ФЕВРУАРИ вече стана, дръж се мамо, да ме гушнеш мъничко остана!

• 14 504
  • 276
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,момичета! Аз нямах щъркелче да се похваля в деня на раждането, та затова днес искам да ви съобщя, че на 9.02 родих момче Калоян със секцио, бях го планувала, но добре че всичко бе така предвидено, защото се роди 4600 г и 53 см и пъпната връв бе омотана около врата.От днес сме у дома.Сега отивам да почивам, друг път ще разказвам.
На родилите мами честито, а на чакащите - кураж и успех!!!!

# 91
  • Велико Търново
Здравейте момичета. Аз съм си в къщи след фалшива тревога. Цяла нощ бях със слаби контракции, а сутринта ми падна тапата, ама като отидох в болницата - нищо. Нямам никакво разкритие - изобщо никакъв намек за раждане. Докторът ме изпрати да си ходя и ми каза да дойда пак в понеделник. Само дето се стресирах, понеже точно тогава в родилна зала имаше някаква жена, която много силно викаше. Sad Хубавата новина е, че слушаха тоновете на бебчо и при него всичко е наред.
Защо бях останала с впечатлението, че като ти падне тапата значи имаш поне някакво разкритие. Някой знае ли нещо по въпроса?

# 92
Аха, ясно аз съм се объркала с тези цифри  Blush

Флоренция, като ти падне тапата означава, че ти предстои скорошно раждане - до два три-дни или седмици, но отново е строго индивидуално.

# 93
Честит Свети Валентин на всички влюбени... кой в мъжа си, кой в детето си, кой в живота... или пък във всичките...  newsm51 txtloves
Честито и на новообебилите се мамчета !  bouquet
Галя, много се радвам че бебка вече си е при вас !  Hug

Вчера се уговорих с моя лекар...  не съм особено доволна, ама май ще разчитам на оптимизма си и каквото ми е писано....  Днес дадох материали за последните изследвания, утре ще разбера дали всичко е наред  Praynig 
Тази нощ и сутрин имах болезнени (но не много) контракции... Вчера доки, каза че плацентата е 1 към 2 степен на зрялост  newsm78 Това ми прозвуча, като че няма да раждам скоро, а корема ми е толкова опънат (и вече ужасно много нацепен  Sad ) ...  ooooh!
Утре ще ходи ли някой на лекцията? За пренаталното възпитание ще е и въпреки че пренаталния ни период е съвсем в края си, смятам че е много полезна! Та аз ще съм там... ако някой отиде преди мен, моля за едно местенце!  Flutter

П.П. Djane, много хубав разказ, благодаря Simple Smile (бебетата се аспирират , интубация е онова с пробиването на гърлото)

П.П. Джоя, от двете гърди ли кърмиш на всяко хранене? В началото на сукането е по-водна кърма(за утоляване на жаждата), а после по-гъста и "хранителна" за наяждане...

Последна редакция: ср, 14 фев 2007, 17:52 от Maktub

# 94
Честито на мама zyb4ence за малкия голям Калоян! Simple Smile

И аз знам, че като падне тапата това е знак че започва раждане. Ама кога точно никой не знае. Голяма тъпня. Май най-сигурния знак че раждането ще започва са контракциите. Simple Smile
florencia, не се тормози за това, мила! Щом е влязло ще излезе. Simple Smile Просто е въпрос на време. От нас сега се иска още съвсем малко търпение. Само като си помисля колко месеца съм чакала, че сега тук за няколко дни нищо няма да ми стане...
Макар, че понякога и аз имам чувството че ще се спукам от нетърпение! Wink

# 95
Момичета,
При кой/и лекар родихте във Вита и ако не е тайна каква беше цената. Моята лекарка изражда в Шейново и Вита и аз си мислех за Шейново, но като чувам отзивите за Вита започвам сериозно да се замислям, пък време не остана. Здравната каса възстановява ли нещо и как става.

Съжалявам за трудностите с ражданията или покрай бебчовците.Надявам се в крайна сметка бебоците да добре! Стискам палци!

На преносилите или със сгрешен термин  момичета пожелавам търпение и скорошно раждане!

Таксата за раждане във Вита е 1 500 лв.за нормално  раждане и 1 800 лв.за секцио!Ако имаш здравни осигоровки ти приспадат 400  лв. от сумата!                                                                    4ЕСТИТ СВЕТИ ВАЛЕНТИН НА ВСИ4КИ ВИ!

# 96
Честито, zyb4ence! Да ти е жив и здрав юнакът! Ама той голям мъж бре!

Радостче, извинявай - объркала съм, че ти си объркала Wink

bzepic, добре дошла отново! И пак честито!  

# 97
Аз пак с въпрос-нали съм малко руса newsm78 Някоя от вас да си е купила шишето на "Чико" това дето е против колики и с подарък стерилизатор +залъгалка.Та силно ме вълнува как се използва стерилизатора, щото моя има упътване ама е доста избледняло и нищо не разчитам smile3529

# 98
[Таксата за раждане във Вита е 1 500 лв.за нормално  раждане и 1 800 лв.за секцио!Ако имаш здравни осигоровки ти приспадат 400  лв. от сумата!                                                                   

То в Тина Киркова пак толкова излиза ... почвам да се замислям  newsm78 Money

# 99
Здравейте и от мен.  Simple Smile
Много се радвам,че мама Галя и бебка са вече заедно Simple Smile
Честито на мама Зъбченце и мама Джесика, да са им живи и здрави бебчетата Simple Smile
Та днес ходих при доктора , нямам разкритие , слуша тоновете на бебо - всичко е добре и ме записа в болницата за планово секцио за 22,02. Другата сряда постъпвам в болницата ,за да ме подготвят и в четвъртък живот и здраве ще видим новия човек.
Само,че баткото сутринта ни изненада с обрив , който се оказа шарка CrazyДобре ,че съм я карала и доки обясни ,че за мен не е опасна, но Валката няма да може да идва на свиждане първите два дни Cry

# 100
Здравейте, аз преди малко бях на преглед и ми казаха че имам три сантиметра разкритие и на 90 процента изгладена матка и може и днес да родя. Много се шашнах. Някой може ли да ми каже как се измерват тия контракции че се притеснявам, че не знам как да ги меря. А трябва да се обадя на лекарите като станат на 5 минути. Досега все ми се стяга корема ама не ме боли. Помагайте моляяя Shocked

# 101
здравейте,майчета и честит празник на всички.
Днес отидох на консултация .Доки каза , че засега всичко е наред , плацентата е към втора степен, главата не е фиксирана , а като килограми се очаква да е към - 3.500. Дори ме попита дали не иска да форсираме нещата - сигурно ставаше въпрос за туширане на шийката, но се отказах. С това пренасяне в другото жилище , не ми остава време да родя Laughing.Дано да издържа още една седмица Sick.Разбрахме се максимум до неделя да пия магнерот и да го спирам.
Каза ми също , че ако започнат контракции да изчакам в къщи докато станат на 5 минути.Но ако изтече водата трябва до два часа да постъпя в болница.При предварително изтичане на водите се предизвиква раждане до 12.00 часа , за да не се получи инфекция.

# 102
Здравейте, аз преди малко бях на преглед и ми казаха че имам три сантиметра разкритие и на 90 процента изгладена матка и може и днес да родя. Много се шашнах. Някой може ли да ми каже как се измерват тия контракции че се притеснявам, че не знам как да ги меря. А трябва да се обадя на лекарите като станат на 5 минути. Досега все ми се стяга корема ама не ме боли. Помагайте моляяя Shocked

Ето един мой пост от мартенската тема, дано да ти помогне:

1. Ако започнат регулярни контракции на пет минути, но тези контракции не ти променят нищо и са такива, които можеш да издържиш без да се превиваш от болка и си способна да правиш и други работи, като да говориш, миеш чиниите и т.н, НЕ Е необходимо да ходиш в болницата, защото при първо дете, това са така наречените ФАЛШИВИ КОНТРАКЦИИ. Обикновено истинските контракции започват няколко часа след тези и са толкова болизнени, че се превиваш на две и не можеш и гък да кажеш, можеш само да викаш. Тези контракции не са регулярни, но са до максимум всеки 10 минути /може всяка 1, 3 или 5, максимум до 10/. Като започнат, спокойно си се приготви, можеш да си вземеш душ и т.н, и тогава към болницата.

2. Падне ли ти тапата /кафеникаво желирано течение, аз до сега мислех, че веднага трябва да хуквам/, спокойно, не винаги след тапата веднага почват контракции, вземи си топла баня, оправи се и след 2, 3 часа, можеш да тръгваш.

3. Спукат ли ти се мембраните /водите/, първото нещо, което трябва да направиш е да провериш какъв цвят са. Ако са бели или леко жълтеникави, всичко е ок и процедираш като при тапата - топла вана, приготовления и до 2, 3 часа болница. Ако водите са зеленикави обаче, това означава, че плодът страда и трябва веднага да се постъпи в най-близката болница, дори и да не е тази, която сте си избрали предварително. Там ще ви прегледат и ако всичко е ок, ще ви преместят там, където искате.

4. Изведнъж изтече чисто червена кръв в голямо количество. Това се случва много рядко, но е добре да се знае. В случай, че сте сами - звъните на бърза помощ, обяснявате ситуацията и отключвате външната врата. Завивате се с одеало и сядате на земята с долепен гръб към стената без да правите никакви други движения и чакате да дойдат да ви вземат. Това се нарича отлепване на плацентата и също е доста болезнено. Но както казахме, много рядко  Peace

Общо взето, останах с впечатлението, че в болницата не им трябваме да им се моткаме много много:) Не знам как е в България, тук малко са така, вероятно, защото има доста хора.

Нещо много важно, което и от по-горните неща да ви се случи докато сте в 37 седмица, все още се води преждевременно раждане и веднага се постъпва в болница. Аз мислех, че 37-а седмица е ок, но не е съвсем така, 38 нататък е идеалното и безопасно положение.

УСПЕШНО РАЖДАНЕ:)

# 103
Честито на мама zyb4ence!! Да й е виж и здрав големия юнак!

smile3525

# 104
Ох, момичета много се вълнувам! От обяд чакам да звънне телефона.
В 20.05ч. се роди прекрасен малък Даниел на мама irina* И двамата са добре. Той е красавец със сини очи и черна коса! Тежи 3350 и е висок 52см. Много, много се радвам и желая от сърце на Ирка и на Ицо само щастливи мигове като родители на малкия човек. Нека изживее едно прекрасно детство и да порастне умен, красив и очарователен мъж!

Общи условия

Активация на акаунт