Открих темата и пиша по нощите, защото от седмици почти не спя. Имам кризи, но причината е пълна загадка. Имам камъни в жлъчката от 17 години, но проблем досега не съм имала. Пазя строга диета, защото съм с автоимунно заболяване на черния дроб. Заради него гастроентеролозите съветваха да не се маха жлъчката. От седмици обаче започна да ме боли в дясно под реброто, на кръста и на гърба точно, където е бъбрека. В същото време имам болки и ниско долу, където е уретрата. Започнах с гастронтеролога. Той ме прегледа на ехограф и каза, че жлъчката е спокойна, каналите са отпушени, нямам задебеляване на стените. Предположи, че имам бъбречна криза, защото имам камъчета в бъбреците. Даде ми изследвания. Всички бъбречни са в норма, нямам парене при уриниране, урината ми е бистра. Даде ми кръвни изследвания да види жлъчката. Асат, алат и билирубин са в норма, само ггт и амилазата са завишени. Гастрото каза да махам жлъчката.
Не съм сигурна дали е това. Всеки ден ме боли силно или под реброто и отзад до бъбрека, или по хода на дебелото черво и кръста отзад. Отделно като ме боли кръста усещам пробождане в уретрата. На някой от вас познати ли са тези симптоми? Може ли да жлъчка? Не знам накъде да тръгна, а махането на жлъчката без да е наложително ще ми донесе повече негативи, отколкото ползи. Благодаря на който ме е изчел