Много благодаря за информацията. А трябва ли да говоря с тях предварително? Последния път като бях на преглед питах на регистратурата на 5тия етаж, но там доста нелюбезно ме отрязаха с "Нищо не се запазва предварително, направо като започне раждането". Как точно се избира екип, ако направо отида като започне (ако приемем, че започне от само себе си)?
Първо трябва да се ориентирате при кой лекар искате да раждате. Запазвате си час при него и в зависимост кой месец сте той ще прецени колко често да ви вика на преглед. Вече в деня на раждане не съм стигнала до там дали звъните на Вашия лекар или от болницата му се обаждат да дойде след потвърждение,че раждането е започнало. Няма вариант в деня на раждането да си изберете лекар, без да сте негов пациент и да сте го посетили поне няколко пъти. Аз се следя при моята лекарка от началото на бременността, вече съм 6ти месец.
Много благодаря за информацията. А трябва ли да говоря с тях предварително? Последния път като бях на преглед питах на регистратурата на 5тия етаж, но там доста нелюбезно ме отрязаха с "Нищо не се запазва предварително, направо като започне раждането". Как точно се избира екип, ако направо отида като започне (ако приемем, че започне от само себе си)?
Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 23:12 от Madness88
Първо трябва да се ориентирате при кой лекар искате да раждате. Запазвате си час при него и в зависимост кой месец сте той ще прецени колко често да ви вика на преглед. Вече в деня на раждане не съм стигнала до там дали звъните на Вашия лекар или от болницата му се обаждат да дойде след потвърждение,че раждането е започнало. Няма вариант в деня на раждането да си изберете лекар, без да сте негов пациент и да сте посетили поне няколко пъти. Аз се следя при моята лекарка от началото на бременността, вече съм 6ти месец.
Ако се следите при дадения лекар, когато наближи термина и още не сте родила, той ще Ви обясни как ще процедирате, когато започне раждането. При мен така стана, че ме приеха и дежурния, който ме прие ми каза, че следящия ме доктор е уведомен и ще дойде, когато раждането започне (мен ме приеха с 4см разкритие, на 8 см следящия ме вече беше в родилна зала)
Ако някой има опит с подобен случай в Токуда конкретно, моля да сподели - ако знам че ще изражда заместващ, ще мога ли да се видя поне 1-2 пъти преди раждането с него?
По-скоро останах с впечатлението, че доктора трябва да посочи заместващ предварително. Ако е случайно паднал се, е ясно че няма как.
Много зависи от ситуацията, при естествено раждане трудно може да се планира с точност какво, кога и как ще се случи. При мен стана така, че като ми изтекоха водите през нощта, тръгнахме към Токуда, пратих съобщение на д-р Атанасова и тя дойде след около 20 мин след мен в болницата, през това време ме прегледа д-р Колева, която беше дежурна, наложи се спешно секцио и двете ме оперираха. Ако е планово секцио с дата и час, се обсъжда и естествено планира по-точно. При естествено раждане си е май повече до късмет. Имам приятелка, която роди естествено с няколко напъна и всичко стана толкова бързо, че лекаря, при който трябваше да ражда не успя да стигне на време до болницата.