общият случай. За тези конкретни отношения дали е нормално, или по-скоро, очакваният следващ ход, няма как да знаем, защото авторката нищо не казва.

# 216
  • София
Специално по този въпрос и аз съм много чувствителна. Ако би ме свалял мъж, за когото разбера, че има бебе, направо червата ми ще се обърнат.

# 217
Авторката знае много повече от това което е написала, но за да не би някой да прочете в темата спестява детайли. Никой няма да направи извод че човека има любовница от това че го е видял с колежката на кафе... явно е видяла и разбрала много повече. След като тя се съмнява - вероятността да е истина е голяма.
И разбира се не е нормално и не е ок да ходиш по *урви, докато жена ти гледа бебето у дома, никой насила не го е женил и не го принуждавал деца да прави. Като иска отворен брак да бъде мъж и да си каже. А той иска да си праска навън, а у дома да го чака топла супа и любяща жена - това е меганаглост.

# 218
  • София
И да нямат бебе не е нормално, ако това е въпросът.

# 219
Едното няма нищо общо с другото. Той може да си кръшка много преди детето. Тя авторката няма от къде да знае. Ако изобщо кръшка.

# 220
Оо, то дори не се знае афера дали има изобщо Smiley - за такива загрижени роднини само стоя и си мисля "get a life"!

# 221
  • София
Оо, то дори не се знае афера дали има изобщо Smiley - за такива загрижени роднини само стоя и си мисля "get a life"!
Точно.
С такива "близки" врагове не ти трябват.

Хора без личен живот, вероятно живеят в малко населено място и интригата е готова. Извинена със загриженост.

# 222
Как пък веднага решихте, че авторката живее в малко населено място и няма личен живот? Не проектирайте собствените си неудачи и злоба върху хората. Нормално е сестра да е загрижена за семейството на брат си. Което, разбира се, не значи да ходи да каже на жена му.

# 223
Сигурен съм, че ако видите вашите мъже хванати за ръчичка с някоя непозната за вас дама, да се смеят и да си гукат, ама точно по същия начин ще разсъждавате. Изобщо, ама изобщо няма да ви мине през главата, че може да има нещо съмнително тук, нали просто позната на кафе, личен живот и подобни тъпотии

# 224
От дрон се види, че манталитета е квартална пейка.
--
Ако хвана мъжа си с каквато и да е, няма да е с мен.
Но и доброжелателите в кавички няма да са с мен.

Общи условия

Активация на акаунт