Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 22

• 49 808
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте момичета, не съм писала до сега, но ви чета редовно.
Ето и моята история на 42 години съм, без партньор. АМХ 2,78, останалите хормони са в норма. От миналата година стартирах с инсеминации. Минах през 4, последната, от които успешно, но завърши май месец със спонтанен аборт, липса на пулс в 10г.с. След като се възстанових, направих още една инсеминация неуспешна. От Септември подадох документи за инвитро. Октомври пристигна заповедта, но все още не съм стартирала. Бях се насочила към Мцар Варна, но се разколебавам, поради липсата на организация и постояно бавене. В процес съм на избор на нова клиника и лекар.
Знам, че е много относително и успеха при едни не е грантиран при други, тъй като всеки случай е строго индивидуален.
Понеже в тази група има доста от вас, които са 40+, моля да споделите успешни опити и впечатления от конкретни лекари и клиники, от които сте доволни.
Изключвам Турция, защото за там ми трябва задължително партньор.

Бягай от Варна тук няма добри. По скоро София, но и там внимавай при кого. Неовитро са ок, Кипрова в Репробиомед мисля че беше ок. За инсеминации е лесно. За аборт защо може да има много причини. След оплождане обикновенно е спермата. Може да е яйцеклетката. Или проблеми като неоткрита ендометриоза,ПКЯ и тн. Трябва да се направят изследвания за да се види къде е проблема. Единия вариант е на ембриончето, другия е на теб, спермата я изключвам ама и тя може да има фрагментации и тн. Едва ли я изследват в Варна подробно. В предвид какво видях какви са им донорките не им вярвам и за донорите. Ако искаш чужбина без партниор Кипър. Гърция също може в Атина една клиника правят много подробни изследвания преди трансфер именно за да изключат аборт. Чехия, Испания.....опции навън много, а цените са вече почти като Турция.

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 15:00 от varna2020

# 436
WOW на 42 и сте забременяла с инсеминация, уау, направо това би трябвало да бъде считано за рядкост. Само една девойка пишеше тук, че е успяла с инсета, но беше по-млада по спомен.

От моят" скромен " опит, няма да препоръчам нито един репродултивен специалист в България. Може би, 1-2, но аз лично нямах успех и при тях. За сама жена, Кипър и Гърция са ми съветите, а ако ви се ходи по-надалеко - Испания разбира се.
Чехия не може, за сами жени не става.

# 437
Не съм много наясно,но според мен не рискувай! Аз не бих. Дано се включат момичета с опит.

# 438
Момичета, как сте? При мен да ви споделя след прогестероновия препарат за задъжани фоликули от месец ноември (някой беше питал какво са ми изписали - примолут нор е хапчето и от него ме боля корем и глава Expressionless), днес 3 ден ги няма задържаните, ама и нови антрални не се виждат на хоризонта. Пълна тишина е ситуацията. Фсх после ми го пуснаха, оказа се около 13, което за мен е високо, моето си стои около 7,5 на 3ти ден обикновено. Вероятно това удоволствие го дължа на Кломифена. Та сега другата седмица ще видим появили ли са се някакви фоликули изобщо и евентуално да опитаме този месец ЕЦ. Дано стане нещо. Страх ме е, че с тая скорост, с която падна моето АМХ на 0,4 нямам никакво време. А аз за този месец се надявах да опитаме лека стимулация пак, но явно не става. Януари живот и здраве пак ще е ЕЦ. И нататъка не знам.

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 19:29 от lovely

# 439
След този примолут нор може да е нужен поне един цикъл да се нормализират нещата..

# 440
Здравейте, излязоха резултатите от пид на ембриончетата ми и имам само едно единствено здраво и едно мозаично. Доколкото разбирам се касае за тризомия 19 /46, NN/47, NN, + 19p/. Ще се консултирам с генетик, но все пак да попитам знаете ли дали тази аномалия е съвместима с живота. В нета не открих много информация за такъв точно случай и не съм сигурна дали съм разбрала правилно написаното, но май е. Ще съм много благодарна, ако можете да ми кажете нещо за това.

# 441
# 442
След този примолут нор може да е нужен поне един цикъл да се нормализират нещата..
Утре ще се разбере дали ще имам някой фоликул на хоризонта или нищо няма да има този месец. Дано има нещичко...

# 443
Моля дръжте ни в течение и аз се интересувам дали е имало фоликули след такава терапия. И аз съм със задържан фоликул този месец и ми изписаха същата терапия.
Утре ще се разбере дали ще имам някой фоликул на хоризонта или нищо няма да има този месец. Дано има нещичко...

# 444
Днес се видяха два фоликула все пак. Един 15 и един 10. Ще опитваме да вадим големия. И май ще е на петък 13ти...пък аз съм си малко суеверна и хич не се зарадвах на датата. Сигурно звуча налудничево, но нещо се психясах след последната празна пункция, още ме преследва това усещане да си упоен и да ти кажат, че нямаш нищо извадено.

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 15:18 от lovely

# 445
  • София
има шанс и малкия да порастне.

# 446
Lovely, този път петък 13 ще е на късмет. Пожелавам успех!

# 447
  • Be realistic - plan for a miracle.
Петък 13-ти е ден като всички други. Мислете в посока, че и на този ден се зачеват деца по целия свят. На този ден се раждат деца и тази дата става най-щастливата за техните родители. Така мислете и всичко ще бъде наред Heartbeat

# 448
Здравейте, lovely, успех и от мен!
От доста време ви чета, момичета, и съм удивена от знанията, силата ви и начина, по  който си давате кураж!
На 31г. съм с НЯР (АМХ вариращо 0,15-0,36) и с две пункции зад гърба си. Всяка с по 3 яйцеклетки - общо 6. Забележете - омъжена, но бях посъветвана да замразявам яйцеклетки, за да събера бройка за оплождане. Е, замразих, после оплодих - нито едно ембрионче не оцеля.
Добрият стар Кломифен… Предстои ми нова стимулация, надявам се този път да стигна до трансфер.
Успех на всички, тръгнали по този път! И дай боже да има разумни и човечни лекари, които да си свършат работата!

# 449
Момичета, включвам се при вас с въпрос.. Пореден месец се оказвам със ЗФ и с висок естрадиол. Вече двама лекари смених(репродуктивни) и още не може да се каже, че някакво адекватно лечение имам. На 41 съм боря се с предменопауза и високи нива на ФСХ И ЛХ, но се получава по 1-2 фолукула. Този месец проследихме изцяло цикла, преди, след овулация (имах само един доминантен фоликул),  като след овулация отново се видя, че са тръгнали нови 2, които естествено не тръгват в правилното време. Назначиха ми да пусан прогетерон, като пуснах и другите и се видя, че е супер висок естрадиола. До 8-9 дни предстои нов цъкъл и пия ду*астон до цикъл. Той може ли да повлияе на задържаните фоликули да се резорбират или е прекалено слаб медикамент?
Също така имам изписана dhea в комбинация с q10 и витамини, за подобряване уж на качеството на яйцеклетките, като аз се притеснявам да я започна с този висок естрадиол. Някоя от вас вижда ли добър ефект от dhea -та? За всеки случай си пуснах изследване, за да проследя преди да започна приема, като ви прилагам и на вас изследванията. Миналия месец в края на цикъла имах високи и естрадиол и прогестерон в комбинация и пак имаше ЗФ, а този месец прогестерона вече е нисък...
Обръщам внимание, че не съм на стимулация, може би след нова година ще предприемем лека, но може би е добре първо да се регулират тези хормони някак..

Прилагам и реф. гр: Progesteron
Фоликуларна фаза ( 0.18 – 2.84 )
Овулационен пик ( 0.39 – 38.1 )
Лутеална фаза ( 5.82 – 75.9 )
Менопауза ( <0.159 – 0.40)
Мъже ( <0.159 – 0.474)
Бременност :
І-во тримесечие ( 35.00 – 141.00 )
ІІ-ро тримесечие ( 80.8 – 264.00 )
ІІІ-то тримесечие ( 187.00 – 681.00)
Благодаря ви за мненията Yellow Heart
Скрит текст: