Екопътеки и всякакви приятни разходки-тема 5

• 59 489
  • 619
  •   1
Отговори
# 540
Идеята ми е да започнем от парк Витоша по степен на трудност и да завършим с Мальовица.
Екипировка си имаме, притеснението ми е само денивелацията до върха на Мальовица, но вярвам че ще успеем.
Благодаря на всеки изказал мнение.

# 541
Може и директно Железница, хижа Физкултурник,Черни връх. Аз там си тренирах за Гоцев връх.

# 542
Здравейте, планираме да качим детето на закрит лифт (на 2г6м) и се насочихме към Ястребец,  че ни е сравнително близо от София. След това обаче накъде? Някакъв кратък маршрут и евентуално в гората по сенките, има ли такова нещо там?

# 543
  • Beyond the stars
Можете да стигнете до хижа Мусала, сравнително равен е прехода, към 2ч.
Гори и сянки от там нагоре няма да намерите.

# 544
  • Русе
Момичета, може ли съвет? Simple Smile
Мислим около Смолян разходка, та...първо Невястата или Каьона на водопадите е ок да минем до обяд, напр?
Смолянските езера също ще видим, а на връщане Орфееви скали.
Орфееви скали е кратка екопътека и е  се върви коло 15-20 минути, началото и е близо до кулата Снежанка. Между Пампорово и Смолян е пътеката за Невястата и тя също е кратка. После са Смолянските езера и Каньона на водопадите, която ще Ви отнеме няколко часа. Ако сте отседнали в Смолян може да видите и Смолянския водопад, който е в самия град. До екопътека Невястата има и друга екопътека тази до Смолянската крепост в местността Турлука, ако имате време може да разгледате и манастира.
Здравейте,
Ние също ще нощуваме в Пампорово след десетина дни - това ни е трето посещение в района. Обмислях екопътека Невястата за единия ден и да съчетаем със Смолянския водопад и обяд в Смолян. Въпросът ми е добре ли е обезопасена екопътеката? Има ли стръмни участъци?
За друг ден съм планирала Чудните мостове и Чепеларе.
За три дни сме, като един минава в път. На отиване от Русе, мисля да се отбием да видим язовир Въча.
До сега в района сме посетили кулата Снежанка, Смолянските езера, обсерваторията в Рожен, Широка лъка, Дяволското гърло, екопътека Струилца-Калето-Лъката и Асеновата крепост.

# 545
Lubito , екопътека Невястата е обезопасена.
Пътят до Чудните мостове до преди 4-5 години беше в ужасно състояние, но сега не знам как е, ако искате потърсете информация как е в момента. Може вместо тях да разгледате Момчилова крепост.
В района на язовир Въча е прекрасно!

# 546
Здравейте
Паметника Шипка, подходящ ли е за разходки в този сезон. Подходящо ли е за деца на 5г. Мислех си по стълбите да се изкачим, дали е мн. Натоварването.
Благодаря

# 547
Момчилова крепост е невероятна - препоръчвам - прекрасна природа и гледки и лесен равнинен маршрут

# 548
Можете ли да ми препоръчате екопътеки близо до София, подходящи за бременни (6ти месец), да са по полегати, къси и лесни за ходене. Писнаха ми парковете в града и искам да се разходя по други местенца.

# 549
Бистрица- Железница; пътеката над язовир Панчарево; "Пътека на здравето" в Банкя

# 550
  • Русе
Lubito , екопътека Невястата е обезопасена.
Пътят до Чудните мостове до преди 4-5 години беше в ужасно състояние, но сега не знам как е, ако искате потърсете информация как е в момента. Може вместо тях да разгледате Момчилова крепост.
В района на язовир Въча е прекрасно!
Благодаря за насоките. Ще имам предвид.

# 551
Здравейте
Паметника Шипка, подходящ ли е за разходки в този сезон. Подходящо ли е за деца на 5г. Мислех си по стълбите да се изкачим, дали е мн. Натоварването.
Благодаря
Здравейте ,
миналия месец се качвахме до Шипка с дете на 4г. и нямаше никакъв проблем със стълбите. По скоро нас ни озориха, а него не :Д :Д
Беше му интересно , красиво е , беше доста ветровито и по прохладно, което е нормално разбира се.
Не мисля, че нещо ще ви затрудни.

# 552
Здравейте
Благодаря
За 5 годишно не е изобщо трудно по стълбите. Горе обичайно духа силен вятър - носете връхна дреха и хвърчило. 🪁

# 553
На Шипка може да се влезе в самия постамент, има дребна сбирка от историята на мястото, а на покрива има далекоглед с монети, с който при добро време се вижда надалече. Гледката е страхотна.

# 554
Здравейте,
В събота искаме да изкачваме връх Мусала като идеята ни е да тръгнем сутринта от София, да използваме лифта. Опитвам се да се ориентирам в колко часа да тръгнем, за да имаме достатъчно време да изкачим, да се насладим и да слезем обратно. Постижимо ли е или трябва да нощуваме в района. Благодаря..

Общи условия

Активация на акаунт