Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 36

• 102 987
  • 1 402
  •   1
Отговори
# 1 305
Отношението на абсолютно всички беше топ от началото до края

# 1 306
За съжаление може да се случи навсякъде независимо дали е частна болница или държавна.

Тук в Токуда се случват разнообразни сценки, които ръководството успешно или безуспешно “замита”.
Поредният случай беше с пияна лекарка, която уж за пред потърпевшите беше “махната”.
Е не са я махнали, а я преместиха в Сити Клиник, което пак е същото. От единия крачол в другия.

# 1 307
Здравейте, имам въпрос относно гадене и повръщане в начална бременност. Как се процедира ако искам да ми пуснат система? Не успявам храна никаква да задържа. Обаждам се на АГ-то или директно отивам в болницата?
И също така хоспитализират ли те или те пускат система и си тръгваш?
Първата бременност този период не се следях в Токуда и лекарката ми пусна само система и си тръгнах, но тук не знам как е

# 1 308
Родих в края на юни в Токуда. Изцяло положителен ми е опитът, отношението на всички беше много добро. Не се притеснявайте, в добри ръце сте. АГ-то, при което се следих, беше в отпуск и родих при д-р Леков. Изключително доволна и благодарна съм му и силно го препоръчвам.

# 1 309
Здравейте, бих искала да попитам дали д-р Атанасова отговаря на обаждания и съобщения по време на проследяването на бременността (при възникнали въпроси или притеснения)?

# 1 310
Здравейте, имам въпрос относно гадене и повръщане в начална бременност. Как се процедира ако искам да ми пуснат система? Не успявам храна никаква да задържа. Обаждам се на АГ-то или директно отивам в болницата?
И също така хоспитализират ли те или те пускат система и си тръгваш?
Първата бременност този период не се следях в Токуда и лекарката ми пусна само система и си тръгнах, но тук не знам как е
На мен ми беше обяснено следното: в делничен ден до 18ч отивате в на 5ти етаж. След 18ч минавате през Спешното и викат аг да ви прегледа и да реши за хоспитализация и т.н.

# 1 311
Здравейте, малко се паникьосах и реших да ви пиша, от разпространяващия се разказ на жена родила в Майчин дом и изживяла кошмарно раждане с шамари, цинизми,унижения. Предполагам доста от вас са го видяли в социалните мрежи.
Освен нейния шокиращ разказ ме шокираха коментарите, в които няколко човека писаха, че в Токуда се случвало същото.
Като човек изживял ужас от операция преди години и отношение в болница и за малко не умрях, мислех, че в Токуда не само заради цената, но и реномето на болницата, не би следвало да си позволяват такива неща.
Надявам се такива неща реално да не се случват там и не съм чела всички теми назад, но до сега не съм срещала отрицателно мнение, камо ли кошмарни разкази нито от познати, нито в социалните мрежи.
Извинявам се, че пиша с такъв въпрос, но съм лесно паникьосващ се човек с доста голяма травма от отношение при и след операция.

Прикачам пример:

Бих се върнала в Токуда да родя още 10 деца. Отношението към мен от ден 1 на бременността до изписването от родилното беше топ - професионално, с грижа и направиха този момент запомнящ се (положително, разбира се) за мен.

# 1 312
Здравейте, бих искала да попитам дали д-р Атанасова отговаря на обаждания и съобщения по време на проследяването на бременността (при възникнали въпроси или притеснения)?

Да, на мен винаги ми е отговоряла по вайбър в рамките на деня , най- късно на следващия.

# 1 313
Здравейте! Аз родих през 2022г при д-р Атанасова. За нея мога да разказвам до безкрай колко е прекрасна и времето никога няма да ми стигне… но тези дни се замислих, предвид натоварения и график и преди, и сега, искам да попитам има ли майки, които са се следили, раждали при нея първо дете и как са процедирали при втора бременност? Тоест като забременеят пак нейните пациентки успява ли да ги вмъкне в графика си за следене от самото начало, поне тях?

# 1 314
Раждала съм в Токуда два пъти, аборт съм правила, приемали са ме по нощите в неделя бременна и прочие ситуации. Винаги са били адекватни и са се държали както трябва.
Имам негативно преживяване при второто раждане, когато ми бяха казали, че има свободни самостоятелни стаи, а после ме излъгаха, че няма, защото ги пазеха за две вип силиконки. Беше изключително грозно и обидно. Преместиха ме на следващия ден след като се освободи друга стая, но сигурно цял живот ще помня това отношение. Но от към медицинска грижа, наблюдение, грижа за бебетата и прочие - никакви оплаквания нямам.
Е, можеше да ми спестят преглед за разкритие при приема за второто раждане (планирано секцио), ама айде, бяха специализант ли и следваха процедурите по учебник явно.

# 1 315
Здравейте! Аз родих през 2022г при д-р Атанасова. За нея мога да разказвам до безкрай колко е прекрасна и времето никога няма да ми стигне… но тези дни се замислих, предвид натоварения и график и преди, и сега, искам да попитам има ли майки, които са се следили, раждали при нея първо дете и как са процедирали при втора бременност? Тоест като забременеят пак нейните пациентки успява ли да ги вмъкне в графика си за следене от самото начало, поне тях?
Аз се следих два пъти при нея - 2020 и 2024 г. И двата пъти ме прие извън графика й. Не бих я заменила за никоя друга лекарка, още повече с проблемите, които имах и през двете бременностти. Но факт е, че е много натоварена.

# 1 316
Здравейте, малко се паникьосах и реших да ви пиша, от разпространяващия се разказ на жена родила в Майчин дом и изживяла кошмарно раждане с шамари, цинизми,унижения. Предполагам доста от вас са го видяли в социалните мрежи.
Освен нейния шокиращ разказ ме шокираха коментарите, в които няколко човека писаха, че в Токуда се случвало същото.
Не съм срещнала лошо отношение, но родих със секцио.
Аз първоначално се бях настроила, че единственото, което искам е да си тръгнем живи и здрави с бебето. И това ми е основния критерий, по който оценявам отделението като добро.
Все тая ми беше за обстановката - за мен нямаше значение ще имам ли пердета, или не, нито каква е храната. Също и че няма да ми пука ако някой ми каже нещо на криво.
Никого не защитавам, но раждането е напрежение и за персонала, който отговаря за два живота. В крайна сметка те искат всичко да приключи благополучно. Дали пък пациентката не преекспонира ситуацията..

# 1 317
Професионализъм и човешко отношение не са взаимно изключващи се понятия, даже напротив. Не мисля, че някой очаква 5 звезден хотел отивайки в държавна болница, но и такова отношение е абсолютно недопустимо, независимо дали е държавна или частна. Бих се съгласила, че може би Антония преувеличава, ако не бяха десетките други жени в коментарите, които описват същите случки. Разбира се, че и за докторите и целия персонал едно трудно раждане е напрежение, но със сигурност не е това начинът за справяне със ситуацията. Дори не ми се коментира колко ми е противно да чета как майки наричат други майки "лигли" в коментарите под постовете, само защото имат различен праг на болка или са били по-притеснени в този момент.

Лилиян, за Токуда не съм чувала такива неща но това разбира се не значи, че някой не е имал кофти опит и там. Аз съм се насочила към Токуда за проследяване и раждане, защото лично познавам много жени раждали там с изключително позитивни преживявания. Познавам и такива раждали в държавни (най-вече Шейново и бившата Тина Киркова), които са много доволни, но там са по-скоро смесени мненията и май е до късмет.

Не съм срещнала лошо отношение, но родих със секцио.
Аз първоначално се бях настроила, че единственото, което искам е да си тръгнем живи и здрави с бебето. И това ми е основния критерий, по който оценявам отделението като добро.
Все тая ми беше за обстановката - за мен нямаше значение ще имам ли пердета, или не, нито каква е храната. Също и че няма да ми пука ако някой ми каже нещо на криво.
Никого не защитавам, но раждането е напрежение и за персонала, който отговаря за два живота. В крайна сметка те искат всичко да приключи благополучно. Дали пък пациентката не преекспонира ситуацията..

# 1 318
При мен имаше една сестра дето пускаше хапливи коментари, но я игнорирах. Аз бях секцио и ситуацията беше различна. Още като ме водеха към залата я видях, че не е в настроение. Все бързаше все едно гони нещо. Започна да мрънка как някой си говорел и не им помагал в обличането, после примрънка, че очаквала по-сериозно отношение от мен. Аз се бях уплашила от упойката, защото хем не трябва да мърдаш, хем цялата треперех от студ. Аз съм много зиморничева.
Отделно ми беше първо раждане и не знаех какво да очаквам от упойката и си беше стрес за мен, че мога да мърдам и краката.  Но имаше една млада дама, която ме беше хванала и ме подкрепяше. Другите също бяха любезни.

# 1 319
Професионализъм и човешко отношение не са взаимно изключващи се понятия, даже напротив. Не мисля, че някой очаква 5 звезден хотел отивайки в държавна болница, но и такова отношение е абсолютно недопустимо, независимо дали е държавна или частна. Бих се съгласила, че може би Антония преувеличава, ако не бяха десетките други жени в коментарите, които описват същите случки. Разбира се, че и за докторите и целия персонал едно трудно раждане е напрежение, но със сигурност не е това начинът за справяне със ситуацията. Дори не ми се коментира колко ми е противно да чета как майки наричат други майки "лигли" в коментарите под постовете, само защото имат различен праг на болка или са били по-притеснени в този момент.
Честно казано не съм се задълбавала много в случая, но срещнах и много позитивни мнения за докторката от нейни пациентки, даже ще има протест в нейна защита. А по време на раждане родилката трябва да сътрудничи на екипа, протрахираното раждане крие риск за майката и плода. Касаело се е за тежко раждане, в което в  крайна сметка всичко приключва благополучно. Обаче близките на родилката искат докторката да спре да практикува.
И от кога пациентите решават каква доза от упойката да получат??
Ами явно аз съм от тези с по-висок праг на търпимост, а попринцип съм доста чувствителен човек.

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 11:20 от Harmony12

Общи условия

Активация на акаунт