Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 36

• 102 951
  • 1 402
  •   2
Отговори
# 1 335
Аз съм писала многократно в тази тема за раждането ми в Токуда - ако искате върнете назад, но - за мен няма друга болница, в която една жена в България да роди, едно откъм отношение и условия, друго откъм професионализъм. Ако не бях в Токуда и с техния екип, можеше детето ми да има увреждане или по-лошо. Имах трудно паждапе, час и половина напъни, голямо бебе - 3.800 кг, което не изплака. Светкавична реакция и интензивна неонатология на световно ниво. Мен също ме държаха изключително стабилна, нямам и едно разкъсване, освен епизиотомията, въпреки мъките. Просто мога да говоря с часове за Токуда. Моята АГ е д-р Апостолова. Тя ме галеше и целуваше през цялото време, докато се мъчех да излезе бебето и ме напътстваше. Можеше да извади вакуума или да направи форцепс, но до последно държа и вярваше в мен и ми даваше сили, за да не увредим бебето. Упойката ми беше поставена перфектно, веднага ме хвана, след това можех на си ходя, бях подвижна, само болка нямаше. Нямам никакви увреждания на нерви, кръст, главоболие и т.н. Анестезиологът беше с прекрасно отношение, взе предвид алергии, които имах (бяха ми сложили червена гривна за тях) и се върна поне 4 пъти, за да провери как съм. Дойде макс 10 мин, след като казах, че искам упойка. Бях обгрижвана от приема до изписването, както аз, така и бебето ми, като принцеса буквално.
Добавям и това, че в Токуда са с най-модерната и съвременна апаратура, специално в неонатология.

# 1 336
Привет. Раждах първото си дете през 2021 в Токуда, при Атанасова. Тя беше невероятна, но акушерките...кофти опит. Планираме втора бременност и въпреки,че е рано предпочитам да се интересувам. Имате ли идея дали бащата или дула може да присъства? Не желая препоръки за Олга или Зебрите, порадо много лош опит с тях на мои познати. Атанасова е чудесна, но наистина ни е важно този път и бащата да е с мен. И за него, и за мен

# 1 337
В Токуда не пускат бащата/дула по време на раждане.

# 1 338
Много неприятно. На фона на това,че са добра болница и наистина за раждане са окей. Бях чела в предишни теми, мисля от 2018 - 2019,че е било напълно нормално да присъства, да отреже пъпната връв. Дано отново има развитие в тази посока

# 1 339
Привет. Раждах първото си дете през 2021 в Токуда, при Атанасова. Тя беше невероятна, но акушерките...кофти опит. Планираме втора бременност и въпреки,че е рано предпочитам да се интересувам. Имате ли идея дали бащата или дула може да присъства? Не желая препоръки за Олга или Зебрите, порадо много лош опит с тях на мои познати.
Вижте дали имате право на избор на акушерка.
Моя приятелка също има лош опит със Зебрите.

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 09:00 от Harmony12

# 1 340
Не, не позволяват. Май в Св Лазар позволяват. За други болници не знам да са съгласни.

Да, в Свети Лазар със сигурност позволяват присъствие на близък, като особено подкрепят присъствието на бащата, безплатно е.

# 1 341
  • Бургас
Не, не позволяват. Май в Св Лазар позволяват. За други болници не знам да са съгласни.

Да, в Свети Лазар със сигурност позволяват присъствие на близък, като особено подкрепят присъствието на бащата, безплатно е.
И в Надежда ,Щерев и Св.София позволяват присъствие на таткото всяка обаче при различни условия.Специално за Щерев искат да си платиш 300 лв.Аз честно казано не бих го искала при себе си 😁 първия път той имаше голямо желание аз не и много настояваше.Накрая една сестра го докара точно когато ме шиеха долу не знам какво е видял на със сигурност не е красива гледна но пък той нищо не е казал.

# 1 342
Аз говоря за секцио, че в Св. Лазар пускат и бащата при самото раждане. Една от опциите ни беше там и съм разпитвала  по този въпрос. За другите болници само при нормално раждане. За Надежда съм питала за секцио и са ми казвали, че не може. Иначе в някои болници е безплатно, при други се плаща.

# 1 343
И аз потвърждавам, че при секцио не може нито в Надежда, нито в Токуда, нито в Св. София. Миналата седмица се свързах и за трите.

# 1 344

И в Надежда ,Щерев и Св.София позволяват присъствие на таткото всяка обаче при различни условия.Специално за Щерев искат да си платиш 300 лв.Аз честно казано не бих го искала при себе си 😁 първия път той имаше голямо желание аз не и много настояваше.Накрая една сестра го докара точно когато ме шиеха долу не знам какво е видял на със сигурност не е красива гледна но пък той нищо не е казал.

Мисля, че се плаща в повечето болници, поне така беше, когато аз си правих сърч. Иначе сте права, не навсякъде се съгласявт и поставят различни условия.

# 1 345
Аз говоря се естествано раждане и присъствие, за секцио не бих пожелала да присъства. Но това зависи и от динамиката в двойката, и двамата имаме нужда да сме заедно 2рия път в този процес. За Зебрите и Олга съм категорична,че не желая. Имат и много лоши случаи, наскоро и със смърт на бебе , заради ненавременна реакция и липса на анестезиолог, но в социалните мрежи всичко е цветя и рози. Та св.Лазар, където е Олга май отпада. Знам за Надежда, да. Но някак толкова харесвам доктор Атанасова,че просто ми се искаше да съм хем с нея, хем със съпруга ми. А в Надежда май нямаш право на избор на екип. Просто Атанасова толкова ми помогна тогава, въпреки че не беше леко..направи всичко по силите си ,за да протече добре, както и бяхме обсъждали.

# 1 346
В Надежда нямаш право на избор на екип. Ако се следиш и ще раждаш секцио може да си запишеш час при следящият. Но ако си естествено при който се паднеш. Не съм разпитвала подробно, защото раждах секцио, но в Надежда мисля, че може да си платиш за акушер. Може и да бъркам за последното.

# 1 347
Със сигурност може да и избереш акушер , аз се чудех в един момент за Надежда Стаменова и питах , накрая в крайна сметка ми се падна за малко , но родих секцио, много ми помогна за някой неща и със сигурност е страхотна и си заслужава да се плати за нея , ако човек има възможност. На следващия ден след раждането дойде да види как съм дори , което беше също много мило, успокои ме и си тръгна.  Тази жена има страшна дарба да успокоява!

https://
В Надежда нямаш право на избор на екип. Ако се следиш и ще раждаш секцио може да си запишеш час при следящият. Но ако си естествено при който се паднеш. Не съм разпитвала подробно, защото раждах секцио, но в Надежда мисля, че може да си платиш за акушер. Може и да бъркам за последното.

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 16:51 от Lizi:) :)

# 1 348
Значи то излиза,че няма къде да може да присъства освен Зебрите и Олга? Но и да има избор на екип(при следящия например АГ) ?

# 1 349
В Токуда не може бащата. Аз лично не мога да си представя какво може да прави един мъж по време на естествено раждане. Странно ми е, но двойки всякакви.
Аз също имам познати с изключително травматичен опит от Зебрите. Доста е зле там положението. Изпускат много неща. А Св. Лазар е всичко друго, но не и болница. Никога не бих родила в онзи хотел. Ако недай си Боже нещо се наложи, детето или ти направо сте отписани. Една акушерка в Св. Лазар 20 мин не можа да ми хване бебето за тонове, пък какво говорим там да се ражда. Абсурд.

Общи условия

Активация на акаунт