Нормално ли е?

• 14 264
  • 543
  •   1
Отговори
# 360
Свекървата не ти е кръвна роднина. Редно е да си говори със сина си. Ако не ме замесват, разпитват, информират и дуднат, аз нямам никакъв проблем какво си говорят син и майка. 

Много е странно твърдението, че съпругата му със сигурност знае, ако той спи с колежката. Първо, те са млади, може да са заедно от 3-4 години, чак толкова добре да познаваш партньора си за такова време е силно надценяване. Второ, всички мои познати, на които са изневерявали и са завъртяли цяла паралелна връзка зад гърба им, бяха всъщност на върха на щастието - току-що сгодени, забременяли или родили, правят планове и изведнъж като ударени с мокър парцал.

# 361
  • София
Това с яснотата в ситуацията го коментирахме за дългогодишните партньорства. За скорошните е нормално да не познаваш още добре човека.

Месенето на тъщите или свекървите по всякакви въпроси е аналогично и на тези от темата. Ако всяка майка си говори с нейното дете спокойно и разумно, без да задава тон, да поучава, да изисква, без да опитва да влияе, да се налага и без да замесва партньора на детето си, няма никакъв проблем.
Почне ли някой да дава тон на двама души, пиши го бегАло.

# 362
Значи и авторката може да говори спокойно с брат си. Никой не е казал, че ще му дава тон.

# 363
  • София
Нали така започна темата. После просто се отклони и е време или авторката да се появи (да пише или да поиска да я заключат), или модератор направо да затвори дискусията.

# 364
И пак всичко опира до субективните тълкувания. Кое е загриженост, и кое - намеса? Кое е съвет, и кое - налагане на мнение? Половината от оплакванията в "свекървенската" тема могат да минат и за едното, и за другото, в зависимост от интерпретацията.
В конкретния случай, авторката е попитала, братът е отрекъл и обърнал всичко на майтап. Образно казано - тя е подала топката, той е очертал граница, зад която топката не може да премине. И наистина не разбирам кое не е ясно и какво се бистри вече толкова страници. Очевидно не са достатъчно близки, и всяко задълбаване е вече идентично с това на съседката-клюкарка. Няма значение от вида на връзката (родствена, приятелска) - щом е поставена граница, трябва да се уважи.

# 365
Мълчанието в случая обаче е равно на съучастие. Какво ще стане когато снахата разбере за любовницата и разбере, че авторката е знаела, с кви очи ще се гледат после.
Кофти тръпка, да каже на брат си какво мисли по въпроса, от там нататък както дойде. Но на мен лично би ми било доста тегаво да гледам какво се случва и да си трая, дори с риск да си скапем отношенията с брат/ сестрата.
На никой ли не му мина през ума, че "изневярата" може да е само в главата на авторката на темата? Че да отиде и да каже на снахата и да им разбие семейството без причина? Най-добре да не се меси в другите семейства, без значение дали са на майка, баща или брат и сестра.

# 366
E как на никой, на половината коментиращи ни мина през ума, но другата половина твърдят, че те любовниците си личали отдалеко, няма не искам, няма недей, любовници са и точка.

# 367
Авторката пита какво да направи в ситуацията, в която наблюденията й са такива, а не да й се обяснява колко е проста и как нищо не разбира.

# 368
Авторката пита какво да направи в ситуацията, в която наблюденията й са такива, а не да й се обяснява колко е проста и как нищо не разбира.

Мне, пита как да му помогне и дали е нормално като се появят децата, мъжете да кръшкат.
Аз не знам какво има да му помага, човека пие кафе с колежка. То на нея много работи може да й се струват по един начин, а то да е нещо съвсем различно.

# 369
Кафе с райбер, ама карай сега. Щом е брат, няма такива работи, стига обаче да не ви е мъж, тогава вече ще е мазало.
Иначе майка ми си е премълчавала точно такава случка за бившата ми. Всъщност каза ми, но не ми го предаде точно както е било, а завоалирано и аз не се впечатлих, щото също си имах приятелки да се водим под ръчичка и да си ходим на кафенца. А то се оказа цяла паралелна връзка, защото имаше и много други признаци. Определено ако ми беше казала всичко нямаше да се занимавам с нея още години, за които пропуснах доста по добри възможности от нея. И тва ми го изтърси ей така от нищото преди година две, колкото да разбера че съм в клуба на рогатите. Ама нищо де, нали е хубаво да не се меси никой и ти да си разбереш последен, кога цялата махала знае.

# 370
Много лично го приемаш.
Ами не. Правилно е постъпила майка ти. Не ти е снесла. Дали си си губил ти времето или жена ти ти е изневерила, защото си губил нейното, е много относително.

# 371
Не бих стъпвала на пръсти - сакън изневеряващият да не вземе да се засегне.

Не е стъпване на пръсти - лично аз със сестра ми съм близка, но за брат ми е достатъчно да знам, че е щастлив във връзката си и .. дотам. Колкото по-малко знам за сексуалния му живот - по-добре, защото .. брат ми е! Joy На близки приятели също не бих навлязла в личното им, интимно пространство да търся разговор, ако разбера, че изневеряват на гаджето, защото си имаме уважението, което не означава, че ако те искат да говорят с мен, ще им покажа вратата или ще ги "нашокам".

# 372
Кафе с райбер, ама карай сега. Щом е брат, няма такива работи, стига обаче да не ви е мъж, тогава вече ще е мазало.
Иначе майка ми си е премълчавала точно такава случка за бившата ми. Всъщност каза ми, но не ми го предаде точно както е било, а завоалирано и аз не се впечатлих, щото също си имах приятелки да се водим под ръчичка и да си ходим на кафенца. А то се оказа цяла паралелна връзка, защото имаше и много други признаци. Определено ако ми беше казала всичко нямаше да се занимавам с нея още години, за които пропуснах доста по добри възможности от нея. И тва ми го изтърси ей така от нищото преди година две, колкото да разбера че съм в клуба на рогатите. Ама нищо де, нали е хубаво да не се меси никой и ти да си разбереш последен, кога цялата махала знае.

И знаеш ли кое е най-тъжното и обидното? Че си от 100 години женен и с деца, а още съжаляваш за бившата и пропуснатите възможности. Майка ти надали е очаквала да си толкова афектиран след толкова години. Сподели го и с жена си, да ти намести чакрите какви добри възможности си пропуснал.

# 373
Ако майка ми знае такова нещо и не ми каже, а аз разбера последна, ще бъда много обидена.

# 374
Всичките сте някви теоретици, дето много знаете какво ще направите ако тва или онова, ама реално ако ви се случи най вероятно ще направите точно обратното.
Ще ви кажа - винаги боли да разбереш, че са ти слагали рога, особено когато си се впрягал и си се старал, дори и след сто години, и винаги е неприятно да разбереш, че някой близък, особено майка ти или брат/ сестра са знаели, ама са си траели.
И да, конкретно можех да си спестя още 5 години в раздели и събирания, и още доста нерви покрай тях. Не знам кво толкова лошо пиша по темата като е точно за тва, и сигурно щото съм много афектиран, за тва го пиша на 20-та страница.
А оценките дали е било правилно или не ги раздавам аз, не някой друг от форума дето така и онака би постъпил ако му се случи евентуално някога си.

Общи условия

Активация на акаунт