“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №4

• 29 775
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Аз, срам не срам, изгледах серията от предишната седмица днес - хареса ми, независимо, че нямаше кой знае каква динамика, но я изнесоха Димо, Христина и Теодора, особено съм впечатлена от играта на Димо. Христина винаги ми е била дървена и ми е известна като бившата на Рачков и настояща на Милошев (дали пък не беше и в клип на Пиф преди години, май и на Димо, светла му памет, беше половинка...ще трябва да проверя) Но в тази серия беше автентична, убедителна - изненада ме приятно!👍 Go go, Гери, ти си!
Малко непопулярно мнение, но Владо ми се загуби някъде като присъствие - направо с манерката в миманса, но се надявам да се развихри повече в предстоящите епизоди.
И Митака от Сървайвър си беше чудесен, много му отива тази роля, а репликата "Ти да не мислиш, че имаме годишна сбирка на автокрадците" (не е точен цитатът) беше много на място.
И да - очаквам в един момент да арестуват убиеца, а сериалът да завърши с кадър - търновска историческа забележителност, библиотекарят и помощникът му в гръб, вперили поглед пред тях, Тони Наумовски става бавно от стола и прави няколко крачки и КРАЙ (препратка към следващия сезон).

Последна редакция: чт, 11 апр 2024, 15:36 от Valena25

# 406
Ама това заглавие “Бившият на Рут Колева убиец” е почерпено от темата. Дали и кой ще е той, ще стане ясно.
В Промото за довечера дъщерята на Десподов го чу как плете интриги. Дали няма да се разочарова от баща си и да го издаде?

Последна редакция: чт, 11 апр 2024, 11:33 от HappyRSmile

# 407
  • Някъде в Матрицата
..., Христина .... (дали пък не беше и в клип на Пиф преди години, ...

"Вали" е песента на ПИФ.

# 408
Убийствата са пречупени през призмата на седемте смъртни гряха от Библията, като на всеки грях отговаря по един демон. Затова е Есента на демона - дотук видяхме Велзевул (чревоугодие- Смилев) и Асмодий (похот - съдийката), следващият, който дадоха на изображение, докато убиецът кове и готви убийство, е Белфегор, който съответства на греха леност. Ще видим коя е жертвата, аз си мисля, че прокурорът. 🙂 А есента, защото сериала е сниман тогава, предполагам... според мен онзи професора дърпа конците, той е в основата и си има помощник, който извършва самите убийства... а може и убиеца да не се е появил още......

# 409
Да дам и аз принос в гадателството.

Според мен извършителят по много обективни и разумни причини  иска смъртта конкретно на една от жертвите, но крие мотива си  зад тези серийни убийства с клиширана опаковка, така да го кажа. Тоест наказанието за конкретен грях не е мотив, а служи само за параван.  Истинският мотив би трябвало да е пари, или власт и пари, което ме насочва към Десподов и някой от неговите гавази като физически извършител.  

Не знам дали и важната жертва е вече убита - съдийката или адвоката, или  предстои да я убият тепърва, например довечера.

# 410
На Десподов не му се налага да убива никого. Има власт и пари. Дърпа конците на всички така или иначе. Ако не с добро, то с лошо.
Никакъв убиец не го виждам от чисто логична гледна точка.

Последна редакция: чт, 11 апр 2024, 15:04 от HappyRSmile

# 411
Те него ще го убиват, няма да е той убиецът.

# 412
чат пат чета темата. да дам и моите пет стотинки

двама убийци - директора и учителя/съпруг. директор и учител. спомняте ли си как директора възпря учителя когато тръгна към блатечки. според мен не че не е искал да го убие а един вид 'не му е сега времето' в цялостната картинка. той после отиде на своя глава защото не е алфата в тяхното дуо. също и споменаването на това че постоянно е водил учениците си в музея. знаят се но са достатъчно отдалечени. съпруга ни е ясно че винаги ще си кажем 'ама съпруга е винаги първия заподозрян' - е да ама отдавна забравихме за него. то и логично - нема за кво да ни го показват повече. също така по цялата документация на съпругата си може да знае всичките замесени в 'групировката'.
/аутистчето /ако не е замесено/ може да помогне да ги насочи към директора
/най-готини за убиване за страдалчески елемент според мен ще са аутистчето /ако директора е убиец/; директора /ако не е убиец/ и илчев.
/дора също много ми отговаря на всяко едно описание на убиеца но със сигурност и трябва втори човек.
/за Мия и Филип в Търново смятам че са повикани от убийците защото ги смятат за читави полицаи а не по лични причини

# 413
Карамазов си играе страхотно ролята на отегчен алкохолик.

Дали играе страхотно, дали хич не му се занимава...Grinning

# 414
Карамазов си играе страхотно ролята на отегчен алкохолик.

Дали играе страхотно, дали хич не му се занимава...Grinning

Е не, Владо е професионалист. Аз заради него започнах да го гледам този филм. Този сезон обаче доста дървени са останалите артисти. Димо Алексиев също е супер, Духовникова и тя. Но Мариян Вълев и Апостолова като ги дадат и край- нито говор като говор нито актьорска игра. Този дето играе Грудов явно доста добре се справя, но самата роля е отвратителна както и в Клетката. Даже и Блатечки нещо го няма никакъв. А Рая Пеева е вече дъно.

# 415
За мен Карамазов играе вяло, а Духовникова много преиграва.

# 416
Тя ролята му на Карамазов е вяла, поддръжка на Мия.
Хареса ми идеята за комбина между Елдъров и професора, май само този вариант не сме измислили. Макар че и двамата са ми от първите заподозрени т.е. без изненади.

# 417
  • Галифрей
Гледах в анкетата гласовете за сега топ три са:
Някой който все още не се е показал
Директорът на музия
Някой свързан със съпругът на Мия.

Аз мисля,че са двама единият помага и си мисля,че е единият е г-н Елдъров,  другият все още не се показал сигурно персонажа на Калоян Трифинов.
Нашият директор някакси прекалено  очевидно  а и той доста им помага. Според мен той се е досетил кой е ама не им казва.

# 418
Някой може ли да припомни какво беше написал убиецът на Мия в първи епизод, като ѝ изпрати видеото? Нещо като "Ще стигнеш ли навреме", или "ТОЗИ ПЪТ ще стигнеш ли навреме"? Ако е второто, то кога друг път не е стигала навреме? Дали това все пак не значи нещо, въпреки че Мия го забрави Simple Smile
За Филип и якето - ами, реалистично е. Човекът пристига на среща в Търново за една нощувка, може би, колко пък якета да си е взел? По-добре така, отколкото всеки епизод с различни, като в тия сериали с "бедните" момичета, дето в нито една от 100-те серии не си повтарят тоалетите Simple Smile

# 419
Някой може ли да припомни какво беше написал убиецът на Мия в първи епизод, като ѝ изпрати видеото? Нещо като "Ще стигнеш ли навреме", или "ТОЗИ ПЪТ ще стигнеш ли навреме"? Ако е второто, то кога друг път не е стигала навреме? Дали това все пак не значи нещо, въпреки че Мия го забрави Simple Smile
За Филип и якето - ами, реалистично е. Човекът пристига на среща в Търново за една нощувка, може би, колко пък якета да си е взел? По-добре така, отколкото всеки епизод с различни, като в тия сериали с "бедните" момичета, дето в нито една от 100-те серии не си повтарят тоалетите Simple Smile

"Ще успееш ли да я спасиш" мисля беше написано.

Общи условия

Активация на акаунт