Операция на жлъчка

• 8 586
  • 73
  •   1
Отговори
# 30
При мен казаха поне месец да не се натоварвам. Аз бях родила точно и изрично питах дали мога да вдигам и разнасям малката. Вярно, че това не е като тежка физическа работа ежедневно, но ми казаха че след месец няма нужда от ограничаване.

# 31
  • София
На мен ми отне точно месец, за да мога да започна да вдигам около 20 кг без болки. Но аз имах усложнения и шевове и на стомаха, иначе ми бяха казали, че и по-рано мога да се върна към такива задачи.

# 32
Браво ,ти си машина ,а аз се притеснявам дали след около и месеца ще мога да извършвам тежка физическа активност!
Защо бях чула ,че при по-рано вдигане на тежко има опасност от херния ,и усложнения!
На мен ми отне точно месец, за да мога да започна да вдигам около 20 кг без болки. Но аз имах усложнения и шевове и на стомаха, иначе ми бяха казали, че и по-рано мога да се върна към такива задачи.
[/quote]

# 33
  • София
Аз все пак се допитвах до лекарите - не смеех на своя глава да вдигам тежко - даже тубите с вода ми стояха на пода и кляках да си сипя. Grinning Та според тях можеше след третата седмица, но изчаках, защото просто ме болеше вътре. На 30-тия ден обаче започнах да вдигам - малко, с почивки, внимателно. После вече забравих, че съм имала нещо.

# 34
А датата имаше дискомфорт в стомаха (оригване ,подуване ),или спазваше страна диета ?Аз постепенно вкарвам нови хране в менюто (23ден от операцията),досега на по-леки храни ,но все още имам дискомфорт в стомаха(неприятно е)

Аз все пак се допитвах до лекарите - не смеех на своя глава да вдигам тежко - даже тубите с вода ми стояха на пода и кляках да си сипя. Grinning Та според тях можеше след третата седмица, но изчаках, защото просто ме болеше вътре. На 30-тия ден обаче започнах да вдигам - малко, с почивки, внимателно. После вече забравих, че съм имала нещо.Чакам твоя отговор!
[/quote]

# 35
  • София
Бяха ми дали едно листче с диета за първия месец - кои храни да избягвам, на кои да наблягам. Но, честно казано някои ми действаха доста зле (особено храните с фибри) и ги спрях. Аз лично поне два-три месеца се подувах от какво ли не.

# 36
Здрасти ,четох поста ти ,след корко месеца ,можеше да работиш тежка работа,след операцията ?
Кога усети ,чу имаш сили ,и издръжливост ?
Здравейте.
Вчера мина операцията. Всичко мина добре. Извадиха камък като казаха, че е била възпалена жлъчката. Добре, че сега съм решила.
Вече съм по-добре. Ставам до тоалетна. Слагат ми кръворазреждащи мисля казаха хепарин.  Още не са ми давали храна. Имам и ластичен бинт по краката, че чак ми изтръпват.
В неделя като ве приеха така се бях притеснила, че вдигнах кръвно и вчера преди операцията ме гледа кардиолог, всичко беше наред.
За сега е това, чакам да мине лекаря да каже какво правим.
Благодаря за подкрепата.
🤗
[/quote]

# 37
Здравейте ,карко месеца след операцията може те да работите по -тежка работа (моята работа е тежка ,за това и въпроса ми е такъв)?
Сред 3.месеца според вас ще е възможно ли ?
Храносмилателната система след колако време вляза в ритъм пре вас?
Здравейте,

Надявам се при възстановяването да е бързо.  Аз също имам проблем с жлъчката и отлагам операцията. Но вече се замислям. Бих искала да попитам в коя болница си я направихте и какво ви е мнението?
[/quote]

Здравей,

Възстановяването  върви добре.
Правих я в болница Надежда при др.Костадинов освен направлението платих и 1750 лв. за избор на екип 900 , консумативи 600 и престой 250.
Стаята беше с 3 легла , много чиста и много добре. Всички бяха много мили. Приеха ме на 19-ти направиха всички изследвания на 20-ти операцията няколко часа след нея ме раздвижиха и вече си ставах до тоалетната.
На 21 ме изписаха с малки лепенки, които са 4 на брой.
След операцията имаш газ в корема от който имаш газове, които са важни и аз имах болка в рамото и врата за 2, 3 дни.
Имам дразнене в гърлото и леко по хранопровода, но е от тръбата по време на операцията.
Казаха, че и това ще мине.
Вече съм по-добре въртя се в леглото, готвя.
Всичко беше наред.
Ако ти трябва още някоя информация пиши.
[/quote]

# 38
Стана ми интересно - щом се плаща за избор на екип, консумативи и престой, парите от направлението какво покриват?

А на някой случвало ли се е да му казват противоположни мнения дали има нужда от операция? Според единия лекар трябва спешно премахване на жлъчката, а другият каза, че при спазване на диета може да си карам до някоя сериозна криза и чак тогава да се махне. Разбира се, повече ми хареса втория доктор Smile

# 39
На мен ми бяха казали, че ако расте много камъка е най-добре да се махне.

Аз бях направила тежка криза и ме приеха по спешност. Платих 7,40 за престоя, а останалото се прие от здравна каса. Знам, че за плановите се плащат консумативи и екип.

# 40
  • София
Стана ми интересно - щом се плаща за избор на екип, консумативи и престой, парите от направлението какво покриват?
Здравната каса покрива стандартен екип, стандартна операция и престой (освен 5 лв на ден или нещо подобно, които се плащат от пациента). Ако решите да изберете кой екип да оперира, се доплаща. Доплащат се и лапароскопските консумативи, които не се покриват от касата. При мен те бяха около 2000 лв, защото се е наложило да ползват два комплекта. Ако изберете и частна стая - още отгоре.

# 41
  • Пловдив
Лапароскопията ми беше на 18.01.2023г в УМБАЛ "Свети Георги" Пловдив,платих само по 5,90лв на ден за 4 дневен престой,операцията ми беше планова,оператор беше завеждащ клиника по специална хирургия проф.Учиков.Не съм избирала екип,не съм плащала за консумативи!

# 42
  • София
Лапароскопията ми беше на 18.01.2023г в УМБАЛ "Свети Георги" Пловдив,платих само по 5,90лв на ден за 4 дневен престой,операцията ми беше планова,оператор беше завеждащ клиника по специална хирургия проф.Учиков.Не съм избирала екип,не съм плащала за консумативи!

Вадене на камъни или премахване на жлъчка? Моите консумативи бяха за премахването.

# 43
Камъните в жлъчката не се махат, маха се целият жлъчен мехур.
Не мога да кажа тогава, защо на едно място се взимат, на едно не. Мен ме оперираха в Медицински институт на МВР и платих само такса за леглоден, защото нямам роднина в МВР /те са освободени и от тази такса/.

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 19:03 от JustLinn

# 44
  • Пловдив
ElzaFB,лапароскопия за отстраняване на жлъчен мехур,органът вече го няма(и камъните).

Общи условия

Активация на акаунт