Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 8

• 47 151
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Изпуснала съм тази толкова полезна тема.
Понеже я прочетох цялата, искам да споделя, че 105то е готино училище до 7 клас. После нещата някак се чупят. И не вярвам новият директор да е панацеята. Хубавото на сегашната директорка е, че търпи градивна критика. Скептична съм за новия.

# 526
  • София
32-ро е огромно училище, не е ли най-голямото в София, над 2000 ученици, на мен не ми харесва защото с този брой е като казарма.
                     18 СОУ „Уилям Гладстон“ в София към момента е най-голямото училище в България - около 2300 ученици.
                      Каквото и да е 32-ро младежът го завършва  тази година с отличен успех.
Много негативи слушам за там. Много ми беше на сърце

# 527
Какво конкретно, споделете, моля. И при нас е в списъка

# 528
  • София
негативи за кое у-ще ? не стана ясно, понеже се споменават поне две у-ща е предния пост

# 529
  • София
Изпуснала съм тази толкова полезна тема.
Понеже я прочетох цялата, искам да споделя, че 105то е готино училище до 7 клас. После нещата някак се чупят. И не вярвам новият директор да е панацеята. Хубавото на сегашната директорка е, че търпи градивна критика. Скептична съм за новия.

Изобщо не трябва да подценявате новия доректор на 105-то , защото е изключително умен и ерудиран човек и преподавател (историк).
Беше директор на 17-то СУ и след това отиде в СМГ, та до сега. Та значи 17-то преди това беше с директорка, която доста си пийваше и училището не беше на добро ниво, ама изобщо. След като той дойде, нещата коренно се промениха и тръгнаха в положителна насока. След него щафетата пое неговата заместничка (сега вече официално директор), но в момента мога да кажа, че училището е доста прилично за квартално училище.

За 18-то съм чувала, че доста се сменят учителите по Френски, въпреки, че и ние ще го пишем с този език и корейски също, защото на едната девойка и е голяма страст, както и  всичко свързано с корейската култура.
Моля  ако някой има наблюдения за корейската паралелка след 7 клас в 18-то СУ , да сподели мнение. Знам, че японския и китайския са на доста добро ниво, но за корейския нищо не съм прочела досега.

# 530
За мен не е нормално ученици от елитни или гимназии с интензивно обучение на език да ходят на школи особено още от 8ми клас. Има достатъчен брой часове да се научи език в училище.

От испанската не малко ученици ходят в Сервантес.
От 32то също ходят на английски също.
Ето разбрахме по-нагоре и за френски от 18 и 133.

# 531
  • София
Руският изобщо не е сложен, ако се абстрахираме, че има падежи и научим децата да правят паралел с българския. Психическата бариера е препъни камъчето.
За мен руският е по-сложен от френският. И двата езика не са лесни

# 532
Учила съм и френски, и руски. Вярно е, че е твърде лично като усет и мнение, но френският ми беше по-лесен.

Корейската в 18то виждам по страницата и в социалните, че имат обмен с Корея и посолството ги "обгрижва" в последните години.

# 533
Ходят в сервантес най вече заради курса по формата на DELE

# 534
За мен не е нормално ученици от елитни или гимназии с интензивно обучение на език да ходят на школи особено още от 8ми клас. Има достатъчен брой часове да се научи език в училище.

От испанската не малко ученици ходят в Сервантес.
От 32то също ходят на английски също.
Ето разбрахме по-нагоре и за френски от 18 и 133.

Те от френската масово ходят на уроци и курсове, няма как другите училища да са изключение.

Да съгласна съм, че не е нормално - но всичко се прави само да се обслужват частните школи и уроци.

Да, бройката на часовете  е голяма, но факторите са много, за да не се научи език в училище на добро ниво, и в голяма степен се дължат на неуменията на учителите и ниското ниво по езика на учителите.

Последна редакция: чт, 16 май 2024, 16:54 от zari65

# 535
  • София
Учила съм и френски, и руски. Вярно е, че е твърде лично като усет и мнение, но френският ми беше по-лесен.

Корейската в 18то виждам по страницата и в социалните, че имат обмен с Корея и посолството ги "обгрижва" в последните години.
това е 100 %, имам познати с корейски, че и в университета и т.н. отидоха в Сеул и прочее, много са обгрижени още от Бг, стига да учат и да се заемат сериозно, обаче това е ужасно труден език и не е за всеки, еле 13-14 годишни, та и аз не знам...

# 536
  • София
За 32 у-ще чувам не добри отзиви. Заради директорката и въобще за липса/смяна на учители и не добро ниво на изучаване на някои предмети.
И аз гледам 35-то, аз съм от Лозенец и сума приятели са учили там, но и там бала е висок, и има 2 паралелки по ФЕ, а ние НЕ не искаме и да чуем. Учим го като основен език, уж, от 5-6 год.

А за 119 защо няма обсъждане? То нали уж е добро, с интересни паралелки и езици

# 537
При 18+ часа на седмица по първи език в 8ми клас (в 1АЕГ е 21ч) да ходиш на школа с да кажем 4 часа, определено има нещо нередно.

Да, приемат много деца в езикови гимназии сега, но след като ходиш на школа значи ти пука и искаш да научиш езика, а не успяваш в клас. Или са те записали родителите, но пак е същото. Ако го правиш нарочно, то ще се стегнеш и няма да си губиш времето е извънучебно време, ако приемем хипотезата, че това немотивирани ученици. Аз не приемам тази хипотеза преди години в езикова 100% научиха езика в моя клас и то последния не беше с 3ка, а с петица. Така е при добър преподавател и при толкова на брой часове в подготве. Но явно сега е друго.

В СМГ също ходят на частни уроци и школи, не знам колко е масово, но го знам от първо лице. Също и в най-доброто училище "Света София" също ходят на уроци за НВО, не всички, но не малко на брой.

# 538
В СМГ ходят доста деца по БЕЛ, защото всяка точка е от значение. По мат дори и да има, сигурно са малко. Ако в СМГ не ги научат на математика, никоя школа няма да успее.

# 539
  • София
Не е задължително да се ходи на уроци заради пропуски .А за надграждане.И за да ви шокирам ще споделя че има немалко деца и от ФЕГ ,които ходят на уроци  във ФКИ Wink Дъщеря ми учи ФЕ в 18СУ.За 4 години само един учител по език напусна.Та-не зная за какво текучество става дума Може би за нейтив.Смениха се двама досега.Но това е плюс.Те са по програма.И е редно да отбележа че я 18 имаха учител ,носител на езика година по-рано от същия набор във ФЕГ.По олимпиади и други франкофонски изяви ходят ученици и от трите училища.Представят се на едно ниво (18 и 35).
Колкото до школите,заложеното по програма в края на обучението от МОН не мисля че е достатъчно.Така че който иска да се развива -работи допълнително.И това е масово.Просто повечето пазят в тайна  този факт Wink

Общи условия

Активация на акаунт