Екопътеки и всякакви приятни разходки-тема 5

• 59 443
  • 619
  •   1
Отговори
# 570
След ЦПШ Мальовица на един обратен завой по асфалтовия път има отбивка, която е обозначена на навигацията, но не е маркирана. Там оставихме колата. Пътеката излиза на маркирания черен път за Яворова поляна, но спестява 20-30 минутно ходене в едната посока. Сред Яворова поляна тръгнахме по маркировката за х. Иван Вазов по Зелени рид. Слязохме обратно по долината на Урдина река. Маршрута е тежък. На отиване след разклона, където се свързват двете пътеки е само качване и то сериозно до излизането от гората. Връщането по долината е една идея по-добре, но пак си е доста.

# 571
  • София
Можете ли да ми препоръчате екопътеки близо до София, подходящи за бременни (6ти месец), да са по полегати, къси и лесни за ходене. Писнаха ми парковете в града и искам да се разходя по други местенца.
Освен Пътеката на здравето в Банкя, подходяща и екопътеката в Своге (не ѝ помня името). Тя е още по-кратка от тази в Банкя Simple Smile, ходила съм с малкия с бебешката количка Grinning (е, малко екстремно е с количка, но се справихме).

Моля за предложение за планинска разходка в гориста местност ( може би Рила или нещо друго в радиус 100-ина км), за не много  активни планинари и в компанията на куче.Правя това уточнение заради опасността от стада или овчарски кучета, както и избягване на сипеи тип Мальовица.Дали може да помогнете с идеи, че зациклих, а в тия жеги търся планинско еднодневно бягство
Имаме вила в района на Ботевград, та ако ви се пътува натам - от Краево до Конски кладенец, 20км е, не е супер стръмен преход, просто е дълго (за моите критерии). С лабрадор сме, нямаше проблеми с други кучета.

# 572
Здравейте, има ли екопътека от Созопол или Черноморец до Бакърлъка или изобщо други екопътеки в областта? Мерси!

# 573
Здравейте, има ли екопътека от Созопол или Черноморец до Бакърлъка или изобщо други екопътеки в областта? Мерси!
Екопътека до връх Бакърлъка няма, но може да вървите по асфалтовия път .
Ако искате отидете до Аркутино до водните лилии, има и екопътеки, които започват от там.
Други  идеи - Бекликташ и нос Агалина.

# 574
Здравейте, предстои ни разходка до Банско и искаме да включим изкачването на някой връх, който да е подходящ за аматьори туристи и за дете на 8 години. Имаме малък опит в изкачването, като например миналата година изкачихме връх Безбог. Притеснявам се, че повечето върхове в район Банско са скалисти и стръмни, дали има някой подходящ за дете.

# 575
А без връх интересува ли ви?
Бях наскоро до Вапски езера, тръгва се от Семково. Лек и приятен маршрут, 2.5 до 3.0 часа в посока, с много боровинки по пътя. Над горното езеро е вр. Вапа, наоколо има и други, но ги оставихме за следващия път.

# 576
Разбира се, всичко що е в планината и подходящо за деца ме интересува. Благодаря за предложението.

# 577
  • София
E. De Morgana
след като сте изкачили вр. Безбог, смятам, че и връх Полежан бихте могли. Дъщеря ми беше на 10години, когато го изкачихме. В тази част на планината е и Попово езеро, което също е подходящо.
Бих предложила също и пътеката за хижа Демяница, много е приятна, сенчеста, върви успоредно с Демянишка река.  Крайна точка е хижата, но при желание и сили може да се продължи разходката и след нея.

# 578
Един по различен въпрос. Как е мобилния обхват по еко пътеките в Рила и Витоша?

# 579
  • София
В неделя планираме да се разходим по Екопътеката "По стъпките на Ботевата чета". Някой да е бил скоро и конкретни препоръки за там?

# 580
  • София
Един по различен въпрос. Как е мобилния обхват по еко пътеките в Рила и Витоша?
Не знам какво точно разбирате под EKO пътеки. То по планините НЕеко няма. Та за обхвата. Някъде има много добър, другаде няма никакъв. Понякога на билото на Витоша се хваща сръбски оператор и ви пускат съобщение че сте в роуминг. Питайте за конкретен маршрут. Преди седмица на Момина скала на Витоша обхватът беше лош за А1 и Виваком, а има клетка на мобилен оператор, ама не знам на кой. Та и от операторът на който сте зависи. Ако под еко пътеки разбирате такива с някакваи изградени съоръжения като мостове, перила и подобни, това не значи, че има и обхват. Просто зависи къде сте конкретно.

# 581
Моля за мнения за екопътека Бели Искър. Звучи като лека и много приятна, ако чета в Интернет, според приятелка обаче - пренаселена и нищо особено.

# 582
Пътеката е сенчеста и приятна, но е за предпочитане да отидете през седмицата. В почивните дни наистина става пренаселено.

# 583
  • Пловдив
След дълго чудене и отлагане, вчера отидохме до Урдините езера. Прекрасна природа, заслужава си да се видят, но ходенето е дълго и тягостно, с доста голяма денивелация. Направихм кръгов маршрут - Зелени рид - Урдините езера - връщане по Урдина река. Общо около 25км - 13ч с доста почивки.

# 584
Браво на вас. Преди малко тъкмо казах, че пак ми се ходи, но не по този маршрут. Нещо по-кратко с преспиване на х Иван Вазов. Качихте ли се до Малката паница?

Общи условия

Активация на акаунт