“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №4

• 29 725
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • Бургас
Мис Марпъл, Hands Thumbsup за пост 577.
Освен това журналистката "се осмели" да противоречи на Десподов, дори го посъветва да задържат малко топката с Кметчето; да се огледат и да се ослушат заради протекциите му от София. Явно е, че Десподов започва да се изнервя... И също се набива на очи, че хора около него умират веднага щом станат макар и неволна заплаха за него - разпитваха адв. Смилев-убиха го; Орце влезе в полезрението на полицията-убиха го; журналистката изказа мнение / а и очевидно има прекалено много информация/ - убиха я! Не казвам че той ги е изчистил, но се набива на очи връзката ...

# 586
"Да, и аз се зачудих каква бе тази скоба на главата.... вероятно да й спести мъките от....варенето..." от друг потребител
Убиеца не спестява мъки на никой. Може би само на Орце, да не му се мотае в краката. 😃
Досега търсих за тая скоба и мисля, че е "Юздата на Сколд". Това устройство обаче не убива, а мъчи. Вероятно затова е допълнително "сварена" Леле, рано-рано ми се доповръща от това, което досега четох.
https://novini247.com/novini/klyukite-sas-sigurnost-sa-edno-ot-z … avat_5952767.html

Пише, че най-често мъжете го слагали на жените си, за да мълчат и да се държат уважително.
Може Десподов да го е сложил на журналистката, а дъщеря му да гледаше така журнал. и шофьора, защото осъзнава, че на баща й не му е чиста работата..

За садистичните прояви много ми хареса поста.
Освен Грудов, садист би могъл да е и Тороманов. Вижте как се държи лошо с подчинените си, а също и сексуалните му влечения са садо.

Последна редакция: пт, 12 апр 2024, 14:15 от *Sweety*

# 587
Грудов не е убиеца и не знам как изобщо го допускате. Той е тъп буквално - глупав човек без знания!Той притежава само комплекси, но не и мозък на такава организация.

# 588
Аз имам нова комбина - Елдъров и Тороманова.
Почти съм сигурна, че ще е някой супер логичен, като Елдъров или Библиотекаря. Наистина, не виждам как ще ни изненадат.

# 589
Ако са седем убийствата по седемте смъртни гряха, вече имахме съдийката(похот), адвоката(чревоугодие), журналистката(завист) и ако очакваме прокурора(леност), Тороманов(гняв) и Десподов(горделивост), тогава кой е седмият убит (алчност)?
Поправете ме ако греша, така набързо ги написах.

# 590
Казах Ви да сложим госпожата с ютията аз 😆😆

Като нищо е боднала пироните в колената на Румката....Laughing

# 591
Нещо странично.

Цялата история на "Есента на Демона" дължим на този човек. Иван Спасов е главен сценарист на филма. Евтим Милошев е продуцент.

# 592
Здравейте! Гледам сама и няма с кого да си обсъждам, та ми е много приятно да ви чета. Остава ми една тема, за да ви настигна.
Аз нещо не мога да си сглобя цялостна картинка с предположение за убиеца, но няколко неща ми стоят в ума, видяни в сериала или загатнати тук
- библиотекарят, когато спря мъжа на съдийката каза, че е била жена с безупречна репутация. Това словосъчетание като че ли го чух и от още някой. Сякаш това се връзва с идеята за родено в миналото дете (аутиста от музея)
- също идеята за някакво тайно общество не ми е невероятна
- защо беше спомената майката на Дора Язова. Тя каза, че се грижи за майка си. Би ли могла тя да има нещо общо с картинката или е нещо незначително? Това пък се връзва с идеята някой да отмъщава за Язов.
Чела съм книга (не беше крими), в която имаше тайно общество, физическият извършител беше разкрит, а мозъкът беше жена
- Библиотекарят май също е левичар? Не ми се връща, за да видя с коя ръка държи очилцата си
По принцип не съм навътре в крими жанра и се радвам, че не забелязвам кражбата на идеи. В Откраднат живот бяха крали на кило от Анатомията на Грей.

# 593
  • Washington,USA
Престъпни намерения доста са гледали. Там постоянно имаше такива убийци. Даже и по - зле.

Там имаше един дето вземаше книги за вещици от библиотеката и искаше да убива жени, които смята за такива се сещам

# 594
Като нищо е боднала пироните в колената на Румката....Laughing
Trollface Trollface Trollface
Ох, пак колегите ме гледат странно ... стоя, стоя тихо и като почна с глас да се хиля..

# 595
Има символика също и в сумата, с която е подкупена организаторката на лекцията на Мия пред военните - 6500 лв.

[img width=493 height=600]//cdn.bg-mamma.com/CnTI/GCsPu.jpg[/img
Почти съм сигурна, че снимката е от музея ,,Затвор" (Османският затвор), един път съм била там, тръпки да те побият.
Още тогава ми направи впечатление сумата точно 6500, аз също предполагам, че е свързана с нещо конкретно.
Днес успях да гледам оттук-оттам серията в NOVA Play,  много реклами, много нещо. Има една разлика обаче, няма я гледната точка на убиеца, при предишните убийства виждахме как отвлича жертвите, моменти от самото убийство през неговия поглед, а тук направо в казана.

Последна редакция: пт, 12 апр 2024, 14:49 от eli1907

# 596
Има символика също и в сумата, с която е подкупена организаторката на лекцията на Мия пред военните - 6500 лв.

Още тогава ми направи впечатление сумата точно 6500, аз също предполагам, че е свързана с нещо конкретно.

И на мен ми се стори странна тази сума. Някак не ми е кръгла 😄

# 597
Сериалът става все по-интересен, темата също. Разконспирирахте ли кой е беглецът с качулката, който стреля по Филип на Царевец? Орце е убит със същия пистолет, откраднат от охранителя на Трапезица.

# 598
Нямам време да чета всичко, съвсем диагонално, но ми прави впечатление, че вече никой не подозира Илчев. А това само по себе си е подозрително:))
Така и не стана ясно защо беше в онзи бар, когато го намери Мия да го ‘наеме’.
А все пак е левичар, наясно с разследването, падащ си по Мия.
Уж съдейства, обаче нищо толкова ключово. Не знам да има и алиби. Няма и никаква информация за личния му живот, съдбата му до момента.

Интересно ми е също защо не уби Филип и защо изобщо е искал да ги събере с Мия в този случай. Явно му е важно да са двамата и да стигнат до край.

# 599
Здравейте, екип! Направих си профил специално за да разследвам активно с вас. Благодарности за разнообразните интерпретации, следя с интерес. Теорията ми за момента е, че все някой е познал какво ще се случи и кой е убиецът. Вероятно Милошев има предвид, че изненадата ще е за масовия зрител, не за най-мощния детективски отдел на БГМама. Тук някак си обосновахте почти всеки основен персонаж като потенциален убиец, та въпросът ми към вас е кое ще ви изненада като край на сюжета?

Като леко наивен зрител, надявам се на тази изненада и всички да сме в шах от края на сериала, след пет епизода, тепърва ще разберем.

Споделям едно интересно мнение, което ми направи впечатление в Фейсбук:

"Имам една теория: Есента на демона...може би, на пръв поглед ставав въпрос, че филмът е заснет през есента. Но! Моята теория е, че "есента" е метафора на нещо, което е към края си. Според мен библиотекарят, освен инвалид е и неизлечимо болен. Наказва всички, прочиства града от гнилото, преди да умре. Т.е. той е в своята житейска есен, но е чистото, справедливо зло. Нещо като Джон Краймър от Убийствен пъзел... Реално убийствата ги извършва друг, но под ръководството на библиотекаря... Той е довел Мия и Филип в Търново, защото знае, че те ще стигнат до края в разследването. На края ще ги поздрави, когато го разкрият и си признае всичко"
- Поли Илиева

С уважение, Асен Чанов Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт