Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 36

• 30 364
  • 463
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Здравейте, различните лекари в Токуда правят ли секцио по различни методи? Режат ли мускули или ги разделят? Чета и във Фейсбук, че след секцио при различни лекари момичетата се чувстват от много добре до много зле , което ме навява на мисълта, че някой лекари може би ползват различни методи. Също дали сте сменяли лекар в самата болница и имало ли е драми/проблеми?

Аз съм с два пъти класическо секцио. Второто ми беше в Токуда и мина в пъти по-леко от първото. Още вечерта в реанимация можех да седна спокойно. Нямах никакъв проблем със ставането при раздвижването. На втория ден си мъкнах и кляках за куфара все едно не съм имала операция, а в деня на изписването дори си подтичвах докато оправях документи. Коремът се прибра по-бързо (почти изцяло докато бях в болницата, леко като преяла изглеждах на изписването), а кървенето беше в пъти по-леко. За мен не е толкова до метода, колкото кой го е направил реално.

Не намерих някой да прави по Щарк в Токуда като бях търсила информация (сега пролетта раждах).

# 301
Здравейте, следя се при доц. Атанасова и живот и здраве ще раждам при нея. Въпросът ми е към дамите раждали с епидурална упойка: Накрая като се достигне разкритие 8-9см и после на напъните спират ли упойката или просто я намялат, за да се усещат напъните? Имам 1 естествено раждане без упойка и този кашмар не искам да се повтаря, но май накрая пак си усещаш болките. Confused Разкажете при Вас как е било. Благодаря!
Аз раждах естествено с епидурална упойка преди две години при доц. Нашар. Мога да го опиша така, при епидуралната упойка не усещаш ужасно силната болка в корема (като менструална) от контракциите, но усещаш напъните. Аз лично усещах и шевовете. Предполагам количеството упойка е съобразено. От самото излизане на бебето болка не съм усетила. Само при контракциите до подействане на упойката. После всичко стана супер бързо.

# 302
Ох, болката при последните сантиметри разкритие е на светлинни години от менструалните болки. Grinning
Силно се надявам упойката да облекчава процеса и да се усещат само напъните. Много Ви благодаря за отговора, звучи обнадеждаващо.
Здравейте, следя се при доц. Атанасова и живот и здраве ще раждам при нея. Въпросът ми е към дамите раждали с епидурална упойка: Накрая като се достигне разкритие 8-9см и после на напъните спират ли упойката или просто я намялат, за да се усещат напъните? Имам 1 естествено раждане без упойка и този кашмар не искам да се повтаря, но май накрая пак си усещаш болките. Confused Разкажете при Вас как е било. Благодаря!
Аз раждах естествено с епидурална упойка преди две години при доц. Нашар. Мога да го опиша така, при епидуралната упойка не усещаш ужасно силната болка в корема (като менструална) от контракциите, но усещаш напъните. Аз лично усещах и шевовете. Предполагам количеството упойка е съобразено. От самото излизане на бебето болка не съм усетила. Само при контракциите до подействане на упойката. После всичко стана супер бързо.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 22:20 от Madness88

# 303
Знаете ли на 23-ти дали ще има прегледи, тъй като е почивен и онлайн не ми дава да запазя час?

# 304
Аз имах запазен час за 23ти от преди 4 месеца и ми се обадиха да ми кажат, че тъй като е почивен трябва да го преместим за друг ден.

# 305
И от регистратурата не вдигат както обикновено, за да си запиша час

# 306
Знаете ли на 23-ти дали ще има прегледи, тъй като е почивен и онлайн не ми дава да запазя час?

Не, няма да работи ДКЦ-то.

# 307
Здравейте, има ли някоя, която да се е проследявала и раждала при др Маркова?

# 308
Здравейте, виждам, че предимно се коментира АГ отделението, но се надявам въпросът ми да достигне до хора, които са си правили операция за смяна на тазобедрената става при д-р Яблански. Интересува ме как протече всичко, от подготовката преди операцията, самата операция и рехабилитацията в болницата след това. Може да ми пишете и на лични, благодаря.

# 309
При сравнението имах в предвид мястото, а не интензитетът 😊. Ниско в корема. Но напъните, които са си като позиви за ВЦ се усещат.
Ох, болката при последните сантиметри разкритие е на светлинни години от менструалните болки. Grinning
Силно се надявам упойката да облекчава процеса и да се усещат само напъните. Много Ви благодаря за отговора, звучи обнадеждаващо.

# 310
Здравейте,дали е възможно раждане без да включва неонатологичен пакет? Предполагам ,че ще е и по-евтино.Честно казано не бих дала толкова пари за раждане,а като гледам цените..

# 311
Здравейте,дали е възможно раждане без да включва неонатологичен пакет? Предполагам ,че ще е и по-евтино.Честно казано не бих дала толкова пари за раждане,а като гледам цените..

Не, задължителен е.
За съжаление в Токуда няма нищо евтино.
Цените са много надути. Тук нямам предвид АГ отделение конкретно, а като цяло всякакви услуги. Кръвни изследвания, прегледи, процедури..
550 лв искат в дерматологията за лазер.
Същия лазер, при същия лекар, но “в частен кабинет” струва 399..

# 312
Здравейте,

Може ли повече информация за тези кортикостероиди Дексаметазон? Имам направен серклаж в 18та седмица и шийка към момент 18мм. Ще го махнат в 37 г.с и се очаква да настъпи раждане (хипотетично).
Има вероятност да ме приемат в понеделник за въпросните инжекции. Има ли някоя, която е лежала за такова нещо-по колко са на ден, как се бият, има ли възможност да ходя само да ги бият и да си почивам у дома или задължително трябва да лежа там.
Благодаря!

# 313
Tова е кортикостероидната терапия,за да развият дробовете на бебенцето,нали така?
Да,аз бях така с първата ми бременност.Лежах май 3 дни в отделението,поставяха ми ги два пъти дневно.После ме изписаха и не след дълго наистина родих и детето ми дишаше само и беше напълно здраво.

# 314
Tова е кортикостероидната терапия,за да развият дробовете на бебенцето,нали така?
Да,аз бях така с първата ми бременност.Лежах май 3 дни в отделението,поставяха ми ги два пъти дневно.После ме изписаха и не след дълго наистина родих и детето ми дишаше само и беше напълно здраво.

Да, точно същото ми обясниха, че е за дробовете на бебето. Обаче аз сега съм 32ра и се притеснявам да не тръгне по-рано. Навсякъде пише, че се прави непосредствено преди раждането, а аз имам още 5 седмици..

Общи условия

Активация на акаунт