Стани богат - тема 21

• 22 799
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Като се гледат годините-Едгар Алън По.
Поздравления на съфорумеца Емил за добрата игра.

# 376
Колебая се дали да попитам - но все пак, вчера причу ли ми се, или Ники Кънчев наистина каза, че Едгар Алън По е погребан в Пер Лашез?

# 377
  • Пловдив
Не, за Джим Морисън го каза.
-----
Като се гледат годините, става, обаче на стола не може да се гледат, а едва ли се очаква да се знаят, освен случайно.

# 378
  • София
Наш Емо, епизод 2:
Хах, Емка изкефи на макс с това, ''Пиши'' на жокера си. Хаха. 😀 Топ! А и въпросът беше идеален за телефонен жокер. Сега като се разгледа цялостно играта, на препъни камъка с Пирин, по-скоро само 50 на 50, без да се вика приятеля ама то отстрани е лесно. Нз, 5000 лв. са чудеса сума и си един от малцината този сезон с такава сума и то след меко казано запомняща се игра. Мисля, че стана любимец на Ники Кънчев, а и защо не и за широката част от публиката. За Едгар Алъп По нямах представа. Сложен въпрос. И откъде тези три рози, разбра ли се?
-
Жената: мъка. Не е чувала за ацтеките. Нагледен пример, как не се играе тази игра... ; Не знаех за токоферол. Трагичен телефонен жокер, срам и позор. Перфектен въпрос за гугъл е.
-
Мъжът: излишен жокер за римляните, дукати естествено ; елементарен въпрос за кеча ; тц грешка, Нар е за Армения. Слабо подготвен участник, но симпатяга. Пробва се, не стана, не се е посрамил въпреки 500-те лева.

# 379
  • Пловдив
За трите рози не се знаело. Някакъв мъж преди години започнал, ама явно не казал защо.

-----
Аз знаех за токоферола, но наистина не е знание тип задължителна обща култура.

-----

Добре, бе, младеж - че в Армения са християни, едно на ръка, дето не знаеш, ама и за Коледа май не знаеш, че е християнски празник. Щото иначе ако не бяха християни, нямаше да имат кой знае какви традиции за Коледа.

# 380
Горещи адмирации за нашия многоуважаем съфорумник EmBrother!
Ще се повторя вероятно, но неговото участие ще остане в златните архиви като своеобразен подкаст по човеколюбие, приемственост, морал, ерудиция и не на последно място прекрасен фин хумор.
Разбира се, що се отнася до въпросите потенциалът на господин Братанов е много по-голям и печалбата от 5 К е най-малкото с което можеше да си тръгне, но перфидно редакторите се бяха погрижили да заложат капани един след друг, с няколко географско-исторически специфики(на спецификите).
За Едгар Алън По(по мое мнение) обаче имаше известна символика в самото питане(в типичния за неговото творчество мрачен и готически стил), но така или иначе сложен въпрос, но сякаш пък една идея по-благодатен за търсене на нишки(които и хвана коментирайки творби, периоди и т.н.), но...на горещия стол някои неща не стоят така както от вкъщи на дивана.
И както някои отбелязаха вече, култово ще остане и прекрасното използване на телефонния жокер.
Показно буквално направиха!

Цитат
За трите рози не се знаело
Символично - една за Едгар, една за Алън и една за По.
Stuck Out Tongue

# 381
Евала на "рок доктора"-направи ми деня!
Напоследък не ми остава време за предаването,но има участници,които. ми доставят удоволствие от цялостната си изява и той е от тях.Чета го с кеф и по другите теми,благодаря му за това.За участието му- респект!Култова реплика ще остане "Пиши!"-поздрави ма младежът,блестящо отиграване.
По интуиция бях за келтите.
Сега за Пирин-асоциацията ми беше Каменица и пиринско пиво,не пия редовно бира и не съм планинар.Ето напълно съм съгласна с участника при въпроса за "Игри на тронове",ама не е мойто и това си е,не го знаех.За гробища и ритуали- може да ме ползвате за жокер - обади се на другарче.По розите избрах Алън По,но не съм удовлетворена,че не обясних по- подробно защо.Това според мен доста често се случва в предаването.
Браво за представянето и усмихнат ден на всички!

# 382
Аз, като планинар, на въпроса за Пирин стисках зъби и си виках как може да не го знае, това е много лесно. Обаче всеки си има свои интереси и силни и слаби места. За мен е лесно, за друг не е. Човешкото познание е огромно и няма как да го покриеш максимално...

# 383
  • Майничка
Поздравления и от мен, Embrother!
Хубава игра и огромен кеф някой да надприказва НК (така го усетих).😄
На върховете щях да угасна безславно без читав жокер - зная само 2-3. На мен
О-тата ми звучат на шопски. 🥴
Киконите ги нацелих, но ако бяха сложили "гръцки", вместо някои от другите, щях да съм там, заради "Илиада" и "Одисея".

# 384
  • Пловдив
Киконите звучат малко гръцки, да. Обаче и аз като Ем Брадъра си казах точно същото - "ако бяха славянско или тракийско племе, щяхме да сме ги чували".

# 385
  • София
Сърдечни благодарности и по актуалните мнения. От темата няма да се откажа - вие тук ще ми останете с вашата отдаденост (не само в тази тема), със съпорта, точните погледи и коментари. И с това приятелство (че, навремето - като пионерчета - като пишехме писма на всякакви "здравей, мило другарче", да не би да ги познавахме на живо?)
Съжалявам за "Сейко" - всеки глас срещу скудоумието (дори и в "някакъв" форум) има значение.
@Road N17 - Не си само ти. Синът ми (ски, колело, планини) - дето го бяха аранжирали в къта с диванче и екран, на 7/19.00 ч. както гледате пред телевизор - после ми каза много огорчен: като дадоха планините и аз отдъхнах, еее, тате прескочи и това ниво. Ама не.
Скрит текст:
В бистренето на варианти "ако/ако" има такъв детайл: Подавам Гюров за ЖЖ в пон; той се отказва в четв по обед; неистово търся нов - а вече съм "минал" през всички, които съм набелязал. Пиша на сина ми по вайбър - абе, както върви, ти ще си. Той направо ме моли - тате, не искам, не мога да съм ти жокер. Намирам Бончев. Вечерта, четв.вечер, преди играта в петък - си говорим на масата у дома: какво може да ми помогне синът? Слагаме чавки на планини, коли, ски, Байерн Мюнх, самолетна индустрия, малко икономика-обща... Той казва: еми, то само едните планини, нашите. Жена ми: ама то пък напоследък няма такива въпроси в играта... Та така.
Впрочем, ако - хм - компютърът реди играта..., как би изглеждал въпросът за върховете на играещ от Дупница, Благоевград, юго-запада? Дали би му се паднал? (Имайте предвид, че знам първенците, но относително скоро имаше питанка за планина, която даже не знаех, че съществува...)
Добре че нямаше "гръцки" при "киконите" - но там аз в първата секунда на въпроса си казах наум: сега идва Влади. И да, звучаха ми келтски. В конкретната "моя" ситуация нямаше как да се правя на "отворко", след като не ги знаех. И трябваше най-сетне да заключа нещо.
Подчертавам, но си е до човека - индивидуално е (и към @Soleiblank - най-отдадения "специфичен статистик" от темата ни; има защо да го кажа): не в отрицателен смисъл, ще ме разберете, надявам се - човек трябва да е "перде", за да му останат в хода на играта намислените предварително стратегии/намерения/алгоритми и да ги приложи.
Скрит текст:
Добре, аз бях положително обгрижван, предразполаган (не виждам защо в случая да не благодаря на Кън, доколкото може - той ми беше съмишленик "отсреща")... и не съм спрял да си разсъждавам по питанките. Ако в тези разговори си бях мълчал, мънкал, не внимавал - най-малкото щеше да изглежда нелепо. И нямаше да съм аз. Но, според мен, това още повече пречи на "стратегиите". Истината е, че не знаеш "всичко", а "ИИ" срещу теб го знае това добре. И го ползва по-добре от теб.
Ако някой е решил да "ходи" в играта - да не се отказва от дискусиите ни. За интелигентния човек преживяването няма да е неприятно. Ако не е застрашен от "студиен стрес", може да има повече късмет с онова, което знае. Или "ИИ" да се е разсеял в един момент.
Пуснете си "Българи" (от линка по-напред), ще ме зарадвате - и да не допускаме да помътнее взорът ни, докато гледаме и пишем тук.

# 386
  • Другата България
Аз, като планинар, на въпроса за Пирин стисках зъби и си виках как може да не го знае, това е много лесно. Обаче всеки си има свои интереси и силни и слаби места. За мен е лесно, за друг не е. Човешкото познание е огромно и няма как да го покриеш максимално...
Точно това имах предвид, когато написах че е лесно за Витамин Е....ама аз това го знаех, защото съм се занимавала преди години. Но пък други въпроси са ми “трудни“, особено свързани с история, мразех историята и това, което знам е само от обща култура, като ме забиеш на племена и векове, че и епохи...отиде коня в рЯката.
За гроздето ми е останало от едно ходене в Испания, и инстинктивно като видях въпроса цоп - грозде, да, ама не се пита за Испания, а за Армения, и не за Нова Година с 12те зърна, а за Коледа...

# 387
Е, много добре се справи нашия съфорумник - ЕмБрадър! След участието му и коментарите за играта му тук (преди да бъде излъчена), останах с впечатлението, че не е доволен и на моменти разочарован от играта си, но смятам, че се получи много добре. Хвана ме яд, че на планините не използва телефонния жокер, защото си беше въпрос точно за него, но пък с оглед на цялата игра, може би по-добре се получи, защото изобщо не клонеше към траките и ако живия жокер не знаеше, а 50/50 беше оставило келтите и траките, много вероятно беше играта да приключи там и да паднеш на 500 лв.

# 388
явно само аз не съм впечатлен от играта на съфорумника ни. за мен първите три въпроса бяха безбожно елементарни. абсолютен подарък. за 'уасг' също съм против че ники кънчев му го каза - сигурен съм че съфорумника ни го знае и е 'ясна работа' ама друг път не правят така. /това 'какво трябва да правят бъдещите играчи' след сто години предаването в ефир.. окей.

# 389
  • Пловдив
Е, кво значи да да си впечатлен - има добре и недотам добре играли, фурори стават рядко. Брадърът е от добре игралите. Разбира се, ако смяташ друго - въпрос на преценка. От къщи всички много знаем и са ни елементарни въпросите, на които се случва да им знаем отговора, но някои нямаме толкова перфекционистки изисквания към онези, дето са на стола вместо вкъщи. Wink

Общи условия

Активация на акаунт