До астрала и обратно... или какво има "отвъд" -2

• 42 303
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Ако наистина душите по принцип бяха съвършени, нямаше да има нужда да идват в тяло, та чрез учене тук да стават съвършени. Явно т.  нар. Бог не е създал съвършени души. Или е едно жестоко копеле, което им гледа страданията тука.

# 586
Може би някога е имало Една Жива Вселена. Която е умряла в момент на достигане на крайната си точка на ентропия. Смята се, че нашата Вселена е затворена система.
От цялата тази жега, всичко тленно е изтляло и е останала само енергията. Която се е разнесла през пространството и времето. И до днес Вселената продължава все така да пулсира. От точлс до разширяване, от точка до разширяване, като дишащ организъм. И ние се носим като призраци през нея, от цикъл през цикъл. Какъв е смисълът ще попитате. За мен е стремежът да се премине към горните измерения, четвърто, пето до десето. Да се освободим от тази цикличност и да се слеем с Бог. И да не се връщаме повече.

# 587
  • Мадрид / София
Ако наистина душите по принцип бяха съвършени, нямаше да има нужда да идват в тяло, та чрез учене тук да стават съвършени. Явно т.  нар. Бог не е създал съвършени души. Или е едно жестоко копеле, което им гледа страданията тука.
Пропускаш физическото изживяване при "ученето". Това на ниво душа го няма. То не е точно учене, а е по-скоро изживяване/преживяване с емоции.

# 588
Ако наистина душите по принцип бяха съвършени, нямаше да има нужда да идват в тяло, та чрез учене тук да стават съвършени. Явно т.  нар. Бог не е създал съвършени души. Или е едно жестоко копеле, което им гледа страданията тука.

Ох, точно това не ми дава мира, не мога да го разбера и това си е..... Веднъж имах среща в съзнанието вероятно с това, което се нарича душа, висш аз, или каквото и да е там. Това нещо е велико, изумително, няма равно на себе си, нищо, че аз съм скромна личност. И това ми е голяма чужденка, защо така, как е възможно........ В търсене на отговор, обмених мнение с други хора и установих, че не само аз съм имала такъв опит. Не само аз съм останала поразена от разликата между личността си и душата си, ако може така да я нарека. От една дама, която е била в средите на спиритистите научих, че много от тях са искали постоянно да виждат тази своя страна и за някои е имало лош край това. Не знам защо като влязат в тяло душите не са такива....сигурно има смисъл, но не знам какъв. Нещо съществено ми се губи.

# 589
Като влязат в тяло душите се губят донякъде, защото й е изключително трудно да контролира цялото тяло и мозъка на даден човек. В крайна сметка ние не сме кукловоди, която душата да управлява и да останем неопетнени и чисти. Ние имаме его и други кофти черти, които петнят душата и настава борба за надмощие между душата и човешкото его. Затова и когато умрем, душите са изключително уморени и изтощени и отиват в чистилището, за да се "изкъпят" и пречистят!
А какъв е смисъла? Мисля, че в книга на Майкъл Нютон прочетох за една история на една от душите, че освен уроци, за които споменавате Вие по-горе, някои души се връщат, за да могат отново да усещат всичко със сетивата, защото това НИ харесва, както на нас, така и на тях. Душите ни обожават да могат да вдишват аромати, да усещат галещите от слънцето лъчи, да изпитват удоволствия, да се наслаждават на храната и всестранните й вкусове, като цяло да се отдадем напълно на емоциите, изживяванията, усещанията и удоволствията. Все пак и материалното си има своя чар Simple Smile

Сега чакам  с нетърпение да пуснат хубави отстъпки и намаления в Озон утре, защото съм заредила количката с над 20 книги, част от тях отново са за паранормални неща и езотерика. Simple Smile

# 590
Ън, тук, в тези условия - днес и сега, често се налага да живеем не по начина, който бихме искали, даже може да сме в постоянен стрес, тормоз и непредвидимост, които се отпечатват върху психиката и реакциите ни. Сякаш не сме истинските ние, не можем да развием и покажем духовния си потенциал, а го потискаме, за да оцелеем. Аз се чувствам истинска, когато слушам музика, гледам картина/природата или пиша поезия (за последното отдавна нямам време и душа, музата се обиди, но помня как се чувствах). През другото време съм сякаш някакъв ерзац на себе си, някаква временна обвивка...Може би в една или друга степен важи за всички ни и вероятно в това е част от отговора на твоята чуденка.     

# 591
Има и позитиви в това, че имаме физическа материална форма : можем да прегръщаме , да се държим за ръка, да изпитваме  удоволствия от допир, наслада, да виждаме, чуваме, усещаме аромати и вкусове, създаваме и правим  неща с ръцете си, танцуваме и т.н. Емоциите ми бяха по- наситени и по-дълбоки преди години, в по-ниските измерения .

# 592
Да, понякога вечер гледам небето и слушам музика на слушалки - сърцето ми прелива от благодарност, че въобще съм физически способна да чуя и видя това. Ако бяхме извън тази форма обаче, може би просто нямаше да ни липсва.   

# 593
  • Мадрид / София
Тук на Земята е само част от Супер аза. Идваме само с част от енергията си. Затова ние сме аватар на висшето ни аз. Висшия ни Аз е винаги в контакт с нас и ни дава идеи, когато е необходимо. Вкарва ни в пътя, който сме си решили предварително да изпитаме.
Друго нещо: душите не са в телата, а е обратното. Тялото е в душата. Това ще рече, че всичките ефирни тела, които имаме са част от душата, но те са около физическото тяло, което е най-вътре. Затова тялото е в душата и не обратното.

# 594
Angela 61, една и съща "литература"ползваме🤣
В ченълингите си  Башар казва следното:" Вие никога не напускате духовния свят,вие и сега сте там,но сънувате преживяванията си във физическата реалност. Точно като във филма Аватар."
 Душите ни винаги сами избират пътя/ преживяванията,които искат да изследват и преживеят. Идваме тук с амнезия кои сме,за да можем да открием себе си,всеки път през един нов ъгъл,от нова гледна точка,за да си спомним кои сме,да разширим съзнанието си ...Затова в Библията в казано "Не съди!". (Макар че относно религията аз съм малко скептична, което не означава,че няма "Бог").
Аз например почти цял живот се опитвах да "спася" човек,който безумно обичам от алкохола и в крайна сметка изгубих. Та той ми казваше "Остави ме ,моля те, на мира, това е моят път"... Но чак сега разбирам какво всъщност ми е говорил през всичкото време....

Последна редакция: сб, 24 май 2025, 19:32 от the_demon

# 595
Квантовата механика дава отговор на тези въпроси, без да са завоалирани зад красиви метафори.

# 596
Момичета само тук мога да попитам, питала съм chat GPT 😂, но и вас искам да чуя.
Все се питам предвид постоянно нарастващото население на света откъде аджеба идват тези нови души. Как се създават според вас и каква е схемата ?

# 597
И какво ти отговори 😆

# 598

Християнство – Сътворение от Бог

В някои християнски интерпретации всяка душа се сътворява индивидуално от Бог в момента на зачеване. Душите не съществуват преди това и не се прераждат – те са “нови” в този смисъл, но вечни след като бъдат създадени.

Езотерика и Ню Ейдж – Източник или Висше Съзнание

Много езотерични учения твърдят, че душите произлизат от универсален Източник или Висше Съзнание. Част от този Източник се индивидуализира, за да преживее опит в материалния свят. Според някои теории, “нови души” може да се създават, когато Източникът “отделя” нова искра.

2. Философски и метафизични идеи

Платон – Предсъществуване на душите

Платон вярва, че душите съществуват преди въплъщението си в телата и идват от сферата на Идеите. Там те познават Истината и Красотата, но я забравят при раждането.

Антропософия (Рудолф Щайнер)

Щайнер твърди, че душите идват от духовния свят, а всяка душа избира определена инкарнация, семейство и житейски задачи. Според неговите учения, броят на душите не е фиксиран, и могат да се появяват “нови” души.

# 599
Не ти ли сподели той какво мисли по въпроса?

Общи условия

Активация на акаунт