пазаруване от ЕМАГ тема 3

• 44 064
  • 734
  •   1
Отговори
# 690
  • София
За първи път ми се случва да ми анулират поръчка. Поръчката е платена с купон и карта. В имейла ми пишат, че ще ми върнат парите, но визират сумата платена с картата, ами с другата сума, стойността на ваучера, какво се случва? Как се свързвате с тях,  върнах им запитване с имейл, но едва ли ще стане така
Става,изчакайте,връщат имейл с решение.И пари връщат.За ваучери не знам.И до колкото им изчетох всички казуси в HELP-а,нещата се случват до 2 седмици.

# 691
Пазарувала съм с ваучер от тук с точките купен, в последствие върнах поръчката - върнаха ми парите, които доплатих, върнаха ми и ваучера в профила.

# 692
Върнаха ми парите, но не и ваучера. Става въпрос за 20лева, но защо пък да им ги подарявам

# 693
  • София
Върнаха ми парите, но не и ваучера. Става въпрос за 20лева, но защо пък да им ги подарявам
А няма ли го в "Моите ваучери"? Ако си купила повече неща, той няма да е един за 20 лв, а няколко за различни суми, които общо правят 20 лв.

Досега винаги са ми възстановявали ваучерите, но тези ваучери са били реално пари. Например награда от някоя томбола (имах награда от Нестле), от точките на бгмама или възнаграждение от анкети. Ако е някое моментно намаление на Емаг, може и да не минава по този параграф. Wink

# 694
Не, няма го ваучера. Беше от възнаграждение от анкети

# 695
  • София
Не, няма го ваучера. Беше от възнаграждение от анкети
Разправяй се! Със сигурност са ми връщали такъв ваучер. Ако е бил в края на срока си, дават малко време за използване (примерно седмица), но го връщат.

# 696
Връщат ги по-късно от парите, а не едновременно. Изчакай седмица или още сега им пиши в чата.

# 697
  • София
Последния път (ноември) при мен беше обратното. Ваучерите се появиха същия ден, а за парите чаках няколко дни.

# 698
Аз им писах на някакъв имейл преди 1-2 години да ми възстановят такъв ваучер -направиха го, бяха много любезни.

# 699
Ето какво са ми отговорили от чата -
Сумата от ваучера не е възстановена, защото ваучерите не се възстановяват при анулиране на поръчка. Ако ваучерът е бил използван за частично плащане на поръчката, неговата стойност не може да бъде възстановена или използвана отново. Ако имаш допълнителни въпроси или нужда от помощ, моля, не се колебай да ме попиташ!

# 700
  • София
Освен при анулиране да са други правилата. Аз съм връщала стоки (например маратонки, които не станаха) и направих рекламация на една катерушка малко преди да изтече 2-годишната гаранция. Преди това имаше и котешка клетка, която дойде счупена. И в трите случая ми възстановиха ваучерите.

И все пак при анулиране от тяхна страна, вината не е твоя, за да претърпиш загуби. Аз бих продължила да се разправям.

# 701
Ето какво са ми отговорили от чата -
Сумата от ваучера не е възстановена, защото ваучерите не се възстановяват при анулиране на поръчка. Ако ваучерът е бил използван за частично плащане на поръчката, неговата стойност не може да бъде възстановена или използвана отново. Ако имаш допълнителни въпроси или нужда от помощ, моля, не се колебай да ме попиташ!
И на мен отначало така ми писаха в чата, обаче ми го възстановиха като писах на имейла.

# 702
Искам да споделя дълбокото си възмущение от куриерските услуги на "Sameday".
Направих Поръчка в "Е-Маг" на 13-ти Юни 2025 (Петък), те определиха срок за доставка 16-ти (Понеделник) между 9 и 18 часа, в който естествено не получих дори предупреждение за забавяне. Днес 17 Юни проверих към 13 часа в сайта какво се случва, пратката ми все още седеше в техен склад. Реших да пиша на "Е-Маг",  да се оплача от забавянето и да попитам кога ще си получа пратката. Разбира се не получих отговор. Половин час по-късно получавам съобщение от "Sameday", да очаквам пратката си днес и сумата която дължа за нея. В сайтовете на "Е-Маг" и "Sameday" също пише, че пратката ми е взета от куриер и пътува към мен. Щом четете този пост, сами се сещате получих си си пратката и днес.
Аз съм доволно зает човек и това разиграване, тези лъжи силно ми лазят по нервите.
"Е-Маг" винаги са си имали трески за дялане, но откакто спряха да работят с българските компании като "Спиди" и "Еконт" положението е отчайващо, по тази причина от тях се зарекох да не пазарувам още преди повече от година, когато "Sameday" ми забавиха пратката цяла седмица. Просто харесах артикул, който не успях да намеря по нашите магазини, това ме накара пак да се излъжа, да поръчам от тях.

За тези които не са наясно, "Sameday" и "Е-Маг" са две румънски компании под една шапка (eMAG Group), и едва ли някога отново ще работят с други куриерски филми, за огромно съжаление.
Ако си мислите, че те са нови и им трябва време да се развият, грешите! "Sameday" се занимават с куриерски услуги от далечната 2007 година в Румъния и от 2021 у нас. Просто толкова си могат.

# 703
Здравейте ! За първи път ми се случва да поръчвам от емаг. Стоката е от външен търговец и дойде в потресаващо състояние със следи от употреба.
Разопакован е, но не мисля, че е от значение, след като продукта вътре не отговаря на никакви стандарти за качество.
Три пъти ми отхвърлят регистрираното връщане. Писах и на търговеца и все още нямам отговор. Какво не правя като хората ?

# 704
Връщането е към търговеца! Не към емаг. Отваряте условията на търговеца като цъкнете на името му...и четете как и къде връщате. Обичайно е за ваша сметка врэщането.
Ако искате рекламация - пак четете там как уведомявате търговеца!! Не Емаг.

Общи условия

Активация на акаунт