Нормално ли е?

• 14 298
  • 543
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Защо продължава да се посочват ултиматуми и държане на сметка, като ние говорим за просто разговор? Може ли някой да посочи кой и къде е твърдял, че трябва да се държи сметка и да се поставят ултиматуми?

Беше писано напред като съвет сестрата да притисне брат си и любовницата му, която даже не се знае дали е любовница.

Това са единични коментари в цялата дискусия и не от хората, които пишем в момента. Аз пиша цялата тема за разговори и пак ми се отговаря с ултиматуми и държане на сметка.

Тези, които ги виждат, искат да бъдат видяни. По една или друга причина.

Изобщо не съм съгласна. Просто някои хора са нагли, с времето се отпускат, или смятат, че са много специални и тях няма да ги догони.

Лъвица, човек, който е стигнал до това изобщо някой да разбере, че има забежка, изобщо не му пука за ничие мнение и за ничии чувства и изживявания, дори и на детето му.

Тук вече има доза истина. На такива хора им пука, евентуално, единствено за последствията. Ама като не им пука за нечие мнение, какво им пука, че някой ще им го каже? Или са толкова арогантни, че смятат, че никой няма право да ги занимава и е длъжен да им пази спокойствието? Да, това също мога да го повярвам.

# 316
Добре, де, Фивър. Казвала си, че мъжът на сестра ти й изневерява. И ако помня правилно, говорила си със сестра ти за това. А защо? Нали си на мнение, че измамените половинки няма как да не знаят?

# 317
  • София
Защо сестра трябва да разговаря с брат си за негова изневяра?
Ако мой брат/сестра дойде да ми се бърка така, директно би отговорила да си гледа работата. Нищо положително няма да постигне с такъв разговор.

# 318
Добре, де, Фивър. Казвала си, че мъжът на сестра ти й изневерява. И ако помня правилно, говорила си със сестра ти за това. А защо? Нали си на мнение, че измамените половинки няма как да не знаят?
И аз пак да питам, ако ваше дете изневерява на партньора си, от когото има дете, пак ли ще си мълчите? Ами може пък сестрата да се има за по голямата кака на брат си, защо да не говори с него и да го предупреди да не прави глупости и да не си разбива семейството? Това е все пак роден брат, не е комшията или колегата.

# 319
  • София
Мда, разбира се.
Значи накратко:

Авторката знае от две години, че брат ѝ изневерява на жена си, но изведнъж сега се сеща колко лошо е това. Решава тя, че ще му размаха пръсче, а той ще се плесне по челото и ще каже "Ауууу, да, права си, не се усетих".... Joy

Чета фентъзи, но чак толкова да се вживявам...

# 320
Авторката просто иска да пита брат си, защото явно е убедена, че той изневерява, а братът се прави на интересен. Защо да не го пита? Нито ултиматуми е казала, че ще поставя, нито ще казва на снахата. То пък голямата работа, че ще пита брат си. Ако за него е проблем, да се беше крил по-добре. Или да не изневерява.

# 321
Ми тя авторката може чак сега да е разбрала, че брат й върти либоф от 2 години. Това не са неща, които се споделят на семейната трапеза на Коледа.

# 322
Е как сега е разбрала, като тя самата написа, че много пъти ги е виждала заедно и вече не можела да си мълчи. Нея пък с какво я мъчи тази история?

# 323
  • София
Точно.
Тя ги е виждала, никой друг не знаел, а любовната история започнала преди две години. Значи знае от две години и чак сега се сеща "въх, че съм възмутена".

Тролски истории.

# 324
Най-вероятно я мъчи това, че ако не може да има доверие на брат си, как би имала на друг мъж? И вероятно това, че не иска той да си разбие семейството.

# 325
Защо сестра трябва да разговаря с брат си за негова изневяра?
Ако мой брат/сестра дойде да ми се бърка така, директно би отговорила да си гледа работата. Нищо положително няма да постигне с такъв разговор.

Защото й е по-лесно да се занимава със семейния живот на брат си, вместо да си погледне “собствената къщичка” да създаде семейство, деца и т.н. Психологическият феномен “ще спасява света, а собствената стая - хаос”. По моите наблюдения все тези, които най-много се месят в живота на другите, обичат да “нашокват” роднините си, щот те са малоумни и не осъзнават последиците от действията си, нали, да държат сметка са или разведените, или сингълс, които си нямат друга работа. Лични наблюдения . Разбира се, има и искрена загриженост, но тези хора обикновено не държат сметка и не го играят морален съдник.

# 326
  • София

Защото познавам сестра си. Защото изневеряващият не ми е никакъв и не дължа нищо на него, а на нея дължа. Защото знам как тя би приела нещата. Защото за мен да ти изневеряват е подигравка, а не бих допуснала да се подиграват с един от най-близките ми хора. Защото сме отгледани и възпитани заедно и имаме еднакви разбирания по въпроса. Защото си споделяме и досега всичко. Защото тогава бяха женени от няма и 2 години, а не от 30. Защото тогава бяхме млади и наивни всички. И т.н.
Потретвам се, че има значение от коя страна си и колко близък си с човека.
Родителите не са в тази категория. Нито чуждите хора. Единствено брат/сестра и дете.

молба за дискретност в името на другия родител

Ето това аз не го разбирам. Ако говоря с близък, който изневерява, никога няма да го призовавам към дискретност, а бих го насочила към това да открие картите си и са сподели с партньора си. Ако не е готов на чисти отношения, не бих общувала с него. Ако се налага, само в рамките на минималното, но бих се отдръпнала от него.

Точно.
Тя ги е виждала, никой друг не знаел, а любовната история започнала преди две години. Значи знае от две години и чак сега се сеща "въх, че съм възмутена".

Тролски истории.

Абсолютно!

# 327
Защото й е по-лесно да се занимава със семейния живот на брат си, вместо да си погледне “собствената къщичка” да създаде семейство, деца и т.н.
Да бе, сигурна съм че най-лесното е да създадеш семейство, да имаш мъж, бебчи, докато гледаш батака на брат си.
А може авторката да има други приоритети в момента, защо трябва задължително да има семейство? А и дори да имаше, това пак не означава, че няма да се притеснява за брат си.

# 328
Е как сега е разбрала, като тя самата написа, че много пъти ги е виждала заедно и вече не можела да си мълчи. Нея пък с какво я мъчи тази история?
Еми сега се е убедила и си е дала сметка, че това явно продължава дълго време, защото и преди са й правили впечатление неща, но е търсила оправдание за брат си, в собствените си очи. Явно тая жена работи с брат й от 2 години и затова вероятно предполага че това е започнало още тогава.. Защо някой ще си измисля такава история не разбирам?!

# 329
Ааа, сега разбрах.
Значи ако на сестра ти изневеряват, може да й кажеш. Обаче, ако брат ти, или твоето дете изневерява, трябва да си мълчиш, и в никакъв случай да не повдигаш въпроса пред него, не става изобщо въпрос да докладваш на този, на когото изневеряват, щото това е чуждо семейство и ти там работа нямаш, нали така? И ако си загрижен за семейството на брат си, или детето си, значи нямаш личен живот и за това се бъркаш в чуждите?

Общи условия

Активация на акаунт