“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №4

• 29 793
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
  • Washington,USA
Много ми е трудно да го гледам, а не е като да не се опитвам
Защо? На мен малко актьорите ми седят изкуствено. Във филмите от САЩ няма такова нещо.

# 331
  • Галифрей
Те актьорите на запад ходят на курсове на най-различни неща пеене,танцуване и тн дори за интимност. Дават им повече време да се подготвят.
А тука ох..повечето са пълна скръб няма да ги коментирам.

Мисля си,че напразно се развълнувахме за този сериал просто започна доста шокиращо и хем да стане интересно само се въртят в един  кръг.Филип цял сезон ще  си ходи с този аутфит. Влюбен е горкият в Мия която само разпорежда,държи се неуважително и се мисли за Шерлок.

# 332
Според мен убиецът е мъжа на Румяна. В началото много бързо го изключиха от заподозрените, има мотиви и е преподавател по история. Има и за какво да си отмъсти на досегашните жертви. Може би някой му помага също.

# 333
  • Галифрей
Според мен убиецът е мъжа на Румяна. В началото много бързо го изключиха от заподозрените, има мотиви и е преподавател по история. Има и за какво да си отмъсти на досегашните жертви. Може би някой му помага също.

И аз така мисля. Него никой не го подозира.От всички той има тези знания.

# 334
Доста съм гледала и чела за серийни убийци. Повечето от тях не убиват собствените си жени (роднини). Когато мъжете убиват жените си е от ревност или защото имат друга и искат нов живот. Но не убиват и още куп хора покрай тях.
Иначе и аз го подозирам Елдъров, заради познанията му по история.

Същото е и с жените убийци, те не са така жестоки, да разпъват на кръст и набождат на колове. Една жена убийца, особено лекар, както е Дора, съвсем спокойно може да убие чрез отрова или да пререже някоя артерия с 1 движение, защото знае как.

# 335
Освен това много се наблягаше в предпримиерни интервюта от екипа, че зрителя ще се изненада. Елдъров е твърде очевиден избор. И нелогичен за мен.

# 336
  • Галифрей
Те пък “ много” предмери ни показаха. Книги,рисунки на демони, вериги,железа,душ гел,бележки на латински.

# 337
  • София
А от къде тръгна това с познанията по история? Той е учител бо български и е водил децата в музея. Надали са им показвали демони.

# 338
  • España
Всъщност е учител по литература , ако това има някакво значение  , освен , че е учил обстойно в университета латински и старогръцки и най-малкото прекрасно може да се ориентира къде и в кои книги да търси “цитати” . Ако се върнеш назад в темата сме го обсъждали обстойно Елдъров като евенуален “заподозрян” .
От последния епизод , освен че се разбра за връзката на Невена с прокурора ( поздравления за потребителката , която се сети по-рано !) , се разбули и мистерията на “жената с ютията” 🥴. Госпожа Тороманова , прилежна домакиня ( само дето е зашила различни копчета на ризата на мъжа си 😉) . Куката е от “старата генерация” , обича да е спретнат , подарява цветя…крещи на подчинените… а с Румяна е излизал другият му скрит образ на любител на садо-мазо . Да вземат да го разкрият най-сетне като бащата на ембриона , за да се приключи с тази линия и да се насочат към другите улики !!!
Всъщност беше много интересна информацията , която гинекологът сподели на Мия и Филип : Елдърова е била бременна миналата година и е абортирала (мъжът и не може да има деца или поне така каза) първото дете не го е искала , а и човекът от когото е забременяла първият път е билдруг ( не Тороманов ) ; след това лекарят е забелязал следите от “бурен секс” и даже я е посъветвал да се оплаче , но тя е отказала , а и вероятно е искала да роди второто дете , даже е подготвила молба за развод и молба за напускане на работа . Явно е обмисляла голяма промяна в личния си живот . Смилев е знаел всичко . Питам се кой ли е предният  любовник на Румяна ?
Десподов категорично отрече някога да е имал секс с нея и аз му повярвах .
Скрит текст:
Между другото, доберманът в сцената при паметника на “Асеневци” си е на Блатечки
Между другото беше много интересен за мен погледът с дрон отгоре над паметника , никога не го бях виждала от такава височина ….даже за миг си припомних конспиративната теория за “конниците на апокалипсиса”…..
Оказа се , че Десподов е знаел , че адвокатът е гей .
Грудов не знам дали и той е в отбора на хомосексуалистите, но вече “имам едно наум “ , подозрително нервен е някак ….
Друго какво….Орце е бивш полицай и “с протекция”( обаче не е Демона, вероятно чисти и прикрива далаверите на тези над него).
Какво имаме до тук :
За двете жертви : 1. Извършителят ги свързва с определен Демон от ада
2.Използва различен символичен уред за мъчение ( според греховете им) ; 3. Оставя съответен текст с историческо послание
Демонът : 1. Академична подготовка ( или чете в библиотеката); 2. Силен физически и доста сръчен ( има достъп до  “Трапезица” ( “Звук и светлина”) и до “Царевец”( където ще се окаже предполагам леговището му в тайната базилика под Патриаршията) ; 3. Отмъщава за нещо от миналото или по някакъв начин отразено и сега . ( има някакъв свой “морал” , съответно Мия не е повикана ,за да бъде наказана ( тя от морална гледна точка е доста праволинейна мисля, а за да го разкрие , той това иска).

# 339
Воден пъпеш, аз Десподов не съм го отписала напълно като бивш любовник на Елдърова, към настоящия момент му е широко около врата, защото знае със сигурност, че не е бащата на детето.
Интересно е какво казаха за нея някои от героите.
Елдъров: ,, Всички я уважаваха, за рождения ден я поздравяваха от кмета до чистачките в съда."
Десподов: ,,Имаш късмет, че уважавах жената ти, едно нещо не ѝ беше наред - мъжът, за когото се омъжи."
Директорът на библиотеката: ,,Съжалявам за съпругата Ви, голямо нещастие, имаше безупречна репутация ."

# 340
  • España
За Десподов ….може ….даже може и да е бил предният любовник …не знам …обаче снимката му е забодена на таблото на Демона ….по-скоро ще бъде жертва .
Иначе , съдийката явно много са я уважавали …и в прекия , и в преносния смисъл 🥴!
Ето още едно сходство между жертвите ( за сега) : пред обществото едни , а всъщност съвсем други в своята същност : Смилев гради образ на отявлен хомофоб , а се оказва точно обратното и Румяна : уважавана съдийка с безупречна репутация , а на практика …….. Може и това да го дразни Демона …..

Последна редакция: вт, 09 апр 2024, 21:32 от Воден пъпеш

# 341
  • София
На снимките бяха Десподов, Чамов, Смилево, ЕлдъровИ и Язовир. Не помня дали имаше и други, но тези бяха сред набелязаните.

# 342
  • Другата България
На снимките бяха Десподов, Чамов, Смилево, ЕлдъровИ и Язовир. Не помня дали имаше и други, но тези бяха сред набелязаните.
Чамов, Смилево и Язовир - кои са те?
Не се заяждам, знаеш, но не схващам кои са.
Чанов - тоест Филип, Смилев - убития адвокат, а Язовир?

# 343
В последния епизод ми направи впечатление  в срещата между Грудов и Харитонов, когато Грудов му каза, че той е главния и Харитонов му отговори “Грудка, аз знам, че ти си главния, знам и защо си главния, ама убиеца не знае” и влезе в кабинета да работи. Което ме навява на мисълта, че може и по не много честен начин Грудов да се е намърдал на тази позиция.

# 344
О, да. Тази сцена между Грудев и Харитонов беше меко казано Странна. Отново. Грудев все е зле.
Той бил ‘главният’. На По-По-Най си играе и явно той е по-висш в йерархията. А аз си мислех, че - след Тороманов, всички са равни под него. Но явно не.
Чудя се защо пък точно Грудев да е главен?!? Не изглежда адекватен. Нито блести с интелект, нито с бързи реакции.

Последна редакция: ср, 10 апр 2024, 12:36 от HappyRSmile

Общи условия

Активация на акаунт