Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 22

• 49 802
  • 733
  •   1
Отговори
# 465
Логично е да биеш пак. Той е за да узреят яйцеклетките преди да ги извадят.

# 466
Здравейте, момичета! От началото на годината следя темата, както и още десетина други за репродуктивни клиники и бебеправене. Да се представя на 43 години станах ноември месец, а партньора ми е на 33 г. Правим домашни опити от 3 години. Пробвали сме стимулации с Кломифен с контролирани контакти вкъщи. Имам една неуспешна инсеминация октомври месец. Началото на следващата година сме решили вече да пристъпим към инвитро, че доста време изгубихме в чакане. Документално всичко ни е наред с партньора, но на тези години явно вече яйцеклетките ми са сдали багажа 😵‍💫. Посещавам клиника Неовитро. Днес ми дойде цикъла и много ми докривя. Имах някакви надежди, защото ми закъсня с 2 дни, но уви пак нищо. Ще се радвам да намеря подкрепа тук в групата.

# 467
Момичета, мина моята пункция на ЕЦ на 13 петък, която я чаках с ужас. Е, сбъднаха се вашите пожелания и беше успешна, извадиха яйцеклетка и стана ембрион ❤️. Но да ви питам, защото не съм наясно. Сега ми се обадиха, че на 5ти ден ембриона е забавил развитие и ще го чакат до 6ти ден. Ние искаме да замразяваме. Но аз, понеже съм още доста боса в тези неща, не разбирам ако той остане с бавно развитие и утре - можем ли да го замразяваме? От лабораторията ми казаха само, че ако до утре не навакса обикновено такива спирали развитие и дегенерирали. Но после четох за момичета из форума замразявали бавноразвиващи се ембриони. Не знам какво трябва да правим. И в такъв случай ние ли решаваме или лабораторията ги унищожава като негодни. Иначе сме поискали и генетични изследвания. Ако имате съвет ще съм благодарна.

# 468
  • Be realistic - plan for a miracle.
Да, аз имах ембрионче, което се развиваше по-бавно и достигна бластоцист рано на 6-тия ден. Замразихме го, впоследствие издържа размразяване и имаше трансфер (но не и бременност). Мисълта ми е, че темпото не винаги е определящо, въпросът е да се развие и да, има замразяване и на 6-ти ден.

# 469
Lovely , това , което са ти казали ембриолозите е , че днес (5-ти ден ) ембриончето все още не е стигнало фаза бластоцид и ще го изчакат до утре . Аз имам един ембрион , който така и не стана бластоцид въпреки изчакването до 6-ти ден и въобще не го замразиха . Имам и един станал бластоцид на 6-ти ден с много хубаво качество 4 ВВ , но се оказа небалансиран след ПИД . Има и успели жени с шестдневни ембриони , просто моето ембрионче не беше ок . Стискам палци 🤞

# 470
Благодаря ви момичета за бързите отговори 🤗 Тоест ако до утре не навакса до бластоцид - няма смисъл от замразяване на такъв ембрион? Това ние ли ще трябва да го решим дали да се замразява в такъв случай? Извинявам се за множеството въпроси.

# 471
  • Be realistic - plan for a miracle.
Ако не навакса до бластоцист означава, че е спряло развитие и не е витално - няма смисъл от замразяване на спрял развитие ембрион, той вече е само съвкупност от клетки, които не се делят повече.
Успех!

# 472
Ако не навакса до бластоцист означава, че е спряло развитие и не е витално - няма смисъл от замразяване на спрял развитие ембрион, той вече е само съвкупност от клетки, които не се делят повече.
Успех!
Благодаря за разяснението. Ще пиша какво е станало, дано навакса.

# 473
  • София
Ако преживее до утре и докторите преценят, че ще бъде жизнеспособен може и да го замразят.
Ще ви дам пример с мои ембриони. При последния ми опит имах 4 ембриона, на 5ти ден 2 бяха достигнали степен на зрялост за ПИД, другите 2 достигнаха тази зрялост на 6ти ден. От тези 4 Е, два се оказаха генетично здрави - единия от 5ти ден и единия от 6ти ден. Направиха ми трансфер на Е от 5ти ден, който беше със средно качество, макар че този от 6ти ден беше с отлично. Обясниха ми, че заради това, че е достигнал по-късно зрялост единия Е е причината да предпочетат този със средното качество.

# 474
Ако се развие до бластоцист, задължително искай ПИД! НЕ замразявай ембрион без ПИД! Чакането на резултатът е убийствено за психиката,  но поне знаеш какво имаш за трансфериране! Желая успех от Heart
Благодаря ви момичета за бързите отговори 🤗 Тоест ако до утре не навакса до бластоцид - няма смисъл от замразяване на такъв ембрион? Това ние ли ще трябва да го решим дали да се замразява в такъв случай? Извинявам се за множеството въпроси.

# 475
Подкрепям patience. Ако клиниката предлага ПИД, предвид възрастта, може би това е най-добрият вариант.

# 476
Ние подписахме за да се направи генетично изследване на ембриона (пише ПГТ). Но не съм сигурна това ли е ПИД? Друго не са ми предлагали.

# 477
Да! Има и отделна тема за това https://m.bg-mamma.com/?topic=1508184
Ние подписахме за да се направи генетично изследване на ембриона (пише ПГТ). Но не съм сигурна това ли е ПИД? Друго не са ми предлагали.

# 478
Скъпи хора, оцеля ембриона, взеха се клетки за генетични изследвания и го замразиха. Много ви благодаря на всички за обясненията, насоките и за милите думи. Ще видим сега на изследванията какво ще излезе, но това след празниците Simple Smile

# 479
Дай Боже, за Коледа всички да сбъднем своето чудо! АМИН!
Скъпи хора, оцеля ембриона, взеха се клетки за генетични изследвания и го замразиха. Много ви благодаря на всички за обясненията, насоките и за милите думи. Ще видим сега на изследванията какво ще излезе, но това след празниците Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт