Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 36

• 103 059
  • 1 402
  •   3
Отговори
# 1 110
ХЕДРА или АСЯ ДЕМИРЕВА ! Нарочно е с главни букви.. Потърсете в гугъл и ще ви излязат ! Също и Ла лече лига! Лекар хирург няма да ви помогне, гарантирам! Най-много да ви натъпчат с антибиотици…

# 1 111
Здравейте отново. Дали може като показват бебето на бащата след раждането (доколкото знам през стъкло), с него да е и по-голямото дете?

# 1 112
  • София
Момичета и аз искам да питам нещо за таткото и виждането на бебчето.
Ако таткото идва на свиждане, има ли как бебчето да е с майката в този момент.
Обмислям единична стая, ако има изобщо такъв вариант и тати да идва при нас, дори и ако трябва да доплатя някой от дните да остане като придружител.
Също, ако доплатя за придружител какви са правилата? Може ли таткото да си идва през деня няколко пъти и да остава за няколко часа и после да се връща?

# 1 113
Sammy, бебето си е при теб колкото искаш и през деня и през нощта независимо дали си в двойна или единична стая. Взимат ги за изследвания, прегледи, смяна на памперс и ако е нужно да се направи някаква процедура. Поне при нас когато беше време за посещения малката беше при мен с изключение на един път, когато я сложиха на лампа заради жълтеницата.

До колкото знам придружител се  допуска само ако си в единична стая. Може да излиза има идва когато си поиска, ако е вписан като придружител. Но предварително ми искаха да кажа кои дни ще е при мен таткото. Може и да спи при вас на дивана.
,

# 1 114
  • София
Много благодаря за инфото!
Аз нещо се блазня в последния ден преди изписването да включа таткото в схемата, за да не е толкова ошашкан, като се приберем, пък и аз да съм малко по-сигурна в себе си и бебето вече.
Стискайте ми палци да има единични стаи, като дойде големия ден 😉

# 1 115
Друго си е в болницата. Всичко е под график, като ядене, смяна на памперси, къпане и тн. На теб ти разрешават само да го храниш. За смяна на пелени и къпане не ти разрешават. За къпането само гледаш и може да задаваш въпроси, но до там. Ако ще остава за през нощта имай предвид, че дивана не е нещо голямо и ако е висок таткото може да не му е много комфортно. Иначе дават чаршафи, завивки и възглавници. Храна само на мен ми даваха, той си хапваше от заведенията навън.

# 1 116
Друго си е в болницата. Всичко е под график, като ядене, смяна на памперси, къпане и тн. На теб ти разрешават само да го храниш. За смяна на пелени и къпане не ти разрешават. За къпането само гледаш и може да задаваш въпроси, но до там. Ако ще остава за през нощта имай предвид, че дивана не е нещо голямо и ако е висок таткото може да не му е много комфортно. Иначе дават чаршафи, завивки и възглавници. Храна само на мен ми даваха, той си хапваше от заведенията навън.

А за единична стая на АГ регистратурата предварително ли трябва да се каже, за да имат предвид, ако има свободна или чак при приема в болницата?

# 1 117
При приема в болницата в административният им офис. Аз бях с планово секцио.

# 1 118
Здравейте, момичета!

Бих искала да попитам някоя от вас, която вече е раждала в Токуда, дали има смисъл, освен проследяване при избрания АГ, да ходим и паралелно при друг, който е по ЗК? И също така, моя позната ми каза, че ако не се следя и по ЗК, раждането накрая ми се смята като на неосигурено лице.

Благодаря и хубав уикенд!

Здравейте отново! Цитирам се за ъпдейт по този въпрос. Тук ми отговориха някои момичета, но днес говорих с главна регистратура, защото не успях да се свържа с АГ. Те се консултираха с тях и твърдят, че ако не се следя и при АГ, който е по ЗК цената на раждането ще е по-висока, а именно като за неосигурено лице.

Моята проследяваща е д-р Апостолова и от толкова въпроси забравих да я попитам за цената на раждането конкретно. Каза ми, ако искам да се запиша и при АГ по ЗК, за да мина някои прегледи и изследвания там, но за раждането не е ставало въпрос. А моето запитване беше породено от това, че моя позната, която се следи при д-р Атанасова, е получила информация от нея, че е добре да се следи и по ЗК заради цената на раждането.
Сега, след новите цени, по мои сметки раждането за осигурени лица е 4000лв. (вариант 1 нощувка във ВРБ при секцио + 3 нощувки в двойна стая).

Може ли някоя от вас, която е раждала скоро, да сподели дали е имала проследяващ и по ЗК и ако да/не, колко е платила накрая за всичко?

# 1 119
Това е много странно. Първата бременност следих при Атанасова през 2021 и тогава се следях и по ЗК другаде. Втората през 2023/2024 следях единствено в Токуда при Атанасова и изобщо не е ставало дума да плащам повече за раждането. И двата пъти Атанасова ме посъветва да се следя по ЗК, за да минат някои изследвания по каса, но вече с едно дете вкъщи и работеща, нямаше как да губя още време в прегледи, висенето в Токуда ми беше достатъчно.
При постъпване в Токуда правят справка дали съм с платени здравни осигуровки, което ме прави здравноосигурена и платих като такава. Не мисля, че е възможно да се осигурявате и да ви накарат да платите все едно не се. Според мен питайте на място като отидете - и лекаря, и АГ регистратура, ако трябва и в административния офис на етажа също идете.

# 1 120
Точно така е,както пише Фаерлина, при постъпване в болницата се прави справка в системата дали човек е здравноосигурен. Ако е, то се таксува като такъв, съответно ако не е - плаща по-високата цена. Следенето по здравна каса няма общо. Някои момичета се следят на частно и държавно, тъй като жк са веднъж месечно,а на тях им се иска по-често да виждат детето на ехограф,или да обсъждат въпроси с доктора. Има и случаи, където бременността е рискова и налага по-често посещение. По зк минават и доста изследвания, както могат да ви издават и болнични,без да плащате, тъй като някъде четох,че в частна болница болничният се таксува 50 лв и ми се вижда скандална тази цена. Имайте предвид,че здравноосигурените бременни са освободени и от потребителска такса/при ЛЛ,например/.

# 1 121
На мен ми звучи като да сте попаднали на некомпетентни служители на регистратура. Аз като раждах имах въпроси, свързани с цените и нито от централна, нито от локална регистратура успяха да ми отговорят адекватно. Чак в деня на раждането, като ме пратиха в административния офис, разбрах отговора на въпроса ми. До преди това даже не знаех, че има такъв офис ...

# 1 122
И аз с питане, че вси си мисля да не би да не съм разбрала.
Като тръгна за болницата , било то заради изтекли води или чести контракции, къде отивам? На регистратурата на 5 ти етаж ли, и какво им казвам? Ако е вечерта или уикенда знам че трябва през регистратурата на спешното да мина, за да ме качат на 5тия етаж? Също вие кога уведомихте следящия си лекар, че отивате към болницата. Аз мисля на мойта да и пиша на вайбър че отивам , все пак да ме има предвид.

# 1 123
  • Бургас
Не съм раждала все още в Токуда тепърва ми предстой август месец живот и здраве всичко да е наред. Но не мисля, че става така отиваш с изтекли води и хоп тепърва се разбирате за каквото и да било.Може би към 34-35 г.с ще имате да попълните едни бланки дали ще искате екип, кой лекар ще минете през кардиолог, ще заявите каква стая искате ако имате допълнително здравно и прочие.Другото което си мислех няма ли ден на отворени врати в самата болница специфично за бременни на което ще обяснят кога кое и как.

# 1 124
Не съм раждала все още в Токуда тепърва ми предстой август месец живот и здраве всичко да е наред. Но не мисля, че става така отиваш с изтекли води и хоп тепърва се разбирате за каквото и да било.Може би към 34-35 г.с ще имате да попълните едни бланки дали ще искате екип, кой лекар ще минете през кардиолог, ще заявите каква стая искате ако имате допълнително здравно и прочие.Другото което си мислех няма ли ден на отворени врати в самата болница специфично за бременни на което ще обяснят кога кое и как.

Всичко това се попълва при постъпване за раждане - било то естествено или планово секцио, а не предварително. Екип винаги се заплаща в Токуда независимо кой е израждащият - проследяващият или дежурен.

Има беседи за родители, трябва да се следи ФБ страницата на болницата за точни дати.

Общи условия

Активация на акаунт