“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №4

• 29 698
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • САЩ
Убиецът не убива случайни жертви! Орце не е случайна жертва, макар времето и мястото на убийството му да са случайни.
Убиецът можеше просто да отстрани Орце, но той дори се е постарал Орце да е мъртъв - с 2-я куршум в главата.

# 511
Случайна жертва е Орце. Видял го е и край.

# 512
  • София
Аз пък останах с впечатление, че Десподов пита дали не са загинали в катастрофа Орце и журналистката, вероятно като му съобщават за смъртта им. Rolling Eyes

Точно мислех, че ще съм първата, издигнала кандидатурата на кмета за нашия човек, но ме е изпреварила Гери2000. Grinning В добра форма, леко фанатичен и срещу злоупотребите...

# 513
Какво имаше на главата? Това май я е убило. Не се видя много... За другите беше по-ясно.

Да, и аз се зачудих каква бе тази скоба на главата.... вероятно да й спести мъките от....варенето...Ужас, просто. Само се замислете кой точно от героите би планирал, организирал, проучвал и най-важното причинявал такива мъки на жертвите си, твърдо вярвайки , че е едва ли не Архангел или Божии наместник , раздаващ заслужена справедливост ..
Кой се доближава максимално до този образ да раздава справедливост, защото смята че това е правилно?!

Десподов!

А дъщеря му? От самото начало очаквам нещо да стане с нея. Някак не очаквах да е жертва, по-скоро някаква история с нея. Сега обаче си я представям като част от групата/дуото, които убиват🤔

# 514
  • Washington,USA
Библиотекарят знае, че го търсят за убийство, ама хич не бързаше. Изнася им лекции по история и не знам какво. Освен това им губи времето да мълчат. Като човек, който се е занимавал с историята изглеждаше откачено.

Нещо не се впечатлява много.

# 515
  • София
Орце е напълно случайна жертва. Десподов му предложи журналистваката да го закара, за да се измъкне от града по-лесно.
Демонът е планирал отвличането и убийството на Люба, но не е очаквал, че Орце е с нея. Затова и беше допуснал някои грешки.

# 516
Аз пък останах с впечатление, че Десподов пита дали не са загинали в катастрофа Орце и журналистката, вероятно като му съобщават за смъртта им. Rolling Eyes

Скрит текст:
Точно мислех, че ще съм първата, издигнала кандидатурата на кмета за нашия човек, но ме е изпреварила Гери2000. Grinning В добра форма, леко фанатичен и срещу злоупотребите...

Точно така беше.

# 517
Това с насилието над жени наистина продължава и до ден днешен. Журналистката направо я съжалих. Не стига, че я подмятаха насам-натам любовниците й. Грубото и използваческо отношение на Десподов: “- Ако трябва ТИ ще го изч***ш!” - като я прати да компрометира кмета. Тороманов дори не е бил щедър към нея, както тя му каза. А сега и убиецът я ‘строши’. То маски, то казани, то липсваща кожа по ръцете й.
Грехове всеки има, но дали тази крехка женичка заслужаваше такива зверства? Отделно е и физически слаба и лесна жертва. Една фина китка, окървавена, се полюшва от Казан.
Никак не беше приемливо това.
А и нали уж Убиецът е много принципен. Орце защо го утепа тогава?!?

# 518
  • София
Орце реално срещу пари отново помогна на Десподов да си замете мръсните тайни. Затова, макар и в непланиран момент, отнесе възмездието.

А за този еко неподкупен кмет искам и аз да гласувам. Де да бяха наистина такива.
Чак се замислих дали и той не е в групичката на Отмъстителите.

# 519
А ако дъщерята на Десподов не е ... дъщеря на Десподов? Но пък някак си не ми се вярва, че ще повторят идеята от първи сезон.

# 520
  • София
Не мисля, че дъщерята има нещо общо.
Но пък няколко пъти показаха в гръб младо полицайче с униформа и гола глава, което нито веднъж не погледна към разследващите и все стоеше с гръб в сянката и гледаше към града.
Даже ми се стори, че преди да дойде екипът показаха един човек, а после по време на огледа човекът с гръб беше вече друг. Т.е. единият е убиецът, а другият си е редовият полицай, който е намерил трупа с колегата си.
Специално пусках няколко пъти тази част.

# 521
Определено Десподов е лошият, направил нещо в миналото. Останалите са го прикрили и един по един си отиват. Тази журналистка явно също е извъртяла нещата така, че да се потули случая. Не догледах епизодът, но довечера ще го върна. Самият Тороманов каза, че са замесени  в нещо много гнусно и кърваво.
И той ще замине сигурно в някой казан. Интересно ми е Десподов какво го очаква на финала.

# 522
Аз пък продължавам да си мисля, че Кърджиев (библиотекарят) стои зад  всичко. В първия сезон Асен точно по този начин се изявяваше - помагаше на разследващите, пропагандираше как "На тоя свят му трябва друг свят", и не на последно място - актьорът към онзи момент беше почти непознат на зрителите. Сега имаме същата схема - Кърджиев помага на Мия и Филип, те сами се насочиха към него. Всъщност никой от търновските полицаи не се и сеща за феноменалните му знания по средновековни езици и история. Очаквам в един момент Мия и Филип да споделят с  търновците, че библиотекарят им помага, някой по-запознат с биографията му да върже две и две и истината да излезе наяве. Интересно, че все още нямаме данни за историята, която стои зад инвалидизацията му - по рождение ли е така, или в резултат от инцидент. Ако е второто - ясна работа.
Библиотекарят също така всеки път чете лекции за справедливостта, морала, философията. И не на последно място - не е познато и експлоатиранио от българските медии лице, въпреки че четох биографията на актьора и се оказа, че Тони Наумовски е възпитаник на НАТФИЗ и Стефан Данаилов. Между другото - страхотно екранно присъствие, харизма, дикция и глас има! За мен той е голямото откритие в каста за този сезон.

# 523
Добро утро,хора! Някой щеше да пуска спойлер ? Чакам с нетърпение! Слънчев ден на всички!🦋🌸🐤

# 524
Добре де, а защо, след като знаят какъв е пистолета, не тръгнат да търсят по регистрацията му кой е притежателят му? А и е стрелян със същият пистолет срещу Филип още в първа серия?! Нещо съм пропуснала ли?

Във файловете, които Орце даде на Десподов се съдържа тайната и за това, кой е Демона. Със сигурност е някакво дело, което е било в полза на Десподов, а е по негова вина. Прокурорът също ще го отнесе. Защо не търсят и дела със задна дата?! Със сигурност е имало голяма гласност!
И със сигурност ще отвлекат и дъщеря му на Десподов, като последна жертва , за да му причинят най-голямо страдание и да разбере какво е да загубиш дете.
Някаква несправедлива драма около дете ми се върти на мен, за да убива с такава жетокост.... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт