“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №4

• 29 684
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Какво имаше на главата? Това май я е убило. Не се видя много... За другите беше по-ясно.

Да, и аз се зачудих каква бе тази скоба на главата.... вероятно да й спести мъките от....варенето...Ужас, просто. Само се замислете кой точно от героите би планирал, организирал, проучвал и най-важното причинявал такива мъки на жертвите си, твърдо вярвайки , че е едва ли не Архангел или Божии наместник , раздаващ заслужена справедливост ..
Кой се доближава максимално до този образ да раздава справедливост, защото смята че това е правилно?!

# 481
Директорът няма да проходи / пише с дясната ръка/ 😜
В следващия епизод ще ни покажат символиката на убийството - птиците, железата по главата…
Това, че пише с дясната ръка, не означава, че не е левичар.
Аз съм левичарка, но учителката ми в първи клас каза, че трябва да пиша с дясната ръка и аз се научих. С ножица, с нож режа с лява ръка, шия с лява ръка, с дясната не мога.

# 482
Орце - маскиран, напада стареца в гората за телефон и вода!?
Нали още в началото на серията го показаха, че избяга от полицаите. Тръгнал е към гората и е видял стареца. Взел му е телефона, защото е изхвърлил неговия. Това пишеше в тефтерчето като го подаде на Десподов - изхвърлих телефона, следят ми къщата, къде да се видим (или нещо от този сорт; имаше скрийншот от промото).

Последна редакция: чт, 11 апр 2024, 23:47 от mimchenceto.d

# 483
  • Варна
Много хубав епизод, с много действия. Според мен Десподов не е замесен с убийствата и не е убиеца. Защо ще му е да убива журналистката, ползва си я по няколко параграфа. Орце и според мен е бил на неправилното място и го отнесе.
Директора на библиотеката какво търсеше в църквата се чудя? Едва ли е случайно. Нямам търпение от четвъртък до четвъртък. Като свърши сезона ще го изгледам наведнъж пак.

# 484
А какво даде Орце на Десподов? Явно това е нещото, което е взел от кабинета на Смилев и Десподов му плати крупната сума. Още нещо - мисля, че тези, които имаха някакви съмнения във Филип, трябва да ги заличат. Стана ясно, че убиеца е стрелял по него на Царевец и не го уби. Автоматично Филип отпада от заподозрените. За мен Харитонов също отпада, защото се виждаше колко много настоява за резултата от патроните. Много ми е странно как библиотекаря се озова с Фичето толкова близо до събитието… И последно - какво беше това наблягане към Грудов при убийството на Орце? На няколко пъти насочиха вниманието към него?!

# 485
  • Washington,USA
Какво имаше на главата? Това май я е убило. Не се видя много... За другите беше по-ясно.

Да, и аз се зачудих каква бе тази скоба на главата.... вероятно да й спести мъките от....варенето...Ужас, просто. Само се замислете кой точно от героите би планирал, организирал, проучвал и най-важното причинявал такива мъки на жертвите си, твърдо вярвайки , че е едва ли не Архангел или Божии наместник , раздаващ заслужена справедливост ..
Кой се доближава максимално до този образ да раздава справедливост, защото смята че това е правилно?!

Тоя от библиотеката май знае, ама няма да каже.

# 486
Тороманов се оказа чист, поне за убийствата и далаверите.
Очаквам смърта на прокурора и на Деспотов.
Това с катастрофата от птомото май ни приближава до моята теория.
Не съм гледала серията, но това ме заинтригува, как стана ясно, че не замесен в далаверите?
А птиците са я кълвали ли? Confused

# 487
  • Бургас
Аз пък се чудя, каква е връзката със  споменатата светица!? Не че знам нещо за Св. Филотея, но някак наблегнаха на нея...

# 488
  • Варна
Само се замислете кой точно от героите би планирал, организирал, проучвал и най-важното причинявал такива мъки на жертвите си, твърдо вярвайки , че е едва ли не Архангел или Божии наместник , раздаващ заслужена справедливост ..
Моята теория се базира точно на този въпрос. Единственият, който може, иска и му е генетично заложено, е Чанов. Разбира се, с помощта на някого. Но идеологът за мен е той. Няколко детайла в подкрепа: стрелба по него, която дори не го засяга, душ гелът, манерката, която си прибра от докторката (защото има ДНК), дори днешното уж невнимание при шофиране назад. И други подобни странности. Разбира се, това може да е само различен поглед, но пък е повод за размисъл.

# 489
Филип с коя ръка надига манерката?!

И още нещо, къде работеше преди да дойде в Търново? В Музей ли беше охрана?

Последна редакция: чт, 11 апр 2024, 23:58 от anngi1302

# 490
Другия левичар е Грудката,но аз него не го подозирам.Много е първичен.

# 491
Ама много готин кмет са избрали!
Да, визуално много симпатичен мъж чак суетен изглежда. За жалост има и грях "суета" и ми беше първата мисъл, дали и той няма да се окаже в списъка Rolling EyesNeutral Face Предпочитам да е положителен герой, дотук не дадоха индикации да е съгрешил в някакви схеми, но знае ли се.  //  Редактирам, допълвам: Извинявам се, грешка, няма "суета".  Обърках се с едното убийство от "Седем", беше красива суетна жена и беше по тази линия, грехът беше друг, но идеята ми е сходна.

Журналистката не знам, това е зловещо. На тоя казан не се ли виждаше дъното или част от стените, сякаш просто е сложена вътре. Но бутилката е красноречива. Или само е нагрявано дъното.. Ох спирам.

А стана ли ясно кой е нейният грях? Алчност?

Обаче ми прави все повече впечатление за Грудов, много зле се държат с него или поне Харитонов. Сякаш е някакъв стажант, за нищо го нямат. И май все повече гняв насъбира, има нещо там. Гневът също е грях... Grin

Филип надига с дясната.Yum

Последна редакция: пт, 12 апр 2024, 00:10 от Miss_Kaprisse

# 492
  • Washington,USA
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Scold%27s_bridle#:~:text=A%20sco … icted%20suffering).

Намерих това за скобата. Направено да унижи жени говорещи лъжи...

# 493
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Scold%27s_bridle#:~:text=A%20sco … icted%20suffering).

Намерих това за скобата. Направено да унижи жени говорещи лъжи...
Леле, цялото това нещо е планирано мнооого дълго време. Такива детайли и конкретни неща за всяко едно убийство. Тръпки да те побият…

# 494
  • София
@Li77le Devil - най-напред поздрави за вас: ...ново убийство... Но дори и да има най-вероятно ще е в края на епизода и ще разберем подробности в следващия. /.../
@Мис Марпъл - внася свежа струя в потока видени/невидени детайли, подхранващи/обезсилващи всякакви хипотези. Има интересни хрумвания там и не са голословни.
@Lili Roze 748420 - Хм,не точех зъбки точно за Орцето ! Продължават да ни пускат по пързалката и да ни отклоняват от същността. Вероятно е косвена жертва - в неточното време на неточното място (по @Fortuna). По-скапаното е, че ни го набутаха пред взора да го мислим известно време и него, а сега... зян.
И Рая Пеева го отнесе... във вид на супа. Хубаво, продажна журналистка, лъжкиня, слугинаж и "властова проституция". Макар атрибутите на убийствата (възмездията) да са различни, но самите деяния са еднакво брутални - всички ли ги заслужават безусловно? И отделно:
Десподов наведнъж се освободи от двама неудобни свидетели - случайност!? (@lady Koup) - Не само двама; всички (убитите - поотделно и заедно) са свързани с него и при определени обстоятелства биха го натопили (напр. като защитени свидетели или в сделка с прокуратурата). Мен започва да ме човърка идеята, че ако в ОПГ от няколко души остане един накрая - той печели. И... сега обръщам от друг поглед - ами ако някой иска да му ги припише?
Епизодът ми хареса. Сега в следващия ще ни "обясняват" какво се е случило в него.

Общи условия

Активация на акаунт