Операция на жлъчка

• 8 586
  • 73
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте!
Открих темата и пиша по нощите, защото от седмици почти не спя. Имам кризи, но причината е пълна загадка. Имам камъни в жлъчката от 17 години, но проблем досега не съм имала. Пазя строга диета, защото съм с автоимунно заболяване на черния дроб. Заради него гастроентеролозите съветваха да не се маха жлъчката. От седмици обаче започна да ме боли в дясно под реброто, на кръста и на гърба точно, където е бъбрека. В същото време имам болки и ниско долу, където е уретрата. Започнах с гастронтеролога. Той ме прегледа на ехограф и каза, че жлъчката е спокойна, каналите са отпушени, нямам задебеляване на стените. Предположи, че имам бъбречна криза, защото имам камъчета в бъбреците. Даде ми изследвания. Всички бъбречни са в норма, нямам парене при уриниране, урината ми е бистра. Даде ми кръвни изследвания да види жлъчката. Асат, алат и билирубин са в норма, само ггт и амилазата са завишени. Гастрото каза да махам жлъчката.
Не съм сигурна дали е това. Всеки ден ме боли силно или под реброто и отзад до бъбрека, или по хода на дебелото черво и  кръста отзад. Отделно като ме боли кръста усещам пробождане в уретрата. На някой от вас познати ли са тези симптоми? Може ли да жлъчка? Не знам накъде да тръгна, а махането на жлъчката без да е наложително ще ми донесе повече негативи, отколкото ползи. Благодаря на който ме е изчел

# 46
Аз не съм така добре запозната и не мисля, че мога да дам адекватно мнение по темата.
Моята драма с жлъчката беше придружена с остра болка около стомаха и под гърдите. Аз като отидох при гастрото веднага на ехографа лъсна проблема и ме вкараха в болница.
Определено при мен болката не беше точно такава каквато я описваш, но различен организъм.

# 47
Утре имам час при хирург за насрочване на дата за операция. Не искам повече да търпя кризите. Тревожат ме обаче разни обстоятелства, защото съм хронично болна. Най-голям дерт ми е хернията, не знам дали няма да ми откажат операция заради нея. Чета оптимистични разкази в тази тема и са ми глътка въздух, но сигурно ще съм уплашена преди операцията.

# 48
Другата седмица ще ми махат жлъчката. Постъпвам във вторник. Отивам като на заколение. След множество изследвания ревматолозите написаха заключение, че интубация е невъзможна поради напреднал стадий на артрит, който пречи да движа главата си нагоре и надолу. Избрах частна болница заради наличието на съвременна апаратура, говорих с анестезиолога, вероятно ще се видя с него още веднъж. Уплашена съм ужасно, но няма да мога да живея с вечно напрежение да не с случи нещо, а освен това не бива операцията да е по спешност. Надявам се психически да издържа, защото физически съм свикнала на всичко. Хронично болна съм. Тревожа се и как ще се изправя, сутрин ставам напълно схваната и без операции. Препоръчаха ми да нося дълъг шал, за да си помагам, дали е достатъчно? Някакъв съвет още?

# 49
Ън, четиво преди операцията. Аз прочетох всички теми
https://www.bg-mamma.com/?topic=1610739

# 50
Това с шала е много добра идея. Аз лично преди да стана си вдигах максимално леглото в седнало положение и така ставах по-лесно. Първият ден докато си с дрен е по-тегаво ставането, но като го махнат нещата стават по-поносими.
Недей да си натоварваш съзнанието, моята операция я направих 4 месеца след раждане и си оставих кърменото бебче вкъщи с баща и. Психически бях смазана, но се събрах и мога да ти кажа, че това наистина беше най-доброто решение.
Моят съвет е да не се правиш на герой като мен и ако те боли си поискай болкоуспокояващо!!! Първата вечер отказах с идеята, че болката е търпима и цяла нощ не успях да спя спокойно.
 Вземи си свободни дрехи за престоя там и изписването, нещо което няма да ти дразни на корема около разрезите. Аз бях си взела клиновете от бременността, защото са супер широки в тази област и ми беше комфортно.
Ако лекаря ти даде зелена светлина, гледай да се разхождаш максимално много, но бавно и леко. Това помага много за по-бързото възстановяване и раздвижване.

Стискам палци всичко да мине леко и да се чувстваш добре след това.

# 51
Ън,
Операцията /лапароскопска/ е едно няма нищо, на фона на описаните проблеми, които имаш. Още на другия ден си във форма. При мен така мина, не че не бях си написала завещанието.
Стискам палци, вярвам, че всичко ще мине и ще бъде наред.

# 52
Тревожи ме интубация. Имам промени, следствие на артрит и според ревматолозите няма да успеят да вкарат тръба. Имат обаче бронхоскоп и се надявам с него да успеят. Тази сутрин ми е тежко и ми пари в стомаха и хранопровода.

# 53
  • София
Тревожи ме интубация. Имам промени, следствие на артрит и според ревматолозите няма да успеят да вкарат тръба. Имат обаче бронхоскоп и се надявам с него да успеят. Тази сутрин ми е тежко и ми пари в стомаха и хранопровода.
Здравей, стискам палци всичко да мине благополучно. Ще разказваш тук, желая безпроблемна операция и бързо възстановяване.

# 54
Дойде време да разкажа. В сряда беше операцията. Тревожех се за интубация, но точно тя мина перфектно. Бяха се подготвили предварително добре. Събудих се обаче с тръбата. Явно нарочно не я бяха извадили, защото чух женски глас, който каза: тя реагира, вади тръбата. Усетих как я изтеглят, но не успях да отворя очи. Събудих се в леглото си в стаята. Болеше ми и казах, че ме боли, след малко ми пуснаха обезболяващо. По-- късно дойде хирурга да ме види и каза, че не били подготвени, че имам толкова силна сколиоза, работили на малка площ, било трудно и напрегнато. Каза: мина ти и този дерт. Точно така е. Установих, че операцията е продължила около час и половина. Нещо изглежда не е било съвсем наред щом са се забавили и изглежда са с подготвяли за усложнение, затова бяха оставили тръбата. Е събудих се, не се дадох. Сега възстановяването върви нормално и след седмица ще ми свалят конците. Добре, че вече ми е зад гърба.

Последна редакция: нд, 20 юли 2025, 22:20 от Ън

# 55
Много се радвам, че всичко е минало добре. Сега малко диета и ще си Ок.
Герой си ти.

# 56
Ех, че хубаво! Радвам се, че се чувстваш по-спокойна!
Бързо възстановяване!

# 57
Радвам се ,че при вас е минало добре и сега сте по-спокойно!
На мен ми предстои на 28.07.25 .
Гледам да не се притеснявам много. Хирургът каза,че в сравнение със секциото, тази операция няма и да я усетя. Ще е лапароскопска.

# 58
И при мен беше лапароскопска, но аз имам увреждания, които пречат. При добро общо здраве минава леко.

# 59
Скрит текст:
Радвам се ,че при вас е минало добре и сега сте по-спокойно!
На мен ми предстои на 28.07.25 .
Гледам да не се притеснявам много.
Хирургът каза,че в сравнение със секциото, тази операция няма и да я усетя. Ще е лапароскопска.
Вярно е. Минах и през двете. Секциото беше преди повече от 20 години и въпреки, че е с два шева излизането от упойката беше ужасно, та моите страхове бяха повече от упойката и интубацията, но всичко мина много леко.

Общи условия

Активация на акаунт