“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №4

• 29 795
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
Вече всичко е ясно и от наблюденията на коментиращите по-горе следва: Убиецът е праисторически Дух в стил Боб от Туин Пийкс.
Вселява се в различни персонажи и те временно имат неговите знания за езици и история. Затова е трудно да се хване. Веднъж е Дора, друг път - Филип. Изрежда ги всичките. Последна е Мия, която ще затрие Десподов. Никой не помни какво е правил през това време.
Библиотекарят е чел за такива неща и го подозира, но си трае. За него е по-важно да събира научни сведения. Ще пише книга.

Последна редакция: пн, 08 апр 2024, 08:59 от HappyRSmile

# 316
  • Галифрей
Харесва ми.  Вашите сценарии са доста по-добри! 💯❤😘мина половината сериал и нищо съществено не стана.

# 317
  • София
Сериалът почти свърши, а Филипчо още не е свалил кафявото яке. Гледам в промото за следващия епизод пак е с него.

# 318
Сериалът почти свърши, а Филипчо още не е свалил кафявото яке. Гледам в промото за следващия епизод пак е с него.
Е поне разбрахме, че веднъж се беше изкъпал с легендарния душ-гел. Grinning

Вече изгубих всякакъв интерес към сериала. Изсмукват си от пръстите та да запълнят 12 епизода, а тук от скука се пишат какви ли не измислици-премислици. Smirk

Изказването на ММ за филма беше убийствено. Grinning Влезе, видя ме, че гледам филм, само хвърли един бегъл поглед и заключи, че не може да повярва, че си губя времето "с тая недодялана курсова работа на изпаднал студент по режисура".  Joy

# 319
Не съм съгласна. От много години гледам предимно криминални филми и сериали. На българските сама им наложих вето, защото повечето, според мен са пълни бози. Но Дяволското гърло и Есента на демона са много добре направени и интересни. Държат в напрежение, до почти последно да се чуди човек кой е убиецът. Всеки път като вляза в бг мама и има нови коментари и предположения в темата, това е показателно, нищо че е 1 еп. седмично.

# 320
HappyRSmile, ама много ти е на място никът!
Такава хепи усмивка разтягам като те чета Laughing
Туй якенце сигурно яко пръска феромони, та Дорчето е силно запленена от Филчо.
Супер забавно е в темата. Trollface

# 321
  • София
Здравейте, тази тема е много по-интересна от самия сериал. Simple Smile
Да кажа и някои мои мисли. Очакваме изненада, а май и са ни я обещали. Мисля си, кое би било най-изненадващо. Може би ако убиецът се окаже някой от тези, за които сме сигурни, че ще бъдат сред следващите жертви - прокурора, Тороманов, Десподов. Всъщност на този етап определено не подозирам никой от тях и ще бъда изненадана.
Мисля, че ще има връзка с мъжа на Мия. Той е от същия град на същата възраст като жертвите, може да е бил в една компания с тях като млад и да са направили нещо непростимо. Тук ми хареса идеята за нещо като Знам какво направи миналото лято. Извикал е Мия, за да заеме мястото на покойния си съпруг и може ръката в казана да е нейната всъщност. Тук малко не ми идва идея защо би повикал Филип, но може да е защото Владо е много готин и трябва да участва в сериала.
Ако ръката в казана на Мия може и да не е мъртва и да я спасят, но аз предпочитам да я убие и следващия сезон да е с младите полицаи. Направо съм луда по Димо.

# 322
Със сигурност нещото, което се е случило някога е било в Търново. Това са думи на Милошев:
"Действието се развива във Велико Търново. И този път, както и в „Дяволското гърло“, локацията е герой в повествованието, каза Евтим Милошев. По думите му историята се случва неслучайно в старопрестолния град, който е „труден за снимки“, но фантастичен."

А това са думи на режисьора Веснаков:
"Големият смисъл на историята е не само в нарушената справедливост, но и за това кога настъпва моментът, в който човек преминава граница, от която няма как да се върне назад. „Всеки един от нас е преживял някаква несправедливост, случило му се е нещо изключително нечестно в личния живот“, каза той. Важното е кога минаваме границата и кога тази справедливост, която искаме да се стовари върху другите, вече се превръща във форма на злото, допълни режисьорът."

# 323
Дора Язова сама ли живее в тая къща, или с родителите си?

# 324
Дора Язова сама ли живее в тая къща, или с родителите си?

С майка си.

# 325
  • София
Каза, че се грижи за майка си.

# 326
  • София
С майка си. Така поне каза.

# 327
Тя и тази майка е много странна. Мия има свекърва, баба на дъщеря и, и нито пита за нея, нищо.

# 328
  • София
И аз си го помислих, но вероятно бабата е възрастна (Дора каза, че е болна), може да не е преодоляла смърта на сина си и също да обвинява Мия, подобно на дъщеря си. След като Дора изобщо отказа да говори с нея, щеше да е нагло да пита и да настоява да се види със свекърва си.
Дъщерята може да поддържа контакт с баба си. Мия каза, че и с дъщеря си не е в добри отношения.

# 329
Много ми е трудно да го гледам, а не е като да не се опитвам

Общи условия

Активация на акаунт