Нормално ли е?

• 14 288
  • 543
  •   1
Отговори
# 330
Е как сега е разбрала, като тя самата написа, че много пъти ги е виждала заедно и вече не можела да си мълчи. Нея пък с какво я мъчи тази история?
Еми сега се е убедила и си е дала сметка, че това явно продължава дълго време, защото и преди са й правили впечатление неща, но е търсила оправдание за брат си, в собствените си очи. Явно тая жена работи с брат й от 2 години и затова вероятно предполага че това е започнало още тогава.. Защо някой ще си измисля такава история не разбирам?!

Според мен някой с болен мозък или му се гледа сеир. Абсолютен трол.

Последна редакция: пт, 05 апр 2024, 11:39 от Karina-88

# 331
  • София
Василиса, само наполовина си разбрала или по-скоро компилираш различни мнения.
Ако си от страната на изневеряващия и ако сте достатъчно близки (защото едно е брат ти или сестра ти, или детето ти, а съвсем друго е вуйчо ти или третият ти братовчед), отиваш и говориш с него, пък той колко ще попие и дали ще промени нещо - зависи от самия него.

# 332
Абе тук всеки тълкува така като му е изгодно, няма лошо, ама не винаги това работи. Пазенето на такава тайна си е вид съучастие, не казвам да отиде да и каже, че ги е видяла така както го описа тук, но може да зададете въпроса на брат си как ги мисли тия работи и дали е готов за последствията, когато всичко лъсне. Защото след като тя ги е видяла, може да сте сигурни, че не е само тя. И така се стига до аферата да бъде публична тайна, а потърпевшия да научи последен. В този случай вече най близките наоколо носят своята отговорност за действията си или бездействията.
Защото както написах, тя може да си му прости, но на тях не.

# 333
Чисто статистически, в темата би трябвало да пишат доста изневеряващи. И тъй като има опция за анонимен отговор, би било интересно да отговорят:  как бихте реагирали, ако ваша сестра, брат, майка, баща или дете, ви зададе в прав текст въпроса дали и защо изневерявате, и ви даде съвет да спрете, защото не е редно?
Да видим нещата и от другата страна.

# 334

молба за дискретност в името на другия родител

Ето това аз не го разбирам. Ако говоря с близък, който изневерява, никога няма да го призовавам към дискретност, а бих го насочила към това да открие картите си и са сподели с партньора си. Ако не е готов на чисти отношения, не бих общувала с него. Ако се налага, само в рамките на минималното, но бих се отдръпнала от него.

Аз също. Подкрепям напълно.

Постът ми беше насочен по-скоро към друг коментар, че мога да разбера изразяване на мнение и подобна молба, все пак зависи и от ситуацията, и от човека. Някои изневярата може да ги сломи жестоко.

Лично аз предпочитам да знам и да живея в истината и, ако партньорът реши да изневерява (никой не е застрахован), искам да ми каже, аз се считам за силна, както и аз бих си признала, ако стъпя встрани. Но с човек, който ме лъже, не бих могла да живея.

# 335
Не съм сигурна, че бих искала да знам, ако става дума за еднократна изневяра. Особено, ако се чувствам добре във връзката, и нищо не ми липсва емоционално. Знаейки такова нещо, ще трябва да предприемам действия, раздяла, защото при мен няма прошка за някои неща, изневярата е едно от тях. На момента може да се самоубедя, че ще се получат нещата, но истината е, че бавно започват да гният, и така или иначе се стига до раздяла след малко повече време.

Ако става дума за паралелни отношения, ще разбера сама, няма нужда някой да идва да ми казва.

# 336
Ако си от страната на изневеряващия и ако сте достатъчно близки (защото едно е брат ти или сестра ти, или детето ти, а съвсем друго е вуйчо ти или третият ти братовчед), отиваш и говориш с него, пък той колко ще попие и дали ще промени нещо - зависи от самия него.
Ми нали точно такъв съвет дадохме на авторката, да говори с брат си, не със жена му. Ама вие не, та не, това било чуждо семейство, тя няма право да му се бърка в личните отношения. И 20 страници чесане на езици.

# 337
Е нали е говорила и той не е потвърдил съмненията! Какво още да говори? Да си гледа работата най-сетне.

# 338
  • София
Никой не казва да не говори.
После започнаха коментари да говори със снахата, да принуждава брат си, вкараха се всякакви хипотези за близки и далечни роднини и затова темата си върви в различни направления.
Авторката отдавна абдикира.

# 339
  • София
Бих искала да го посъветвам да прекрати страничните отношения,да поработи върху отношенията със съпругата си и да изчистят проблема,но виждам,че за него е напълно в реда на нещата и някак си давам задна... аз ли не съм наред в този объркан свят..

Кажи на жена му.

# 340
  • София

Това е, което аз очаквам и смятам, че е нормално да се очаква в такава ситуация. И да, говоря с близкия си. Но независимо дали изневеряващият е близкият ми или половинката на близкия ми, при равни други условия (еднакви обстоятелства), мнението ми и за двамата ще е еднакво.

Чисто статистически, в темата би трябвало да пишат доста изневеряващи. И тъй като има опция за анонимен отговор, би било интересно да отговорят:  как бихте реагирали, ако ваша сестра, брат, майка, баща или дете, ви зададе в прав текст въпроса дали и защо изневерявате, и ви даде съвет да спрете, защото не е редно?
Да видим нещата и от другата страна.

Не съм изневерявала досега, та ще говоря хипотетично. Ако някой от изброените ме попита в прав текст, ще приема, че е загрижен от ситуацията (което намирам за нормално). Какво ще кажа, зависи от обстоятелствата, които са довели до изневярата. Тъй като тя е хипотетична, тук вече няма да спекулирам, понеже вариантите са много. Но като тръгна да правя нещо, си стоя зад действията. Ако не мога, не се сърдя на някой, че не ме е "оставил на мира".

# 341
Ако някой ме насади насреща си, независимо сестра-брат-майка-баща ли ми е, и ме пита в прав текст - ама ти изневеряваш, защо? Директно ще му отговоря- виж какво, разбирам, че вероятно го правиш от загриженост, но не смятам, че ти дължа отговор или обяснение.
Бих отговорила само и единствено на партньора си.
Точка.

# 342
Какво се очаква да говори с брата повече? Да му каже "неодобрявам". ОК. Той вероятно го знае. Да му представи гледната точка на съпругата, как би се чувствала тя, какво последици може да има за брака и семейството му, за децата? Той най-вероятно не е малоумен и е наясно с тези неща. Ако е по-емоционално интелигентен, ще отчете грижата, и дотам. Няма да си промени поведението, най-вероятно. Реално, какъв ще е резултатът от разговора?

# 343
Имам две приятелки. И на двете мъжете не правят секс със тях - говорим за период от години. По какви причини - не е ясно. И двамата мъже се държат чудесно вкъщи, мило отношение, ангажираност с децата, домакинстване, пазаруване, почивки, разходки, хванати за ръце и т.н. - перфектната картинка отстрани. За единият се знае, че изневерява - приятелката ми също знае, но се е примирила и така си живее, без секс. Реално само от това е лишена, той не отнема от времето на семейството. Другата изневерява, но не желае да се развежда. На нея ѝ трябва само секс, тя не може без, а от мъжа си не получава. Също не желае да се развежда, намерила си е баланс - вкъщи си има всичко, едното, което липсва, го взема от другия. Казва, че изобщо не си струва да си разваля семейството или да обяснява на хората, че мъжът ѝ е импотентен (според нея).
Тези неща хората не са си ги написали на челото. Пред всички са си перфектни, но в чаршафите какво става, те си знаят. Нямат нужда да идва трети и да им дава акъл какво да правят или да не правят. За всяка изневяра се отнася, трети човек няма място. И не ми обяснявайте как потърпевшият има право да знае - той си знае, бъдете сигурни. Ако "не знае", просто си е затворил очите.

# 344
По принцип утвърдената методика на действие е, и на калъп да те хванат - отричаш.

Общи условия

Активация на акаунт