Ох, тези нови телефони! Тема 2

• 33 323
  • 691
  •   1
Отговори
# 210
Някой има ли идея горе долу колко ще струват новите iPhone 16 pro и pro max като излезнат другият месец

# 211
Някой има ли идея горе долу колко ще струват новите iPhone 16 pro и pro max като излезнат другият месец
По предварителни данни, цената на iPhone 16 Pro Max в базовата конфигурация с 256 GB памет ще бъде 1199 долара.
https://www.kaldata.com/%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%84%D0%BE%D0% … pro-m-495172.html

# 212
Блгодаря, chelyadinka. Аз съм пълен гьон, въобще не се оправям и ползвам телефона само за разговори и снимки. Затова и не ровя в менюто, не са ми ясни купищата функции и изключих всичко по подразбиране, когато ММ ми го подари. Но децата ровят и ми включват това, онова.
Сега порових за тази функция, но не я открих - моделът е редми ноут 11, нямам гугъл профил. Къде мога да я намеря?
https://youtu.be/KHDW1kZGndY?feature=shared

# 213
Благодаря. Но това е да направиш бакъп, когато имаш гугъл акаунт,  а аз нямам. След като нямам акаунт, ако вляза в интернет и търся с гугъл, пак ли ми краде снимките?

# 214
Щом имаш интернет на телефона, един Господ знае кое приложение какво вижда и какво си краде. Ако не искаш да има следи от теб в пространството, никога не е трябвало да влизаш където и да е в интернет изначално, и да ползваш телефон с шайба. В дигиталния век, не е възможно, надявам се разбираш това. Така че страховете ти са безпредметни. Достъпът до всеки от нас е пълен и свободен каквото и да ви разправят, че ви защитава... Тези, които не ни закачат, просто не сме интересни. Ако пък си, ще намерят за теб всичко, което им потрябва.

# 215
Достъпът до всеки от нас е пълен и свободен каквото и да ви разправят, че ви защитава...
Това е абсолютно невярно. Някакъв вариант на градска легенда.
Достъпът до лично устройство го дава този който го ползва.

# 216
Да, да... добре. Simple Smile

# 217
Т.е ти не си се съгласявал с нищо при инсталиране на ново приложение, и устройството ти само е дало достъп?

# 218
В Terms and Conditions на всяко приложение трябва да си пише до какво има достъп, с кого споделя информация, качва ли нещо в облак и тн.

# 219
и, повечето дори не искат да се инсталират докрай,а ко не им позволиш тракер/ gps ...
аз все се чудя, какво толкова имат да крият, страхуващите се от кражба на данни
пък после- и wallet  имат, и с карти плащат, и социални мрежи имат...

# 220
Благодаря. Но това е да направиш бакъп, когато имаш гугъл акаунт,  а аз нямам. След като нямам акаунт, ако вляза в интернет и търся с гугъл, пак ли ми краде снимките?
Няма как да ползваш Андроид смартфон без Гугъл акаунт. Изобщо няма да те допусне да влезеш в Гугъл плей, за да свалиш което и да е приложение.

# 221
Скрит текст:
Няма как да ползваш Андроид смартфон без Гугъл акаунт. Изобщо няма да те допусне да влезеш в Гугъл плей, за да свалиш което и да е приложение.
Има някаква иконка Гугъл плей магазин, никога не съм влизала през нея, ако това е гугъл плей. Единствено през Хром съм ползвала търсачката, така, както и на лаптопа.  Нямам акаунт в гугъл, мисля, че няма как да го създам, без да зная. Не свалям приложения, дори съм изключила повечето такива, които са включени  по подразбиране в телефона.

В Terms and Conditions на всяко приложение трябва да си пише до какво има достъп, с кого споделя информация, качва ли нещо в облак и тн.

Пишат, ако някой има нервите да прочете всичко и компетентността да го разбере.
Преди ползвах дълги години Нокия 100 и не исках да я сменям. За мен, телефонът трябва да си е телефон за разговори. Но нокийката сдаде багажа и ММ ми подари този, че от години ме кандардисва за смартфон. В началото тръгнах да чета условията, които трябва да приемеш, за да ползваш устройството. Четох, четох, прехвърлих доста страници и стигнах до неприемливи за мен неща. Дадох си сметка, че нямам избор, или го ползвам, или не и по-добре да не зная с подробности колко ми навлиза в личното пространство. Част от нещата не бях в състояние да осмисля, независимо, че съм юрист, нямам специалните знания, за да разбера. Така и не стигнах до края на огромния ферман. Изключих още в началото всички функции, които ми предлагаше, с идеята после да включа само която ми е необходима и полезна. ММ се смееше да оставя активна поне функция телефон. Laughing
И на лаптопа внимавам какво приемам. Не, че имам какво да крия, но ми е неприятно това грубо навлизане в личното пространство, от което няма как да избягаме, но поне можем да минимизираме.
Ще ми е крайно неприятно, ако гугъл ми 'краде" снимките, само защото съм ползвала търсачката гугъл хром, без да имам акаунт в гугъл и т.н. Защото това са си мои, лични снимки. Това наистина ли е възможно? Може ли някой да каже?

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 13:31 от Diorela

# 222
Ако нямаш Гугъл акаунт, мисля, че не е възможно да ти се качват снимките в нета, или поне не на място, където потенциално някой би имал достъп. Вече дали може да се ползва телефон без гугъл акаунт не се наемам да кажа, не съм се интересувала.

# 223
Може. Андроид.
За Епъл не съм много сигурен, дали ако вече има активационите ключове да се прескочи активацията с акаунт

# 224
Как се ползва андроид без акаунт?

Общи условия

Активация на акаунт