“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №4

• 29 709
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Сценаристите, често акцентират и към Грудев, но според мен той не би ги извършил по този начин. Въпреки, че е брутален, убиецът е интелигентен.

# 631
  • София
Все пак да не забравяме, че и актьорите са живи хора, могат да си ударят и посинят палеца и надали ще се заемат да отслабват специфично като за парализиран човек... Grinning

# 632
27:20 мин. на снощния епизод 7 Кънчарова пита Десподов по повод кмета: "ти си му насъбрал ли?" и той казва: "кметът е муха, ще кацне на най-голямото лайно"... явно принцът на мухите ще е за него Hushed

# 633
  • España
“Принцът на мухите “ не мина ли вече ? Със Смилев …

# 634
  • Wonderland
Принцът на мухите не беше ли Велзевул Thinking И той "дойде" за адвокат Смилев

# 635
  • Другата България
Потребителката е убедена, че убиецът е Десподов, затова така.
Но когато си прекалено вторачен в нещо, дори фиксиран, пропускаш други обстоятелства, които са важни.
С добри чувства го казвам всъщност, от личен опит.

# 636
В края на епизод 6 пак показаха мухата, докато точи някакви железа... може и да ги повтаря, щом са по двойки демоните на таблото му, кой знае...а и пак е странна реплика, съвпадаща с мисленето на Демона...

# 637
Все пак да не забравяме, че и актьорите са живи хора, могат да си ударят и посинят палеца и надали ще се заемат да отслабват специфично като за парализиран човек... Grinning
Така е, но ако не бяха от значение не биха акцентирали на тези детайли.
.

Последна редакция: пт, 12 апр 2024, 18:55 от KARLA @

# 638
  • España
И Тороманов всъщност има посинен палец 🥴….само споменавам ….без задни мисли !

# 639
Дотук сериалът върви типово - откривам много паралели между "Дяволското гърло" и "Есента на демона". Сравнете само персонажите: Донка, Краси и Попето тук са заместени от Заимова, Харитонов и Грудката (а Краси беше пред раздяла с жена си, както сега е Харитонов). Младото полицайче (което Филип изгони в средата на първи сезон), сега се нарича Илчев. Силният характер, човекът с имперски амбиции, в първи сезон беше прокурор Чанов, сега - Десподов (подозирам, че Десподов е и първопричина за трагедията, довела до вълната от престъпления, отново по аналогия с Димитър Чанов; убиецът прочиства един по един всички замесени, Десподов ще остане за десерт  защото е главният виновник). В първи сезон имахме прокурорска жена, сега имаме Десподова дъщеря. Междувременно се появяват патоанатоми, кметове, второстепенни персонажи, хора с отклонения (пчеларят - Тишо, например) - все подозрителни персони. И остава да видим кой е аналог на Асен. За мен е повече от очевидно. Любопитно ми е да разбера защо се е стигнало до цялата жестокост и каква драма стои в основата на престъпленията . Но това ще се изясни в края на предпоследния и в  последния епизод, както беше в "Гърлото".
Междувременно, ако някой е запознат с историята на Търново, може да сподели дали в недалечното минало е имало някакви събития, които са били обществено значими и биха могли да бъдат съпоставени с възродителния процес,  от който тръгваше всичко в първи сезон.

# 640
Така е, но ако не бяха от значение не биха акцентирали на тези детайли.
Тороманов също е с черен палец още от първия кадър когато видя разпнатата Руми...
Воден пъпеш, писали сме едновременно Simple Smile

# 641
  • España
“Орденът на черния палец “….представяте ли си ? 😉

# 642
Убиецът играе игра, умишлено събра Мия и Филип и ги води към убийствата, играе си с тях. Това ме навежда на мисълта, че има връзка с директора на библиотеката. Извършителят, най вероятно е и друг, но се ръководи от него, а целта са Мия и Филип.
Сюжетът ми напомня Ход на коня с Кристоф Ламбер....

# 643
Потребителката е убедена, че убиецът е Десподов, затова така.
Но когато си прекалено вторачен в нещо, дори фиксиран, пропускаш други обстоятелства, които са важни.
С добри чувства го казвам всъщност, от личен опит.
Така е, имам пропуски със сигурност, но същото се отнася и за съфорумците с други заподозрени, повечето теории базирани само на личното въображение, без подкрепата на никакви факти от сериала. Не се засягам, ще видим кой е прав на финала Simple Smile

# 644
  • España
Убиецът играе игра, умишлено събра Мия и Филип и ги води към убийствата, играе си с тях. Това ме навежда на мисълта, че има връзка с директора на библиотеката. Извършителят, най вероятно е и друг, но се ръководи от него, а целта са Мия и Филип.
Сюжетът ми напомня Ход на коня с Кристоф Ламбер....
Да, има логика …
.Обаче аз искам Мия и Фил да са от добрите , да хванат Демона и да оцелеят ! И да има нов сезон . Ето Милошев нали стана министър на туризма ( колко дестинации могат още да обходят и респективно -популяризират) 🤪!
Например Русе ( я по Дан Браунски да подхванат масонската линия ; революционери….Баба Тонка и многолюдната и челяд …..)….

Общи условия

Активация на акаунт